Κορονοϊός: Αυξήθηκαν στα 84 τα κρούσματα

18:04 9/3/2020 - Πηγή: To10.gr

Ο ελληνικός κατάλογος με τους νοσούντες από τον κορονοϊό μεγαλώνει… Ο συνεργάτης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και αρμόδιος για τη διαχείριση της κρίσης, Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωσε το απόγευμα της Δευτέρας, για τον εντοπισμό ακόμα 11 κρουσμάτων, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 84.

«Είναι καθήκον όλων μας η προστασία των ευπαθών ομάδων. Ζητώ από τις ευπαθείς ομάδες και όσους έχουν συμπτώματα γρίπης να καθίσουν σπίτι τους. Οι επόμενοι δυο μήνες είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι» ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και κάλεσε και όσους έχουν προσβληθεί από γρίπη, επίσης να παραμένουν

στις οικίες τους.

Από τους 84 ασθενείς, οι 81 είναι ελληνικής καταγωγής και 3 ξένης υπηκοότητας. 56 εξ αυτών προέρχονται από την εκδρομή στους Αγίους Τόπους. Τα κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Ηλεία, Λέσβο και Εύβοια.

Από το πρωί της Δευτέρας, είχε «διαρρεύσει» ότι νέα κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε Γαλάτσι και Μυτιλήνη. Όσον αφορά στη Μυτιλήνη, πληροφορίες αναφέρουν πως μία γυναίκα νοσηλεύεται από το πρωί της Κυριακής στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και φαίνεται πως είναι θετική στον ιό. Στο Γαλάτσι πρόκειται για έναν μαθητή από το 4ο Λύκειο του Δήμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα