Ο Μόγιες φαβορί για αντικαταστάτης του Μάρκο Σίλβα στην Έβερτον

21:09 8/10/2019 - Πηγή: To10.gr

Ο Μάρκο Σίλβα βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός Έβερτον, έπειτα από την απογοητευτική εκκίνηση στη φετινή Premier League.

Η διοίκηση της ομάδας, ξόδεψε παραπάνω από 100 εκατομμύρια λίρες στο θερινό μεταγραφικό παζάρι, προκειμένου να ενισχύσει το ρόστερ, αποκτώντας παίκτες όπως ο Ιβόμπι, ο Ντελφ, ο Μόιζε Κεν, ο Αντρέ Γκόμεζ και ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ.

Παρόλα αυτά η ομάδα του Λίβερπουλ, πραγματοποιεί πολύ άσχημο ξεκίνημα, έχοντας μόλις δύο νίκες στο πρωτάθλημα και

κατρακυλόντας στην 18η θέση της βαθμολογίας, έπειτα από οκτώ αγωνιστικές.

Οι ιθύνοντες των «ζαχαρωτών» είχαν θέσει ως μίνιμουμ στόχο την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά μέχρι στιγμής η ομάδα κάνει πορεία υποβιβασμού.

Η ελεύθερη πτώση της Έβερτον, έχει φέρει σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα, με τον Πορτογάλο τεχνικό να απομακρύνεται από τον πάγκο.

Να θυμίσουμε ότι ο Μάρκο Σίλβα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας, το καλοκαίρι του 2018, τερματίζοντας πέρσι στην όγδοη θέση, αλλά χάνοντας το τρένο της Ευρώπης.

Το πρόσωπο που αναμένεται να τον αντικαταστήσει, σύμφωνα με την αγγλική «Daily Mail», είναι ο πρώην τεχνικός της ομάδας, Ντέιβιντ Μόγιες.

Ο Σκωτσέζος καθοδήγησε την ομάδα του μεγάλου λιμανιού για 11 συνεχόμενα χρόνια, από το 2002 μέχρι και το 2013, αποτελώντας έναν από τους σπουδαιότερους προπονητές στην ιστορία της Έβερτον.

Το 2013, αποχώρησε για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά η «σκιά» του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, δεν επέτρεψε στον Σκωτσέζο να αφήσει έργο στους «κόκκινους διαβόλους», όπου απολύθηκε στα μέσα της σεζόν.

Τελευταία του δουλειά, ήταν στην Γουέστ Χαμ, τη σεζόν 2017-2018, σώζοντας τα «σφυριά» από τον υποβιβασμό.

Ο Μόγιες  φαντάζει αυτή τη στιγμή ως ο επικρατέστερος για να διαδεχτεί τον Σίλβα στον πάγκο των «ζαχαρωτών», ενώ στη λίστα των εν δυνάμει αντικαταστατών του Πορτογάλου βρίσκονται και οι Κρις Γουάιλντερ, Μικέλ Αρτέτα, Ράφα Μπενίτεθ, Ζοζέ Μουρίνιο και Έντι Χάου.

Keywords
Τυχαία Θέματα