Και στο Συμβούλιο της Επικρατείας ΠΑΟΚ και Ξάνθη

19:43 17/2/2020 - Πηγή: To10.gr

Και όσο οι μέρες περνούν; Τόσο επιβεβαιώνονται οι προθέσεις ΠΑΟΚ και Ξάνθης με θέα στο σκάνδαλο πολυιδιοκτησίας. Με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο, με κάθε κόστος οι δύο τους επιχειρούν να μην επιτρέψουν την εκδίκαση της υπόθεσης από τα πειθαρχικά όργανα. Προσπαθούν να στείλουν τη μπάλα στην εξέδρα, και τον φάκελο που τους «καίει» απειλώντας τους με υποβιβασμό, στο συρτάρι.

Την Παρασκευή κατέθεσαν προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο θέλοντας να προσβάλλουν το πόρισμα της ΕΕΑ και

προσπαθώντας να πάρουν προσωρινή διαταγή. Την Δευτέρα το πρωί ζητώντας αναβολή της υπόθεσης από την Σούπερ Λιγκ με τη δικαιολογία ότι χρειάζονται κάποια έγγραφα της υπόθεσης, και ότι ο Τάκης Μπαλτάκος που προστέθηκε στο νομικό τιμ του ΠΑΟΚ είναι «νέος» στην υπόθεση και δεν γνωρίζει τα δεδομένα (ναι, ο ίδιος που μια εβδομάδα πριν στην τηλεόραση έλεγε ότι γνωρίζει άριστα την υπόθεση και πρόκειται για «αστειότητες που θα καταπέσουν). Και τη Δευτέρα το μεσημέρι; ΠΑΟΚ και Ξάνθη χέρι-χέρι και στο συμβούλιο της Επικρατείας. Αυτή τη φορά με πρόσχημα τον τρόπο που βρέθηκαν στην Επιτροπή τα δύο μέλη που διορίστηκαν από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ναι, ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη που ήθελαν εξ αρχής να λάμψει η αλήθεια. Καμία αναφορά στην ουσία της υπόθεσης. Μόνο σε ότι μπορεί να καθυστερήσει το αυτονόητο. Να βρεθούν δηλαδή ενώπιον των ευθυνών που προκύπτουν από το πόρισμα της ΕΕΑ. Από την επιβεβαιωμένη σχέση πολυιδιοκτησίας που τους συνδέει.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν η νέα κίνηση των δύο ομάδων (που… λειτουργούν σαν ένα) τους έφτασε ως το Συμβούλιο της Επικρατείας. Εκεί ζητούν  με  τις προσφυγές τους ενώπιον του Ανώτατου  Δικαστηρίου  να ακυρωθεί η απόφαση ανάκλησης πιστοποιητικού  του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης,  δηλαδή ζητούν να ακυρωθεί η ανάκληση συμμετοχής τους στο Πρωτάθλημα.

Επιπλέον, η ομάδα της  Ξάνθης  ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με την οποία αντικαταστάθηκαν δυο μέλη και ο πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και επιβλήθηκαν πρόστιμα και στις δύο ομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νόμιμοι εκπρόσωποι των δύο ομάδων εκτός από τις αιτήσεις ακύρωσης των επίμαχων αποφάσεων , ζητούν και την έκδοση προσωρινής διαταγής, από τους προέδρους του Δ΄ και Γ΄  Τμήματος του ΣτΕ, ενώπιον των οποίων κατέθεσαν και αίτηση αναστολής.

Οι δύο ομάδες , σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλούνται  ότι από τις προσβαλλόμενες υπουργικές αποφάσεις θα υποστούν ανεπανόρθωτη βλάβη και δυσχερώς επανορθώσιμη ηθική, οικονομική και ποδοσφαιρική βλάβη.

Υποστηρίζουν μάλιστα ,  ότι επέρχεται βάναυση και ανεπανόρθωτη βλάβη στην φερεγγυότητα των ποδοσφαιρικών εταιρειών και των μετόχων τους, οι οποίοι φέρονται να χρησιμοποιούν παρένθετα πρόσωπα, προκειμένου να καταστρατηγήσουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών.

Τέλος, υποστηρίζουν  ότι θα υποστούν τεράστια οικονομική ζημιά πολλών εκατομμυρίων ευρώ, λόγω απώλειας εσόδων  από την πώληση εισιτηρίων, τηλεοπτικών  δικαιωμάτων, κ.λπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα