Ο ηγέτης που δεν πάει πουθενά και το δόγμα Μπλατ

11:23 18/7/2019 - Πηγή: To10.gr

Να είμαστε ειλικρινείς. Πόσοι από εσάς γνωρίζατε τον Γουέιντ Μπόλντγουιν πριν γράψει για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού ο Νίκος Βαρλάς; Ελάχιστοι. Κατέβασε το χέρι σου εσύ, σε βλέπω. Ούτε καν…

Και αυτό έχει μπόλικο ενδιαφέρον. Μόνο ο Ντέιβιντ Μπλατ γνώριζε 100% (άντε και λιγότερο), τον 23χρονο παίκτη που ήρθε ουρανοκατέβατος στον Πειραιά και για τα επόμενα δύο χρόνια θα αγωνίζεται στην χώρα μας. Όπως έγραψα και

στο twitter, αυτός είναι ο λόγος που οι Πειραιώτες το καλοκαίρι του 2018 συμφώνησαν με τον πρώην προπονητή των Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Όχι για να φέρει τον Τίμα ή τον Τουπάν. Αλλά για να φέρει αθλητές όπως ο Γκος, ο ΛεΝτέι και τώρα ο Μπόλντγουιν και να τους εξελίξει. Κακά τα ψέματα, μόνο ο ΛεΝτέι δεν βγήκε, αφού ο απόφοιτος του Γκονζάκα την επόμενη χρονιά θα είναι στο ΝΒΑ για τους Τζαζ. Καλά και ο Ζαχαρίας θα είναι στην Ζαλγκίρις, που μακάρι να μην… βγει, αφού και πάλι το ανάθεμα θα πάει στον Ολυμπιακό.

Πλάτειασα όμως και δεν πρέπει. Λοιπόν μετά την πρώτη σεζόν που κρίνεται ως αποτυχημένη, οι αδερφοί Αγγελόπουλοι φαίνεται πως έχουν δώσει εν λευκώ την διαχείριση του ρόστερ του στον Μπλατ. Ποιοι θα μείνουν, ποιοι θα φύγουν αλλά και ποιοι θα έρθουν.

Και οι πρώτες κινήσεις έχουν 100% την σφραγίδα του. Παίκτες που προσφέρουν αθλητικότητα στην περιφέρεια (Μπόλντγουιν και Πολ), άμεσο σκορ (Πάντερ), νεότητα (Κόνιαρης) και σκληράδα στην ρακέτα (Ρούμπιτ). Όλα αυτά αποτελούν επιλογές του που σίγουρα για τις οποίες και θα ευθύνεται όταν εάν δεν βγουν στο τέλος.

Αν εξαιρέσει κανείς τη φυγή του Γκος που δεν περίμενε κανείς εξάλλου να συμβεί αφού ήταν και απότομη, ο Μπλατ διαθέτει μέχρι στιγμής τους παίκτες που θα ήθελε εξ αρχής στον Ολυμπιακό.

Σαν τον Βασίλη Σπανούλη. Η σημαία στον ιστό της λένε και όχι άδικα. Μαζί με τον αδελφικό του φίλο, τον Γιώργο, και τον Κωστή, θα προσπαθήσει να επαναφέρει στις επιτυχίες την ομάδα άλλαξε την ιστορία της.

Ο προπονητής του από τις αρχές του καλοκαιριού, σε καφέ τους στα νότια προάστια, του είχε τονίσει ότι τον θέλει και τον υπολογίζει για τη νέα σεζόν. Ο Σπανούλης είναι ένας παίκτης τοτέμ για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Πως το είχε πει ο Γιώργος Μπόγρης σε διαδικτυακή εκπομπή; Να σας το θυμίσω λοιπόν: «Η κατάρρευση της ομάδας ήρθε μετά την απουσία του Βασίλη από τα αποδυτήρια. Δεν χρειάζεται να πεις τίποτα. Από την στιγμή που χτύπησε, ακόμα και το ζέσταμα ήταν πιο χαλαρό».

Πόση αλήθεια σε 30 λέξεις. Είναι ανάγκη ένας αθλητής με την προσωπικότητά του να είναι στα αποδυτήρια μίας ομάδας με τέτοιους στόχους. Όχι μόνο για φέτος. Και μετά το τέλος της καριέρας του σαν μπασκετμπολίστας και όταν κρεμαστεί η φανέλα του στον ουρανό του ΣΕΦ. Δεν μπορώ να φανταστώ τον Ολυμπιακό χωρίς τον Σπανούλη…

ΥΓ1 Πέντε λεπτά χρειάστηκε για να πει το ναι. Τίποτα παραπάνω. Και αυτό λέει πολλά στο πρώτο του ραντεβού με τους αδερφούς Αγγελόπουλους. Ότι τους πιστεύει και είναι σίγουρος για την…. ανάκαμψη. Ένας και μοναδικός. Ο κύριος με το νούμερο 7. Ο κορυφαίος όλων. Ένας Θρύλος στον Θρύλο για την 10η σεζόν της καριέρας του.

ΥΓ2 Ο Βαγγέλης Μάντζαρης ήταν ένας αθλητής που έδωσε ότι είχε και δεν είχε στον Ολυμπιακό. Λοιδορήθηκε, άκουσε πολλά, ασχολήθηκαν πολλοί με τα λεφτά που αμείβεται, λες και αυτοί έβαζαν τα λεφτά του συμβολαίου του. Προσπάθησε, πέρασε έναν σοβαρότατο τραυματισμό, επέστρεψε, ανδρώθηκε μέσα στο ΣΕΦ και πάλεψε για να έρθουν οι επιτυχίες της ομάδας του Πειραιά δίπλα στον Βασίλη Σπανούλη. Δεν αξίζει την περιφρόνηση αλλά ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα πρόσφερε στον Ολυμπιακό. Μακάρι να βρει την καλή αγωνιστική του κατάσταση στο Καζάν δίπλα στο Δημήτρη Πρίφτη. Του το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου.

ΥΓ3 Και ο Δημήτρης Αγραβάνης αναμένεται λογικά να αποτελέσει παρελθόν, παρότι συγκέντρωνε πιθανότητες να μείνει. Στην Ιταλία και την Κρεμόνα αναμένεται να πάει για έναν χρόνο ο Αγρα. Προσωπική μου άποψη; Θα ήθελα να έχει έναν ακόμα χρόνο στον Ολυμπιακό που τόσο πολύ ήθελε να παραμείνει, για να δώσει την τελευταία του μάχη.

ΥΓ4 Και άλλο γκαρντ έρχεται, και άλλος πάουερ φόργουορντ και λογικά Έλληνας.. Όπως και οι αγώνες με τη νομιμότητα οφείλουν να συνεχιστούν. Δεν θα κάνει ότι θέλει ο καθένας και με το έτσι θέλω θα αλλάζει τους κανονισμούς.

ΥΓ5 Όχι άλλο Σαζόνοφ ρε παιδιά.. Κουράστηκα… Και οι… insiders; Πονούν τα μάτια μας τον τελευταίο καιρό.. Ηρεμία κόσμε. Βαθιά ανάσα και μην τρώτε ο ένας τον άλλον στα social media. Υγεία, γιατί πολλά έχω ακούσει όλο αυτό το διάστημα και μόνο αυτό μας έχει μείνει. Να είμαστε καλά…

Keywords
Τυχαία Θέματα