Ο παρονομαστής του Φλεβάρη και η εγχώρια μιζέρια…

Επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά. Από τις καρδιές που έσπασαν στο Καραϊσκάκη ως την πρόκριση. Από τις δηλώσεις ποδοσφαιριστών όπως ο Ελ Αραμπί και ο Ποντένσε ότι «μπορούμε να πάμε μακριά στο Europa League». Από την γλυκιά αναμονή για όλα τα κομμάτια του παζλ της κλήρωσης για τους «32».

Ο Ολυμπιακός των οκτώ Φλεβάρηδων σε εννέα χρόνια, διψά για το παραπάνω που του λείπει στην Ευρώπη. Και μιας και η ομάδα που έχει φτιάξει ο Πέδρο Μαρτίνς αφενός

δίνει την αίσθηση πως διαθέτει τα απαραίτητα κυβικά, αφετέρου θα ενισχυθεί από μεταγραφές που τις… έλειψαν ως εδώ κάτω από τα άστρα (Φορτούνης, Σισέ, Σουντανί); Ας το παλέψει όσο δεν πάει. Για κάτι που την ευχαριστεί και που το κοινό της το ευχαριστιέται όσο τίποτε άλλο. Για αυτό το πάρε-δώσε χαράς εκεί που δεν έχει πάρε-δώσε σε «αθλητικά κέντρα».

Ας το παλέψει και ας μην ανησυχεί για τα υπόλοιπα: Όταν θα έρθει η ώρα να μείνει… Ελλάδα; Η μιζέρια που επικρατεί σήμερα, θα επικρατεί και τότε. Αυτό το μικρό θέατρο σκιών που πλέον προκαλεί σε «κοινή θέα» έχοντας συμβιβαστεί με την ιδέα ότι δεν χρειάζεται πια τις «μάσκες».

Ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη σήμερα στον συνεταιρισμό της Λίγκας δεν είχαν… ακουστά τι έχει συμβεί με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και δεν ήθελαν να πάρουν θέση. Ο Μάκης Γκαγκάτσης δεν γνώριζε αν ο Γιάννης Καλπαζίδης που αγόρασε όλα τα… προικιά των Ακριτών είναι ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη. Ο Άρης Πιαλόγλου έφυγε θιγμένος από τα γραφεία της Σούπερ Λιγκ διότι τόλμησαν οι εκπρόσωποι του συμβουλίου να ρωτήσουν σε ποιον ανήκει η ομάδα που δηλώνει πρόεδρος της.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Λίγκας, και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηνάς Λυσάνδρου που όπως φαίνεται η συμβία του προσλήφθηκε και αυτή στην ΕΠΟ, δεν θέλησε επίσης να πάρει θέση για το… θέμα της «πολυιδιοκτησίας». Για μια ιστορία που σε κάθε κανονική χώρα θα είχε διακόψει το πρωτάθλημα ή έστω δεν θα είχε επιτρέψει την τέλεση του ματς ΠΑΟΚ-Ξάνθης το περασμένο Σάββατο ως ότου οι δύο εμπλεκόμενες ομάδες δώσουν εξηγήσεις στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για τα «ανεξήγητα» που έφερε στην επιφάνεια το περίφημο πλέον ρεπορτάζ του One Channel.

Και όσο για το Πάρκο Γουδή και το… βασίλειο του Βαγγέλη Γραμμένου που το βράδυ της Δευτέρας έδωσε μια συνέντευξη στο Open Tv για να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Νίκο Παππά, την Αστυνομία, την προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΟ και την… κοινωνία την άδικη για τα κακώς κείμενα που μπορούσε να δικαιολογήσει (για τα άλλα δεν άνοιξε φυσικά το στόμα του); Εκεί το «δωράκι» της ημέρας για τον Ολυμπιακό ήταν η διατήρηση της τιμωρίας του –δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών- για το ματς με τον ΠΑΟΚ. Το ίδιο ματς για το οποίο ο Αμπέλ Φερέιρα στο φινάλε του, έδωσε συγχαρητήρια για το «ποδοσφαιρικό κλίμα» στο γήπεδο.

Όχι, δεν τρέχει τίποτα. Να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός. Να βρεθεί ένας τρόπος να χαρεί και την επένδυση του ο κύριος Καλπαζίδης που πλήρωσε 10 εκατ ευρώ το ξενοδοχείο που καταλύει η αποστολή της Ξάνθης. Προφανώς να μην ενοχλήσει κανείς και τον Δικέφαλο στον δρόμο για το back to back. Ο ΠΑΟΚ όμως παλεύει για να φτάσει τα 4 πρωταθλήματα και ο Ολυμπιακός έχει 44.  Όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Επικράτειας να βρουν νέο κάτοχο, αυτά τα δεδομένα δεν αλλάζουν.

Αλλάζει η ψυχολογία των Ερυθρόλευκων όταν ο συντελεστής δυσκολίας ανεβαίνει. Τα δύο ματς με την Τότεναμ, η αναμέτρηση με τη Μπάγερν στο Καραϊσκάκη. Οι τέσσερις φετινές προκρίσεις: Αυτά είναι τα πραγματικά highlights της σεζόν.   Και για αυτά αξίζει να περιμένεις τη συνέχεια…

ΥΓ. Εννοείτε πως είναι υποχρέωση του Ολυμπιακού να παλέψει για τον εγχώριο τίτλο. Αδιαπραγμάτευτα. Σε τελική ανάλυση συγκάτοικος στο ρετιρέ της βαθμολογίας είναι. Και η ομάδα που ως εδώ έχει τον υψηλότερο δείκτη ποιότητας από όλους.  Απλά ας φροντίσει να μην χάσει το κέφι του. Γιατί για να βρει το δίκιο του μοιάζει κομματάκι δύσκολο…

Keywords
Τυχαία Θέματα