Μπριαντέ Ουέμπερ: Ένας γκαρντ έτοιμος να… εκραγεί (+poll)

17:11 2/5/2020 - Πηγή: To10.gr

Ήρθε στην ζωή μας κάπως… ξαφνικά. Ο Ολυμπιακός την περίοδο 2018-19 αναζητούσε ένα πλέι μέικερ για να γεμίσει την περιφέρειά του που είχε τεράστιο πρόβλημα δημιουργίας΄ και εννοείται αμυντικής προσήλωσης. Ο Μπριαντέ Ουέμπερ διέσχισε την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και άφησε πίσω του (έστω και προσωρινά όπως λέει) το όνειρο του ΝΒΑ για λογαριασμό των Ερυθρόλευκων.

Ο Αμερικανός γκαρντ αποκτήθηκε στα μέσα του Φλεβάρη και γρήγορα

δέθηκε με τον κόσμο της ομάδας. Άφηνε και την… ψυχή του στο παρκέ, πίεζε στην μπάλα, ήταν παίκτης αποκάλυψη για τον Ντέιβιντ Μπλατ και αγωνιστικά έμοιαζε λίρα εκατό για τους Ερυθρόλευκους. Αγωνίστηκε για 8 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, είχε  11.6 πόντους κατά μέσο όρο, με 4,6 ριμπάουντ. Αριθμοί που δεν βρίσκεις εύκολα σε έναν παίκτη που ήρθε απευθείας από τις ΗΠΑ, στα μέσα της σεζόν και χωρίς να έχει αγωνιστεί ποτέ ξανά στην Ευρώπη.

Ότι λάμπει όμως, δεν είναι παντα χρυσός. Ο Ουέμπερ ήταν παιδί με… εσωτερικούς «δαίμονες». Το να αναφερθούμε σε όσα έγιναν την περίοδο που ήταν στην Ελλάδα, αυτήν την στιγμή, είναι πλέον ανούσιο. Ολυμπιακός και Μπριαντέ (μετά από προσωπική του απαίτηση το τονίζουμε στο έψιλον), χώρισαν τους δρόμους τους σε σύντομο χρονικό διάσημα, με τον Αμερικανό να αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις στους φίλους των Πειραιωτών αναφορικά με την ψυχή του, το ταλέντο του αλλά και την ανεξάντλητη τρέλα του εντός και εκτός παρκέ.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Και τελικά από ότι φαίνεται, ο Ολυμπιακός δεν είχε και τόσο άδικο. Γιατί το λέμε αυτό; Παρότι έλαμψε στην Ευρωλίγκα, την κορυφαία τη τάξει διοργάνωση στην Ευρώπη, δεν βρήκε και πάλι συμβόλαιο εκεί. Λες και έμεινε στα… αζήτητα.

Το «εισιτήριο» των Πειραιωτών δεν το εκμεταλλεύτηκε ως έπρεπε και δεν κατάφερε να βρεθεί σε έναν σύλλογο που πρωταγωνιστεί ή που είναι ανταγωνιστικό σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αυτό βέβαια δεν φάνηκε να τον πτόησε. Κάθε άλλο.

Η Παρί Λεβαλουά εμφανίστηκε στον δρόμο του και βάσει όσων έπραξε στο παρκέ στην Γαλλία, την δικαίωσε απόλυτα για την επιλογή της.

Ο Φρεντερίκ Φατί, προπονητής της ομάδας από το 2015, ήθελε ένα γκαρντ με τα στοιχεία του. Τον υπολόγιζε για βασικό πόλο της επίθεσής του αλλά και της άμυνας, αφού σκεφτείτε οτι πριν την λήξη της σεζόν στην Γαλλία ο Ουέμπερ είχε 2,8 κλεψίματα ανά ματς, όντας ο κορυφαίος του πρωταθλήματος στην σχετική στατιστική κατηγορία.

Ο Ουέμπερ λοιπόν έκλεισε την χρονιά με εξαιρετικά νούμερα. Παίζοντας 29,4 λεπτά κατά μέσο όρο, ο Αμερικανός γκαρντ είχε 12,2 πόντους κατά μέσο όρο με 48.5% στο δίποντο, 37,9% στο τρίποντο (22/58) και 86,8% στις βολές (59/68).

Ταυτόχρονα κατέβαζε 3,6 ριμπάουντ ανά ματς, είχε 4,7 ασίστ στο παιχνίδι και όπως προείπαμε 2,8 κλεψίματα, φτάνοντας 16,2 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης ανά ματς.

Ο απόλυτος σταρ σε μία ομάδα, που έφτασε να είναι ακόμα και στην δυάδα του πρωταθλήματος και έκλεισε την σεζόν τέταρτη και στο 18-7 σε 25 αγώνες.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ;

Ναι το ξέρουμε πως βιαζόμαστε. Αλλά είναι μία απορία που ουδείς γνωρίζει εάν είναι και εύκολο να πραγματοποιηθεί και ουσιαστικά να γίνει πράξη. Ο Ολυμπιακός τον έχρισε παίκτη Ευρωλίγκας. Του δόθηκε αυτή η τεράστια ευκαιρία να δείξει στην Ευρώπη το ταλέντο του, το οποίο να μην γελιόμαστε υπάρχει και με το παραπάνω.

Η χρονιά στο γαλλικό πρωτάθλημα, και εάν δεν θέλει να επιστρέψει και να παλέψει για το ΝΒΑ, θα πρέπει να είναι ουσιαστικά το… αγροτικό του για την επιστροφή στο κορυφαίο επίπεδο.

Παίκτης με τα αγωνιστικά στοιχεία του είναι κρίμα να χαραμίζεται, σε μία ομάδα πάντως που έχει εξαιρετικές βλέψεις για του χρόνους καθώς κοιτάει έναν εκ των Κολέ ή Πιανιντζάνι για τον επόμενο προπονητή της.

Όπως και να έχει, αξίζει μία ομάδα της Ευρωλίγκας, ακόμα και από αυτές της λεγόμενης και ως τρίτης ταχύτητας, να πάρει το ρίσκο για να τον προσθέσει στις τάξεις της; Ή θα προσθέσει μία ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να… εκραγεί στα εσωτερικά της; Αγωνιστικά είναι ικανός για το καλύτερο, όμως το Α και το Ω σε ένα σύνολο είναι το κλίμα. Κανείς δεν ξέρει το επόμενο βήμα του και μόνο ο Ουέμπερ μπορεί να γνωρίζει ποια θα είναι η επόμενη επιλογή της καριέρας του.

Keywords
Τυχαία Θέματα