Η ΑΕΚ ικανή για την μεγαλύτερη υπέρβαση των τελευταίων ετών

11:16 25/2/2020 - Πηγή: To10.gr

Το «κιτρινόμαυρο» τρένο όχι απλά δεν έκανε στάση στο ματς με τον ΟΦΗ, αλλά επιτάχυνε ακόμα περισσότερο. Η ΑΕΚ μπαίνει στο τελευταίο και πλέον κρίσιμο κομμάτι της σεζόν σε δαιμονιώδη φόρμα. Η «Ένωση» έχει βρει για τα καλά τα πατήματά της, παίρνει τη μία νίκη μετά την άλλη, έχει μετατρέψει την εστία της σε απόρθητο φρούριο και δείχνει ασταμάτητη!

Το σύνολο του Μάσιμο Καρέρα ήταν εντυπωσιακό και πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση.

Γκολ, φάσεις, τρεξίματα, συνεργασίες, θέαμα, αλλά συνάμα και αγωνιστική-τακτική προσήλωση. Νομίζω πως το πιο σημαντικό στοιχείο από τον αγώνα του ΟΑΚΑ όμως είναι πως όλα αυτά, έγιναν σε μια αναμέτρηση κατά την οποία η ΑΕΚ παρουσιάστηκε με πάρα πολλές απουσίες.

Εκτός Μπάρκας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Γαλανόπουλος, ενώ από το 65’ τέθηκε εκτός αγώνα και ο Ολιβέιρα. Ωστόσο, είναι σαφές πως η συγκεκριμένη ΑΕΚ μπορεί να βρίσκει τις λύσεις και να αξιοποιεί στο έπακρο κάθε παίκτη που είναι διαθέσιμος. Για την ακρίβεια, ο Καρέρα.

Τα όσα έχει πετύχει στο διάστημα παρουσίας του στην ομάδα ο Ιταλός τεχνικός είναι εντυπωσιακά. Ο Καρέρα έχει βάλει τη δική του, ξεχωριστή σφραγίδα στον Δικέφαλο και δείχνει έτοιμος να οδηγήσει την ΑΕΚ στη μεγαλύτερη υπέρβαση των τελευταίων ετών! Διότι τέτοια θα είναι να τερματίσει η ομάδα πάνω από την 3η θέση στο πρωτάθλημα ή να κατακτήσει το κύπελλο.

Ίσως φανεί υπερβολικό το παραπάνω, όμως αν υπολογίσουμε πώς ξεκίνησε η σεζόν για την ΑΕΚ αλλά και πού βρισκόταν η ομάδα (αγωνιστικά και βαθμολογικά) πριν την έλευση του Καρέρα, ίσως να μην είναι και τόσο. Με την εικόνα και τη σοβαρότητα που δείχνει η «Ένωση», δεν μπορώ να βρω τη δεδομένη στιγμή τον τρόπο με τον οποίο οποιαδήποτε από τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ, θα της πάρει έστω και βαθμό στο ΟΑΚΑ!

Η ΑΕΚ θα είναι ο ρυθμιστής του τίτλου. Θα είναι η ομάδα που θα κρίνει την κατάληξη της σεζόν, καθώς δεν θα μπει σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα χωρίς κίνητρο. Η «Ένωση» δεν έχει τίποτα να χάσει και από την άλλη πάρα πολλά να κερδίσει. Το θέμα είναι πως οι… επίδοξοι πρωταθλητές, θα πρέπει να βρουν τους τρόπους να την καταβάλουν, προκειμένου να πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα. Και αυτό είναι ένα σενάριο που στα δικά μου μάτια, μόνο εύκολο δεν μοιάζει.

Υγ: Ο Ντανιέλε Βέρντε είχε μεγάλη ανάγκη από τα δύο γκολ που σημείωσε το βράδυ της Κυριακής. Ο Ιταλός εξτρέμ έψαχνε ένα αγωνιστικό ξέσπασμα που θα του έδινε την αυτοπεποίθηση που του έλειπε. Ήταν το μοναδικό που δεν είχε, σε ένα εξαιρετικό αγωνιστικό διάστημα. Ο Βέρντε είναι παίκτης με εξέχοντα ρόλο στα πλάνα του Καρέρα και κατά τη γνώμη μου ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για την ΑΕΚ. Ένας παίκτης με ταλέντο αλλά και περιθώρια εξέλιξης, από τον οποίο η «Ένωση» μπορεί να πάρει ακόμα περισσότερα από τα όσα -σημαντικά- προσφέρει ήδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα