Συμβαίνουν αυτά στις οικογένειες!

Στην απίθανη ατμόσφαιρα του «Ράικο Μίτις» ο Ολυμπιακός γνώρισε ήττα 3-1 από τον Ερ. Αστέρα με ανατροπή. Καθοριστική η αποβολή του Γιασίν Μπενζια στο 58ο λεπτό.

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη ηττα στη σεζόν από τον Ερυθρό Αστέρα στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, αν και προηγήθηκε στο «Ράικο Μίτιτς» του Βελιγραδίου με τον Ρούμπεν Σεμέδο στο
37ο λεπτό. Η αποβολή του Μπενζιά στο 58’ σημάδεψε τη ροή του αγώνα και ο Ολυμπιακός σταδιακά κατέρρευσε για να δεχτεί τρία γκολ!

Πως έπαιξαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς προχώσε σε rotation αφήνοντας στον πάγκο τους Ελαμπντελαουί, Γκιλιέρμε, Ποντένσε και Βαλμπουενά. Αγωνίστηκε με 4-2-3-1 και τους Σα, δεξιά τον Τοροσίδη, αριστερά τον Τσιμίκα, στο κέντρο της άμυνας τους Μεριά και Σεμέδο. Μπουχαλάκης και Καμαρά τα αμυντικά χαφ, τριάδα στη μεσαία γραμμή με Μασούρα, Μπενζιά και Λοβέρα, ενώ στην κορυφή έπαιξε ο Γκερέρο.

Στον αντίποδα ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς δεν προχώρησε σε εκπλήξεις και ξεκίνησε με 4-2-3-1 και τους Μπόργιαν, Γκόμπελιτς, Ντέγκενεκ, Μιλούνοβιτς, Ρόντιτς, Κάνιας, Γιόβαντσιτς, Γκαρσία, Μάριν, Βαν Λα Πάρα, Τομανέ.

Πρωτόγνωρη ατμόσφαιρα!

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν μια ωδή στο οπαδικό κίνημα, καθώς οι φίλοι του Αστέρα είχαν ετοιμάσει ένα κορεό με τα εμβλήματα των δύο συλλόγων και τραγουδούσαν παρέα με αυτούς του Ολυμπιακού στα ελληνικά και στα σέρβικα! Πραγματικά εκπληκτικό!

Άριστος τακτικά!

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε άριστος στο τακτικό κομμάτι παρά τις πολλές αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς και πολύ γρήγορα κατάφερε να επιβάλλει το δικό του ρυθμό στο ματς, προσπερνώντας τη διάθεση του Ερυθρού Αστέρα να πιέσει στα πρώτα λεπτά. Η πρώτη τελική του Ολυμπιακού ήρθε στο 12ο λεπτό με τον Λοβέρα να δείχνει άνετος με το ντεμπούτο του στη διοργάνωση και να επιχειρεί σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Από πλευράς Αστέρα ο Μάρκο Μάριν δεν μπόρεσε να πάρει ανάσα και ταυτόχρονα η ανάπτυξη του Αστέρα έγινε προβληματική, με την ομάδα του Βελιγραδίου να ψάχνει διαδρόμους, χωρίς αποτέλεσμα, κυρίως από τα πλάγια. Από το 20ο λεπτό και μετά, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε να «πατάει» περισσότερο την περιοχή του Μπόργιαν. Ο Γκερέρο έχασε δύο ευκαιρίες στο 23ο και 24ο λεπτό. Αρχικά με σουτ εκτός περιοχής και στη συνέχεια με κεφαλιά, ύστερα από «γλυκιά» σέντρα του Τσιμίκα. Και στις δύο περιπτώσεις η μπάλα κατέληξε άουτ! Ο Αστέρας σ’ αυτό το διάστημα φάνηκε σαστισμένος και προσπάθησε να βρει το δρόμο για την εστία του Σα με στατικές φάσεις.

Ο Μαντί Καμαρά ήταν ο κορυφαίος του πρώτου μέρους. Με ακόμα μια κούρσα έφερε την μπάλα έξω από την περιοχή του Αστέρα και κέρδισε το φάουλ, το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Τσιμίκας (απόντος Βαλμπουενά). Η εκτέλεση δεν υστέρησε σε τίποτα από εκείνες του Γάλλου και η μπάλα βρέθηκε στον Ρούμπεν Σεμέδο, ο οποίος από τα αριστερά επιχείρησε γύρισμα, με την μπάλα να καταλήγει στην εστία του αιφνιδιασμένου Μπόργιαν! Ήταν το πρώτο γκολ της καριέρας του Πορτογάλου κεντρικού αμυντικού σε φάση ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας σκοράρει βέβαια φέτος δύο φορές στα προκριματικά κόντρα σε Πλζεν και Μπασακσεχίρ. Στο τελευταίο λεπτό ο Γιόβασιτς επιχείρησε γυριστό μέσα από την περιοχή, όμως ο Σα μπλόκαρε χωρίς να ανησυχήσει!

Η αποβολή σημάδεψε τη ροή!

Οι γηπεδουχοι με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου προσπάθησαν να γινουν πιεστικοί και έχασαν την πρώτη ευκαιρία με τον Γιόβανσιτς στο 49ο λεπτό. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ντέγενεκ έχασε νέα ευκαιρία με κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα πάνω από την εστία του Σα. Στο 56’ ο Γκόμπελιτς έκανε το γύρισμα απ' τα δεξιά, ο Φαν λα Πάρα έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία. Ο Μάρκο Μάριν στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους μπορούσε να επιχειρήσει πολύ πιο εύκολα και αυτό έδωσε ρυθμό στην ομάδα του Μιλόγεβιτς. Στο 58ο λεπτό ήρθε η φάση που σημάδεψε για τα καλά τη ροή του αγώνα, καθώς ο Γιασίν Μπενζία είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Γάλλο Μπενουά Μπαστιέν.

Ο Αλγερινός αποβλήθηκε για μαρκάρισμα πάνω στον Χοσέ Κάνιας. Το «Ράικο Μίτιτς» δεν άργησε να πανηγυρίσει. Αρχικά ο Αστέρας έχασε μια ευκαιρία στο 60’ με τον Ρόντιτς, ωστόσο στο 63’ ήρθε η ισοφάριση. Μετά από ασταθές διώξιμο του Βούλιτς ο οποίος είχε περάσει στο 55’ στη θέση του Γιόβανσιτς, σκόραρε για το 1-1 με σουτ μέσα από την περιοχή. Στο 74’ ο Κάνιας τραυματίστηκε και ο Πέτροβιτς πήρε τη θέση του. Ο Αστέρας είχε ακόμα μια καλή στιγμή με κεφαλιά του Μποακγιέ, ενώ στο 80ο λεπτό ο Ελαμπντελαουί πήρε τη θέση του Μασούρα, με τον Μαρτίνς να δινει περισσότερα τρεξίματα στη δεξιά πτέρυγα. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τεράστιες ευκαιρίες να πάρουν το προβάδισμα με Καμαρά και Γκερέρο.

Αρχικά ο Καμαρά εξαπέλυσε σουτ στο 85 που απέκρουσε ο Μπόργιαν και στη συνέχεια ο Γκερέρο έχασε το «άχαστο» από σούπερ πάσα του Ποντένσε στην περιοχή! Κάπου εκεί έληξε το ματς για τους παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι είδαν τους αντιπάλους τους να πετυχαίνουν δύο γκολ σε δύο λεπτά! Σκόραρε αρχικά ο Μιλούνοβιτς στο 87’ καθώς πήφηξε ψηλότερα απ' όλους και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Στο 89’ Ο Ματέο Γκαρσία εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μποακγιέ με κεφαλιά νίκησε τον Σα για το 3-1. Το τέλος του ματς έφερε ενθουσιαμό στην εξέδρα με τους φίλους του Ερυθρού Αστέρα να τραγουδούν «είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό», σε μια πρωτόγνωρη συμπαράσταση στους φίλους του Ολυμπιακού. Ήταν οι πρώτοι βαθμοί για την ομάδα από τη Σερβία στον δεύτερο όμιλο, με τον Ολυμπιακό να μένει στον έναν από την πρεμιέρα με την Τότεναμ.

Ερυθρός Αστέρας: Μπόριαν, Γκόμπελιτς, Ντέγκενεκ, Μιλούνοβιτς, Ρόντιτς, Κάνιας, Γιόβαντσιτς, Γκαρσία, Μάριν, Βαν Λα Πάρα, Τομανέ

Ολυμπιακός: Σα, Τοροσίδης, Μεριά, Σεμέντο, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας, Μπενζιά, Λοβέρα, Γκερέρο
Keywords
Τυχαία Θέματα