Μα πόση μπαρούφα αντέχεις;

20:49 31/5/2020 - Πηγή: To10.gr

Άντε με το καλό να εκδικαστεί η υπόθεση πολυδιοκτησίας στο CAS. Και να βρεθεί επιτέλους κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Γιατί όσο ακόμη το «σύστημα ΠΑΟΚ» μπορεί να πουλά στο –μικρό αλλά πιστό- κοινό του παραμύθια για αγρίους είμαστε υποχρεωμένοι να ασχολούμαστε με ένα σωρό από μπαρούφες. Μπούρδες κανονικές που κάποιοι τις παρουσιάζουν για «ρεπορτάζ» και τις πουλάνε για… δημοσιογραφία.

Το τελευταίο παράδειγμα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Διαβάσαμε στη Forza, διαβάζουμε και στις ιστοσελίδες -που ανήκουν στην Paralot άρα στην RFA άρα στον Καλπαζίδη- ότι ο Ολυμπιακός

λέει «αποκαλύφθηκε». Ότι έβαλε αυτογκόλ. Γιατί; Διότι ανέλαβε να υπερασπιστεί το μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού Νίκου Φαραντούρη.

Γράφει η Forza και αναδημοσιεύουν τα σάιτ της μπαρούφας: «Με μια πρωτοφανή κίνηση, ο Ολυμπιακός αναλαμβάνει την υπεράσπιση όσων πήγαν να διαλύσουν τον ΠΑΟΚ. Η κολώνια κρατάει μήνες κι όσο περνάει ο καιρός, αντιλαμβάνονται ολοένα και περισσότεροι το τι συνέβη σ΄ αυτή την υπόθεση, πως μεθοδεύτηκε και ποιος ήταν ο στόχος. Είναι μια υπόθεση, που είχε στόχο να διαλύσει τον ΠΑΟΚ και μεταξύ άλλων, έφερε τριγμούς και στο εσωτερικό της κυβέρνησης, καθώς πολλοί ένιωσαν εκτεθειμένοι με την επιτροπή Αυγενάκη. Ο Ολυμπιακός έρχεται τώρα να αποδείξει τη σχέση του με τα μέλη αυτής της επιτροπής, αναλαμβάνοντας την υπεράσπισή τους!». Αν λοιπόν δεν ξέρεις ή θες να παριστάνεις ότι δεν ξέρεις; Τότε μάλλον σκέφτεσαι ότι κάτι παράξενο συμβαίνει.

Άκου όμως τώρα και την αλήθεια. Ο ΠΑΟΚ ως γνωστόν, προσέφυγε παράνομα στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), βάλλοντας κατά της νομιμότητας της συγκρότησης της ΕΕΑ. Ποιος είναι ο στόχος του; Να βγάλει την Επιτροπή off και κατ επέκταση το πόρισμα της, το οποίο από τα τέλη Γενάρη έχει επιβεβαιώσει την σχέση πολυιδιοκτησίας με τη Ξάνθη. Πως θέλει να το πετύχει; Σημαδεύοντας τα μέλη της Επιτροπής. Ένα εξ αυτών ο Φαραντούρης, για τον οποίο θέλει να ακυρώσει τον διορισμό του.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη ξέροντας καλά ότι ο ΠΑΟΚ εδώ και μήνες πουλάει «τρέλα» προσπαθώντας να πείσει ότι η ΕΕΑ έβαλε τον Καλπαζίδη να αγοράσει τη μισή Ξάνθη, προφανώς και παρεμβαίνει στην υπόθεση. Παρέμβαση υπέρ της νομιμότητας της Επιτροπής όπως αυτή προκύπτει από την ισχύ της Υπουργικής Απόφασης που την κατοχυρώνει. Με δύο λόγια; Ο Ολυμπιακός λέει το αυτονόητο. Ότι η Επιτροπή ήταν απολύτως νόμιμη. Δεν εμπλέκεται με πρόσωπα. Δεν εμπλέκεται με τις θεωρίες «συνομωσίας» του ΠΑΟΚ που προσπαθεί για πολλοστή φορά να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Πως λοιπόν όλα αυτά τα media του Ιβάν τα παρουσιάζουν όπως θέλουν; Ε, δεν είναι η πρώτη φορά. Δεν θα είναι και η τελευταία. Είπαμε, το παραμύθι πάει σύννεφο. Το κοινό είναι που λιγοστεύει. Σε τρεις διαφορετικές αίθουσες έχασε ο ΠΑΟΚ αυτή την υπόθεση. Και συνεχίζει να πουλάει τρέλα. Όχι λέγοντας πως είναι αθώος (γιατί δεν είναι και αυτό το αποδεικνύει η διαδρομή του χρήματος και οι τριγωνικές σχέσεις των εταιριών), αλλά προσπαθώντας να υποδομήσει είτε την ΕΕΑ, είτε τους αθλητικούς δικαστές (αυτό ουσιαστικά ζητά από το CAS).

Και όλα αυτά γιατί; Για να νομίζει ο Ιβάν ότι υπάρχει… ελπίδα. Μα δεν έχει καταλάβει ακόμη με ποιους δικηγόρους συνεργάζεται;

Keywords
Τυχαία Θέματα