Μεντβέντεφ – Τιμ ο τελικός των ATP Finals

O Ντανίλ Μεντβέντεφ νίκησε με ανατροπή 3-6, 7-6(4), 6-3 τον Ράφα Ναδάλ και προκρίθηκε για πρώτη φορά στον τελικό των Nitto ATP Finals, όπου απόψε (20:00) στο Λονδίνο θα αντιμετωπίσει τον Ντομινίκ Τιμ.

Ο Ισπανός πρωταθλητής, Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη, δεν θα μπορέσει ούτε αυτή τη χρονιά να πάρει το μοναδικό μεγάλο τρόπαιο που λείπει από το μουσείο του στη Μαγιόρκα, αφού ο 24χρονος Ρώσος, No 4 στον κόσμο, έγινε ο μόλις τρίτος τενίστας που τον κέρδισε με ανατροπή σε best of three αγώνα σε σκληρή επιφάνεια, σε

178 παιχνίδια συνολικά.

Στο πρώτο σετ ο Ναδάλ έκανε μπρέικ στο 4-3 κι έφτασε στην κατάκτηση του σετ με 6-3 για να έρθει η ανατροπή από τον Ρώσο με νίκη πρώτα στο τάι μπρέικ και στο τρίτο σετ κάνοντας δύο μπρέικ για το 4-3 και το 6-3.

Νωρίτερα ο Ντομινίκ Τίμ, Νο 3 στον κόσμο, νίκησε με 7-5, 6-7 και 7-6 τον Νόβακ Τζόκοβιτς, που βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Το πρώτο σετ κρίθηκε όταν με το σκορ στο 6-5 υπέρ του, ο Τιμ έκανε break στον «Νόλε» και έφτασε στο 7-5 και το 1-0 στο δικό του σερβίς. Από εκεί και ύστερα το παιχνίδι έγινε… ροντέο, με τον Τζόκοβιτς να ισοφαρίζει στο tie break, ύστερα από τέσσερα match points.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε σε τρίτο σετ, με τους δύο τενίστες να πηγαίνουν χέρι-χέρι ως το 6-6 και τη συνέχεια να έχει εντελώς διαφορετική εξέλιξη και κατάληξη, από εκείνη που αρχικά διαφάνηκε.

Ο Σέρβος επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης προηγήθηκε 4-0, αλλά ο Τιμ απάντησε με ένα τρομερό επιμέρους σκορ 7-1 (!), φτάνοντας σε μια εκπληκτική ανατροπή και τη νίκη-πρόκριση.

Keywords
Τυχαία Θέματα