Ο Φριντέτ ανεβάζει τα ποσοστά του Παναθηναϊκού

19:41 8/10/2019 - Πηγή: To10.gr

Ποια ήταν η μεγάλη αδυναμία του Παναθηναϊκού την προηγούμενη σεζόν; Τα σουτ εκτός πεδιάς… Ο Ρικ Πιτίνο είχε επισημάνει πολλές φορές ότι το ρόστερ δεν είχε αξιόπιστους σουτέρ και πως εάν είχε τη δυνατότητα, θα ήταν το πρώτο που θα διόρθωνε. Τελικά, ο Αμερικανός προπονητής δεν συνέχισε στο ΟΑΚΑ, ωστόσο ο αντικαταστάτης του είχε την ίδια άποψη: ο Αργύρης Πεδουλάκης

ήθελε παίκτες οι οποίοι να απειλούν από το 6,75μ.

Πράγματι, ο φετινός Παναθηναϊκός έχει σχεδιαστεί για να είναι αποτελεσματικός στα τρίποντας, όμως υπάρχει κάποιος που ξεχωρίζει… Αρκετοί «πράσινοι» έχουν καλά ποσοστά στα σουτ τριών πόντων, αλλά σαν τον Τζίμερ Φριντέτ κανείς… Ο 30χρονος γκαρντ κάνει καριέρα χάρη στην ικανότητα του να σκοράρει από μακρινές αποστάσεις και αυτός ήταν ο λόγος που τον απέκτησε ο Παναθηναϊκός.

Τα πρώτα δείγματα του Φριντέτ είναι χαρακτηριστικά: σε τρία επίσημα παιχνίδια, δύο για την Α1 και ένα για τη Euroleague, έχει 7/12 στα τρίποντα! Δηλαδή, στον πρώτο καιρό του με το Τριφύλλι ο Φριντέτ σουτάρει με 58,33% έξω από τα 6,75μ.! Εξαιρετικό, ειδικά  αν αναλογιστεί κάποιος τα ποσοστά της ομάδας την προηγούμενη σεζόν.

Βέβαια, συνολικά ο Φριντέτ έχει αρχίσει με θετικό πρόσημο τη σεζόν. Ο Αμερικανός σκόραρε 13 πόντους εναντίον της ΑΕΚ σε 22:07’, με 3/3 δίποντα και 3/5 τρίποντα, πέτυχε 24 πόντους εναντίον του Λαυρίου σε 23:03’ με 7/7 βολές, 4/5 δίποντα και 3/5 τρίποντα, ενώ στη Euroleague με τον Αστέρα σημείωσε 11 πόντους σε 25:16’ με 2/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 4/4 βολές. Στη σούμα, ο Φριντέτ έχει σκοράρει 48 πόντους σε τρία παιχνίδια.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στις επιδόσεις του Φριντέτ στις βολές. Ο 30χρονος μπασκετμπολίστας έχει 11/11 μέχρι στιγμής, όταν πέρυσι εκτός από τα τρίποντα, ο Παναθηναϊκός έχανε πολλούς πόντους από την αστοχία των παικτών του στη συγκεκριμένη κατηγορία. Ο Φριντέτ έχει 100% μέχρι τώρα και έρχεται να προσθέσει αξιοπιστία στο Τριφύλλι…

Keywords
Τυχαία Θέματα