Η αρχή το ήμισυ του παντός

05:52 2/10/2019 - Πηγή: To10.gr

«Κακής απ’ αρχής γίγνεται τέλος κακόν» είχε πει ο τραγικός ποιητής, Ευριπίδης, εννοώντας ότι η κακή αρχή φέρνει και κακό τέλος. Γνωμικό που ταιριάζει ως ένα σημείο… γάντι τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και στον Ολυμπιακό για την φετινή Ευρωλίγκα. Αμφότεροι οι αιώνιοι έχουν ένα βατό πρόγραμμα στο ξεκίνημα των υποχρεώσεών τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η κληρωτίδα τους έκλεισε το μάτι για τον Οκτώβρη, καθώς οι αντίπαλοί τους μέχρι την 5η αγωνιστική, τους αναγκάζει να αισιοδοξούν για μία άκρως θετική

εκκίνηση. Αν όμως… στραβώσουν τα πράγματα, τότε με το καλημέρα, θα είναι υποχρεωμένοι για υπερβάσεις, που είναι άγνωστο αν μπορούν να τις πραγματοποιήσουν.

Ξεκινάμε με τον Παναθηναϊκό, αφού μπαίνει πρώτος στην αρένα της Ευρωλίγκας. Ο Ερυθρός Αστέρας είναι στα μέτρα του και τον φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να προσδοκά να επιστρέψει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με θετικό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια η ομάδα του ταξιδεύει στην Βιλερμπάν, ενώ στις 17/10 παίζει με την Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ, ένα ματς που εάν θέλει να βρεθεί ανάμεσα στις 8 ομάδες των πλέι οφ, οφείλει να το πάρει. Ακολουθούν οι εκτός έδρας αναμετρήσεις της Ρωσίας με Ζενίτ και Χίμκι, οι οποίες είναι άκρως επικίνδυνες, όχι όμως στις θεωρητικά top επιπέδου ομάδες.

Τι γίνεται τώρα με τον Ολυμπιακό; Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός για το συγκρότημα του Μπλατ. Κοντράρεται με την ρούκι Βιλερμπάν στην Γαλλία και σίγουρα δεν υπάρχει τίποτα άλλο από την σκέψη του, από τη νίκη που θα του δώσει μία μικρή ντόπα ψυχολογίας ενόψει της συνέχειας της ομάδας του. Επόμενο ματς είναι αυτό με την Βαλένθια στο ΣΕΦ, που θα είναι ουσιαστικά η πρεμιέρα των Ερυθρόλευκων στην Ευρωλίγκα στην έδρα τους. Μία ομάδα που ως ισπανική έχει επιθετικούς προσανατολισμούς, με τους Πειραιώτες πάντως να είναι αναγκασμένοι στο 2/2, ενώ ακολουθεί και η Ζενιτ και πάλι στο Φάληρο. Γιατί λέμε αναγκασμένοι όμως; Επειδή στην 4η και την 5η αγωνιστική της διοργάνωσης αντιμετωπίζουν την Μπασκόνια στην Βιτόρια και την ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα. Πράγμα που σημαίνει ότι αν δεν πάει καλά σε αυτά τα ματς, ήδη θα βρίσκονται αρκετά πίσω στην κούρσα για την οχτάδα.

Ο Νοέμβρης είναι πιο βατός και για τους δύο, με τον Παναθηναϊκό να έχει δύο εκτός έδρας παιχνίδια σε έξι συνολικά (Ζαλγκίρις και Μπάγερν) όπως και ο Ολυμπιακός (Μπάγερν και Άλμπα). Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε, όσο καλά ξεκινήσουν οι ελληνικές ομάδες την χρονιά τους στην Ευρώπη, τόσο καλύτερο θα είναι και για τις δύο για την συνέχειά τους.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των δύο ελληνικών ομάδων για τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

1η αγωνιστική (4/10): Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας

2η αγωνιστική (10/10): Βιλερμπάν – Παναθηναϊκός

3η αγωνιστική (17/10): Παναθηναϊκός – Αρμάνι Μιλάνο

4η αγωνιστική (24/10): Ζενίτ – Παναθηναϊκός

5η αγωνιστική (29/10): Χίμκι – Παναθηναϊκός

6η αγωνιστική (31/10): Παναθηναϊκός – Αναντολού Εφές

7η αγωνιστική (8/11): Παναθηναϊκός – Βαλένθια

8η αγωνιστική (14/11): Παναθηναϊκός – Άλμπα Βερολίνου

9η αγωνιστική (19/11): Ζάλγκιρις Κάουνας – Παναθηναϊκός

10η αγωνιστική (22/11): Μπάγερν Μονάχου – Παναθηναϊκός

11η αγωνιστική (28/11): Παναθηναϊκός – Μπασκόνια

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

1η αγωνιστική (3/10): Βιλερμπάν – Ολυμπιακός

2η αγωνιστική (11/10): Ολυμπιακός – Βαλένθια

3η αγωνιστική (18/10): Ολυμπιακός – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης

4η αγωνιστική (25/10): Μπασκόνια – Ολυμπιακός

5η αγωνιστική (30/10): ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ολυμπιακός

6η αγωνιστική (1/11): Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

7η αγωνιστική (7/11): Ολυμπιακός – Αναντολού Εφές

8η αγωνιστική (15/11): Ολυμπιακός – Ζάλγκιρις Κάουνας

9η αγωνιστική (19/11): Μπάγερν Μονάχου – Ολυμπιακός

10η αγωνιστική (21/11): Αλμπα Βερολίνου – Ολυμπιακός

11η αγωνιστική (29/11): Ολυμπιακός – Αρμάνι Μιλάνο

Keywords
Τυχαία Θέματα