Η ΑΕΚ βρήκε στο πρόσωπο του Ινσούα τον μπακ που έψαχνε

11:30 9/8/2020 - Πηγή: To10.gr

Τον Ιανουάριο του 2018 ήταν ο Χουλτ. Το καλοκαίρι του 2020 θα είναι ο Ινσούα. Όπως τότε (2018), έτσι και τώρα, η ΑΕΚ «καίγεται» για αριστερό μπακ με τον 29χρονο παίκτη να βρίσκεται στο… κατώφλι της. Ο Εμάνουελ Ινσούα ετοιμάζεται να κάνει το  δρομολόγιο Παναθηναϊκός- ΑΕΚ… αντιγράφοντας τον Σουηδό και πρώην συμπαίκτη του.

Οι «κιτρινόμαυροι» ετοιμάζονται για το ξεκίνημα της προετοιμασίας τους ενόψει της

νέας αγωνιστικής περιόδου, με τον Μάσιμο Καρέρα να θέλει από μέρα σε μέρα να κλείσει την «τρύπα» που υπάρχει στο αριστερό άκρο της άμυνας, μετά την φυγή του Νίκλας Χουλτ. Όσο η Οσασούνα δεν… έρχεται, τόσο ο Ινσούα θα πλησιάζει στην ΑΕΚ, με την Ένωση να βρίσκεται ένα βήμα από το να τον κάνει δικό της. Και to10.gr επιχειρεί να απαντήσει στους λόγους, στους οποίους ο Ιταλός τεχνικός κατέληξε στην αρκετά καλό Αργεντινό μπακ.

Γνώστης του ελληνικού πρωταθλήματος

Ο Εμάνουελ Ινσούα κατάγεται από το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής και φυσικά τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε με την φανέλα της Μπόκα Τζούνιορς. Με τους «Γενοβέζους» κατέγραψε 41 συμμετοχές, ενώ αγωνίστηκε για 33 ματς με την Γοδόι Κρουζ. Παράλληλα, είχε 21 συμμετοχές με την Ρασίνγκ Κλουμπ, ενώ πέρασε και από την Νιουέλς Ολντ Μπόις.

Τα τελευταία χρόνια έβγαλε το «ψωμί» του στην χώρα μας με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους, που η ΑΕΚ επιθυμεί διακαώς να τον ντύσει στα κιτρινόμαυρα. Ο 29χρονος παίκτης βρέθηκε για τρεις σεζόν στο «τριφύλλι», φτάνοντας τις 70 συμμετοχές. Προέρχεται από χρονιά με φουλ αγωνιστική δράση και το γεγονός πως γνωρίζει άριστα το ελληνικό πρωτάθλημα αρέσει στους ανθρώπους της Ένωσης. Επί της ουσίας, ο Ινσούα δε θα χρειαστεί καθόλου χρόνο προσαρμογής στην ΑΕΚ. Έχει φάει με το… κουτάλι τα ελληνικά γήπεδα και ξέρει τα πάντα για την χώρα μας. Γνωρίζει τα πάντα για τον «κιτρινόμαυρο» οργανισμό, κάτι που τον φέρνει στην pole position, έναντι των υπόλοιπων ονομάτων που ακούστηκαν κατά καιρούς.

Τα στατιστικά του στον Παναθηναϊκό

Τα στατιστικά του με τις υπόλοιπες ομάδες

Aggressive αμυντικός, χαρίζει ασφάλεια στα μετόπισθεν

Ο Μάσιμο Καρέρα τον θέλει στην ΑΕΚ γιατί ουσιαστικά τον ξέρει, τον έχει δει.  Εχει πολύ καλή εικόνα του τι μπορεί να προσφέρει ο Αργεντινός στην ομάδα του. Αυτή την στιγμή, η Ένωση έχει μόνο τον Έλντερ Λόπες. Έναν μπακ, που διακρίνεται περισσότερο για τις επιθετικές του αρετές. Ο Ινσούα είναι το ακριβώς αντίθετο. Aggressive αμυντικός, που θα χρειαστεί να… ματώσει ο οποιοσδήποτε για να τον περάσει και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία. Ουσιαστικά, ο 29χρονος έχει το… πακέτο που αναζητά ο Καρέρα για το αριστερό άκρο της άμυνας.

Ο Ινσούα πρώτα θα σκεφτεί και θα καλύψει απόλυτα τα αμυντικά του καθήκοντα και μετά θα επικεντρωθεί στο επιθετικό κομμάτι. Φυσικά, είναι ένας μπακ, που έχει ολόκληρη την πλευρά για… πρωινό. Για αυτό, άλλωστε είχε και 18 ματς στον Παναθηναϊκό ως εξτρέμ. Αλλά αυτό, είναι άλλο κεφάλαιο. Η ΑΕΚ επιχειρεί να κλείσει το κενό στα μπακ, με έναν παίκτη δυναμικό, που χαρίζει ασφάλεια στα μετόπισθεν. Ο Αργεντινός συμπληρώνει τα χαρακτηριστικά του Λόπες, καθώς είναι καλύτερος στο ανασταλτικό κομμάτι και έτσι θα προσφέρει περισσότερες επιλογές στον Μάσιμο Καρέρα.

Στις 10 Απριλίου, ο Ινσούα συμπλήρωσε το 29ο έτος της ηλικίας του. Βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του και δεδομένα επιθυμεί να παραμείνει στην χώρα μας, μετακομίζοντας στην Ένωση. Η ΑΕΚ θέλει να «χτυπήσει» πρωτάθλημα, ο Αργεντινός να διεκδικήσει τίτλους. Είναι αυτό που λέμε, κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι του.

Keywords
Τυχαία Θέματα