Η UEFA δίνει χρήματα στις Ομοσπονδίες

22:07 27/4/2020 - Πηγή: To10.gr

Η μετάθεση των παιχνιδιών των Εθνικών ομάδων έχει επηρεάσει τη λειτουργία πολλών Ομοσπονδιών. Μεγάλο μέρος των εσόδων τους προέρχονται από τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα (τηλεοπτικά, χορηγίες, εισιτήρια κ.α.), οπότε η αναστολή τους προκαλεί έλλειμμα στο ταμείο.

Η UEFA αντιλαμβάνεται τη συγκυρία και θα στηρίξει τα μέλη της, προκειμένου να αποφύγει δυσάρεστες εκπλήξεις. Διότι μερικές Ομοσπονδίες κινδυνεύουν ακόμα και με

χρεωκοπία…

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, γνωστοποίησε ότι ένα κονδύλι 236,5 εκατομμυρίων ευρώ θα μοιραστεί άμεσα στις Ομοσπονδίες, ώστε να τονωθεί η ρευστότητα.

Αυτό το ποσό προοριζόταν για το πρόγραμμα ποδοσφαιρικής ανάπτυξης που εφάρμοζε η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία, ωστόσο οι έκτακτες συνθήκες απαιτούν έκτακτες λύσεις.

«Νομίζω ότι αυτή είναι μια υπεύθυνη απόφαση να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο και είμαι περήφανος για την ενότητα που δείχνει το ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης. Χωρίς αμφιβολία, το ποδόσφαιρο θα είναι ξανά στο επίκεντρο όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Όταν έρθει η ώρα, το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα» σχολίασε ο Τσεφέριν.

Keywords
Τυχαία Θέματα