Μάριο Μιτάι : Αυτός είναι ο 17χρονος της ΑΕΚ που ντεμπουτάρει κόντρα στον ΠΑΟΚ

Η… ελπίδα των «κιτρινόμαυρων» ακαδημιών. Ο νεαρός στον οποίο ποντάρουν πολλά οι άνθρωποι της ΑΕΚ. Ο λόγος για τον Μάριο Μιτάι.

Το γέννημα θρέμμα των ακαδημιών που κάνει ντεμπούτο στο αποψινό (20:30) ντέρμπι του Ολυμπιακού Σταδίου με τον ΠΑΟΚ. Οι πολλές απουσίες κομβικών παικτών στην άμυνα, ώθησαν τον Μάσιμο Καρέρα να δώσει την ευκαιρία

στον νεαρό παίκτη και to10.gr σας τον παρουσιάζει.

Στις «κιτρινόμαυρες» ακαδημίες από μικρός

14 χρονών ήταν όταν πέρασε την πόρτα των ακαδημιών της ΑΕΚ. Οι άνθρωποι της Ένωσης τον εντόπισαν, είδαν τα καλά χαρακτηριστικά του και το Μάριο Μιτάι φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Άνηκε στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ από το 2017, ως μέλος της Κ15 της «κιτρινόμαυρης» Ακαδημίας

Από την αρχή, έδειξε ότι το μέλλον του ανήκει και άπαντες στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για τον νεαρό αμυντικό. Μάλιστα, θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα των «κιτρινόμαυρων» ακαδημιών, με την ΑΕΚ να ευελπιστεί πως έχει στα χέρια της… φλέβα χρυσού.

Ο Μάριο Μιτάι παίζει κυρίως αριστερό μπακ αλλά και αριστερό στόπερ. Αυτές οι δύο θέσεις του, ενώ μπορεί να παίξει και στις δύο πλευρές τόσο σαν μπακ όσο και σαν χαφ.

Μέσα από δουλειά και επιμονή ήρθε η πρώτη… επιβράβευση για τον 17χρονο παίκτη.

Επαγγελματίας στις 12 Αυγούστου

Ο Μάσιμο Καρέρα τον είχε δει στις προπονήσεις και είχε σχηματίσει καλή άποψη, με την ΑΕΚ να τον… δένει για τα επόμενα χρόνια. Από την Κ19, μεταπήδησε στη μεγάλη ομάδα, υπογράφοντας το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Στις 12 Αυγούστου του 2020, το πρώτο… όνειρο του Μιτάι έγινε πραγματικότητα, με την Ένωση να ανακοινώνει την συνεργασία των δυο πλευρών. Ο νεαρός αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο τριών χρόνων, με τον Δικέφαλο να δίνει συνέχεια στο νέο ποδοσφαιρικό του πρότζεκτ.

Αρχηγός με τους μικρούς της Αλβανίας

Ο Μάριο Μιτάι είναι στην πρώτη γραμμή και με τις μικρές ομάδες της Εθνικής Αλβανίας.

Στις 23 Οκτωβρίου του 2018 έκανε το ντεμπούτο με την Κ17 και με τις εμφανίσεις του, κέρδισε το περιβραχιόνιο της ομάδας! Ο νεαρός αμυντικός ήταν βασικός και αναντικατάστατος, με τους προπονητές της Εθνικής Αλβανίας να του δείχνουν απόλυτη εμπιστοσύνη.

Ο Μιτάι έχει εντυπωσιάσει τους ανθρώπους της ΑΕΚ, με τον 17χρονο παίκτη να έχει στα… πόδια του την ευκαιρία της ζωής του. Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα απόψε για τον μικρό, που ρίχνεται στη μάχη κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα