Η σκληρή αλήθεια με αποδείξεις και η ρήξη με την «εξυγίανση»

07:03 23/1/2020 - Πηγή: To10.gr

Ο Ολυμπιακός είναι μπροστάρης στην προσπάθεια για νομιμότητα και διαφάνεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που έχουν μοναδικό στόχο να μπει τέλος στο χάος που επικρατεί την τελευταία τριετία.

Σ’ αυτό το πλαίσιο κινούνται όλες οι ενέργειες των ερυθρόλευκων για διαμόρφωση ενός νέου σκηνικού, που θα καθορίσει μια διαφορετική, αλλά το κυριότερο, καλύτερη πορεία για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

Η τοποθέτηση μάλιστα του ηγέτη της ομάδας του Πειραιά,

Βαγγέλη Μαρινάκη στην συνάντηση των Big 4 στο «Μεγάλη Βρετάνια», αποδεικνύει πως οι ερυθρόλευκοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι τέλους για πράγματα που θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα, αλλά δυστυχώς δεν είναι.

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού δεν εξέφρασε μόνο τις απόψεις του αναφορικά με την χαοτική κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μίλησε πρώτα απ’ όλα με στοιχεία, παρουσίασε αποδείξεις για τα τεράστια προβλήματα που ταλαιπωρούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και τα οποία έχουν «βυθίσει» το πρωτάθλημα στην ανυποληψία.

Ποιος άραγε θα επενδύσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο της «εξυγιαντικής» ΕΠΟ; Ποια εταιρεία θα θελήσει να επενδύσει στο ποδόσφαιρο του Μέλο Περέιρα; Την εποχή που το ποδόσφαιρο προσελκύει δισεκατομμύρια ευρώ επενδύσεων σε κάθε γωνιά του πλανήτη, στην Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει το παραμικρό όφελος για τις ομάδες, λόγω των επιλογών που έχουν καταστρέψει το πρωτάθλημα.

Κι όσο για το Κύπελλο; Ακόμα… χειρότερα. Όταν οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι φροντίζουν να κερδίζουν χρήματα παρουσιάζοντας ένα ελκυστικό προϊόν, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες που προσφέρουν, στην Ελλάδα δεν υπάρχει σωτηρία.

Και πως να υπάρξει άλλωστε με τις επιλογές του Μέλο Περέιρα. Είναι όμως  ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός γνωρίζει καλά τι σημαίνουν επενδύσεις στο ποδόσφαιρο. Ο ηγέτης της ομάδας του λιμανιού, Βαγγέλης Μαρινάκης είναι αυτός που έχει επενδύσει τεράστια ποσά για να παίζουν οι ερυθρόλευκοι στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Για να μην έχει κανένα πρόβλημα ο Ολυμπιακός με το Financial fair play της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Για να μιλάει με τα μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ως ισότιμος συνομιλητής. Ως ένα πανίσχυρο κλαμπ με όραμα για το αύριο. Κι αυτό είναι το ποδόσφαιρο που θέλει ο Ολυμπιακός.

Το ποδόσφαιρο με το ευρωπαϊκό προφίλ κι ένα πρωτάθλημα με νέες δομές που θα μπορεί να βοηθήσει τις ομάδες και στο οικονομικό σκέλος. Όλες τις ομάδες, όχι μόνο τον Ολυμπιακό.

Ένα πρωτάθλημα ισονομίας που θα βάλει τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί. Αλήθεια, υπάρχει κάποιος από τους αξιωματούχους της UEFA ή της FIFA που θα επένδυε έστω και… ένα ευρώ στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπό την παρούσα μορφή του; Με αυτές τις επιλογές στην διαιτησία και με τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας με αποκαλυπτικά ρεπορτάζ.

Ας ρωτήσει κάποιος τα στελέχη της UEFA και της FIFA που έχουν δει τι γίνεται στην χώρα μας. Μπορεί να υπάρξει καλύτερο μέλλον για το ελληνικό ποδόσφαιρο αν δεν υπάρξει ρήξη με το καθεστώς της «εξυγιαντικής» ΕΠΟ; Ο ηγέτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης τα είπε καθαρά και ξάστερα.

Μίλησε με αποδείξεις και πλέον είναι η ώρα της αλήθειας. Είναι σαφές πως τα προβλήματα είναι πολλά και μεγάλα και εδώ δεν μιλάμε απλά για «σκιές» που βαραίνουν το κλίμα. Εδώ «μιλούν» τα στοιχεία και κανείς δεν μπορεί ν’ αμφισβητήσει πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Απλά λόγια, δεν πάει άλλο. Είναι η ώρα που όλοι καλούνται ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους, με αποφάσεις που θα προκαλούν ρήξη με το καθεστώς που διέλυσε το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Αποφάσεις που θα δώσουν ώθηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο για ένα καλύτερο «αύριο». Καθαρά λόγια λοιπόν για να δρομολογηθεί διαδικασία ανασυγκρότησης σε όλα τα επίπεδα.

Οι αλλαγές πρέπει να είναι άμεσες και δεν επιτρέπεται καμία χρονοτριβή. Ο Ολυμπιακός το έχει πει πολλές φορές και το επανέλαβε στην χθεσινή συνάντηση και ο ηγέτης του. Έχει όραμα για ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα