Ο ορισμός της παρωδίας…

20:31 21/8/2020 - Πηγή: To10.gr

Αφήστε στην άκρη τα οπαδικά. Αφήστε στην άκρη τις κόντρες, τα πιστεύω του καθενός. Αφήστε στην άκρη όλα όσα δεν έχουν να κάνουν καθαρά με το ποδόσφαιρο. Και απλά σκεφτείτε τι τελικό κυπέλλου θα δούμε την ερχόμενη Κυριακή, εάν και εφόσον τελικά γίνει.

Και λέω εάν γίνει γιατί θέλω να πιστεύω πως ακόμη και σε αυτό το άμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο κάτι θα συμβεί την τελευταία στιγμή και δεν θα φτάσουμε σε αυτά τα επίπεδα διασυρμού.

Γιατί ο τελικός που πάει να γίνει στις 30 Αυγούστου είναι ο απόλυτος διασυρμός! Η άποψη μου για το πώς φτάσαμε να ορίζεται ο τελικός στις 30 Αυγούστου είναι

γνωστή.

Τώρα όμως δεν έχει πια σημασία τι έχει γίνει πριν. Ο καθένας έχει την γνώμη του, ο καθένας τα βλέπει από την σκοπιά του. Είναι ξεκάθαρο πως έγιναν σωρεία λαθών με μια ΕΠΟ έτσι και αλλιώς ακατάλληλη.

Μια ΕΠΟ που κανονικά αν την ένοιαζε έστω και ελάχιστα το ποδόσφαιρο, αν είχε έστω και ελάχιστα αυτοσεβασμό θα φώναζε σε πρώτη φάση τις δύο ομάδες, έστω και τώρα και θα τις ζήταγε να βρουν την καλύτερη δυνατή επιλογή για να μην ξεφτιλιστεί τελείως ο θεσμός!

Τελικός κυπέλλου με παλιά ρόστερ και με την εθνική ομάδα να έχει ξεκινήσει προετοιμασία. Με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ να έχουν αλλαγές στο ρόστερ τους και να ετοιμάζονται να κατέβουν με ενδεκάδα ανάγκης. Σε ένα ματς που υποτίθεται πως είναι η γιορτή του ποδοσφαίρου στις κανονικές χώρες.

Όχι όμως στο Ελλάντα. Πόσο δε μάλιστα στην Ελλάδα της… εξυγίανσης. Με την ΕΠΟ να γράφει στα παλιά της τα παπούτσια την ΦΙΦΑ που ήταν ξεκάθαρη πως τα πάντα πρέπει να τελειώσουν έως τις 2 Αυγούστου και να την θυμάται τώρα που αποφάσισε να γίνει το ματς με τα παλιά τα ρόστερ, αυτά που ίσχυαν μέχρι το τέλος της σεζόν, δηλαδή μέχρι τις 2 Αυγούστου. Μιλάμε για παράνοια.

Και μην πει κανείς, και σε άλλες χώρες θα γίνει το Κύπελλο μετά τις 2 Αυγούστου, όπως έγραφαν τα παπαγαλάκια, αφελώς για άλλη μια φορά. Γιατί στην Σκοτία και την Ισπανία που θα τελειώσει το κύπελλο τα Χριστούγεννα, αποφάσισαν και συμφώνησαν οι ομάδες.

Γιατί εκεί οι άνθρωποι είναι νορμάλ. Σκέφτονται το ποδόσφαιρο και αποφασίζουν με βάσει το καλό του όχι την πάρτη τους. Εδώ είδαμε πως ο Ολυμπιακός πάει τρένο και μπήκε η έτσι και αλλιώς ανύπαρκτη και δέσμια ΕΠΟ μπροστά για να παίξει… άμυνα. Και έφτασε τον τελικό 30 Αυγούστου με τις ομάδες να παίζουν ματς… προετοιμασίας. Δεν έχει άλλωστε μόνο ο Ολυμπιακός προβλήματα να λύσει. Ο Ολυμπιακός που ξεκίνησε την Τρίτη προετοιμασία ή όπως θέλετε πείτε την καθώς 11 μέρες ξεκουράστηκαν όλες και όλες. Έχει και η ΑΕΚ θέματα που μπορεί να γίνουν και πιο σοβαρά με την υπόθεση του Μάνταλου για παράδειγμα.

Αν έχουν τσίπα λοιπόν στην ΕΠΟ αυτοί που υποτίθεται πως αποφασίζουν προλαβαίνουν ακόμη. Τι μια αναβολή, τι δύο αναβολές. Δεν έχουν θέμα άλλωστε αυτοί με τέτοια ζητήματα. Ας σώσουν ότι μπορεί να σωθεί. Να αλλάξουν δηλαδή την ημερομηνία και να γίνει ένα κανονικό παιχνίδι, με κανονικές ομάδες και όχι αυτή η παρωδία που ετοιμάζουν. Και για να μην παρεξηγηθώ, ακόμη και με αυτές τις τραγελαφικές συνθήκες θεωρώ ξεκάθαρο φαβορί τον Ολυμπιακό. Και βέβαια σε έναν τελικό με την ΑΕΚ θα μπορούσε να γίνει η στραβή, είτε γινόταν κανονικά στις 19 Ιουλίου, είτε στις 30 Αυγούστου γίνει είτε αναβληθεί και γίνει σε νορμάλ ημερομηνία με νορμάλ καταστάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα