Κορωνοϊός: Το πιο ασφαλές άθλημα το τένις, το πιο επικίνδυνο το βόλεϊ!

18:13 2/5/2020 - Πηγή: To10.gr

Στις ανακοινώσεις που έκανε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, την περασμένη Πέμπτη για το σχέδιο της Κυβέρνησης για την επανεκκίνηση του αθλητισμού, ανέφερε ότι τα πρώτα αθλήματα στα οποία θα επιτραπούν οι προπονήσεις είναι τα χαμηλής επικινδυνότητας, όπως είναι το τένις.

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα, την οποία πραγματοποίησε το Πολυτεχνείο του Τορίνου για την ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή και την παρουσίασε στο Υπουργείο Αθλητισμού της Ιταλίας, το τένις είναι το πιο ακίνδυνο άθλημα για τη μετάδοση του κορωνοϊού!

Οι παράμετροι που λήφθηκαν υπόψιν για την ανάδειξη του πιο ακίνδυνου

αθλήματος είναι οι εγκαταστάσεις, οι χώροι προπονήσεων, η επικινδυνότητα κατά τη διάρκεια του αγώνα εντός του αγωνιστικού χώρου και η επικινδυνότητα κατά τη διάρκεια του αγώνα για τους θεατές. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές χώρισαν τα αθλήματα σε τέσσερις βαθμίδες από το 0 έως το 4 ανάλογα με την επικινδυνότητα. Το 0 είναι το πιο ακίνδυνο έως το 4, που είναι τα αθλήματα πολύ υψηλής επικινδυνότητας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πολυτεχνείου του Τορίνου, το τένις και η γυμναστική είναι τα πιο ακίνδυνα αθλήματα, καθώς είχαν μηδενικό μέσο όρο επικινδυνότητας, ακολουθούν το αλπικό σκι, το γκολφ και ο στίβος. Οσον αφορά στο ποδόσφαιρο, στον πίνακα επικινδυνότητας που δημοσιεύτηκε βαθμολογείται με 1.3, ενώ το μπάσκετ με 2.2 και το βόλεϊ 3.1!

Δείτε τον πίνακα:

Con tutto il rispetto… ma che problemi avete?!?! #ilvolleycheodiailvolley #speachless pic.twitter.com/pSvVbtoBjH

Ivan Zaytsev (@zaytsev) April 30, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα