Κορωνοϊός : Στο «μάτι» της πανδημίας παραμένουν Θεσσαλονίκη και Αττική – Συναγερμός στη Λάρισα

Νέα δεδομένα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα δημιουργεί ο ιδιαίτερα αυξημένος αριθμός κρουσμάτων που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Για ακόμη μια ημέρα, «πρωταθλήτρια» κρουσμάτων αναδείχτηκε η Θεσσαλονίκη, η οποία βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη καμπή σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας, ενώ όπως ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας, ένας στους τρεις κατοίκους που υποβάλλονται σε τεστ

βρίσκονται θετικοί στον φονικό ιό. Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, η διασπορά στη συμπρωτεύουσα «είναι τεράστια».

Από τα 2.384 κρούσματα που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας το τελευταίο 24ωρο, τα 652 καταγράφονται στην Θεσσαλονίκη, ενώ σε συναγερμό βρίσκεται και η Αττική με 588 κρούσματα.

Συναγερμός έχει σημάνει και στη Λάρισα, στην οποία καταγράφονται 164 κρούσματα.

Ακόμα, 62 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις εντοπίστηκαν στην Ημαθία, 53 στη Μαγνησία, 49 στην Καρδίτσα και 45 στον Έβρο.

Σημειώνεται, δε, πως πολύ μεγάλη είναι και η διασπορά σε όλη τη χώρα.

Αναλυτικά:50 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας588 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής652 κρούσματα από Π.Ε. Θεσσαλονίκης12 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας13 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας7 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας6 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας20 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας15 κρούσματα στην Π.Ε Βοιωτίας6 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών52 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας45 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου6 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας14 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου9 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας62 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας21 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου1 κρούσμα στην Π.Ε. Θάσου5 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας19 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων44 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας49 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρπάθου9 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς17 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας1 κρούσμα στην Π.Ε. Κεφαλλονιάς16 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς10 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης13 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας1 κρούσμα στην Π.Ε. Κω3 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας164 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας1 κρούσμα στην Π.Ε. Λασιθίου38 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου5 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου53 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας13 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας1 κρούσμα στην Π.Ε. Μυκόνου32 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης38 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας43 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας2 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας6 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου36 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης9 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου43 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών2 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου17 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων7 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας5 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας7 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας37 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής13 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων2 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου42 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα