Γιατί ο Παναθηναϊκός είναι… ατύχημα για τον Γιάννη Αλαφούζο;

21:30 4/11/2020 - Πηγή: To10.gr

«Κύριε Αλαφούζο, τι σας αγχώνει περισσότερο στη ζωή σας; Να είστε ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού ή να ασχολείστε με τη ναυτιλιακή επιχείρηση σας, που είναι οικογενειακή;», η ερώτηση του δημοσιογράφου Christopher Vonheim στη συνέντευξη που πήρε από τον Γιάννη Αλαφούζο. Η απάντηση του τελευταίου έχει προκαλέσει ήδη – νέες – αντιδράσεις στον κόσμο της ομάδας.

«Φυσικά, το να έχω τον Παναθηναϊκό. Δυστυχώς. Η ανάμειξη μου στον Παναθηναϊκό ήταν ατύχημα. Η ενασχόληση με τη ναυτιλιακή,

όχι. Την επέλεξα τη δουλειά μου».

«Ατύχημα». Με αυτή τη λέξη ο Αλαφούζος χαρακτήρισε την ενασχόλησή του με τους «πράσινους». Χρησιμοποίησε τη λέξη «accident». «It was accident», είπε ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού. Και – για να μην τον αδικούμε – πολλές φορές αυτή η φράση δε μεταφράζεται με ακρίβεια. Σημαίνει πως κάτι έγινε τυχαία γιατί δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς. Πιθανόν αυτό να είχε να κάνει με το ότι το 2012 που ο Αλαφούζος ανέλαβε τον Παναθηναϊκό δεν υπήρχε άλλη λύση.

Πιθανόν να ανέλαβε για να τον σώσει και να τον παραδώσει σε άλλον. Και μετά να «δέθηκαν» τα χέρια του. Πιθανόν και όχι. Όπως και να ‘χει, το να αποκαλείς «ατύχημα» την ενασχόλησή σου με έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας είναι βαρύ. Ασήκωτο. Με όποιον τρόπο και αν το εννοούσε ο Αλαφούζος, αποτελεί ακόμα ένα… φάουλ από πλευράς του.

Από πού ορμώμενος, όμως, ο Έλληνας εφοπλιστής αποκαλεί «ατύχημα» την παρουσία του στον Παναθηναϊκό; Θα προσπαθήσουμε να μπούμε μέσα στο μυαλό του και να αναλύσουμε σε όποιο βαθμό είναι αυτό εφικτό τι τον «χαλάει» και μιλάει για «ατύχημα».

1.Τα χρήματα χωρίς ανταπόκριση: Ο Αλαφούζος έχει σπαταλήσει περισσότερα από 80 εκατομμύρια ευρώ από την προσωπική του περιουσία. Και έχει πάρει όλο κι όλο ένα Κύπελλο Ελλάδας. Αυτό του 2014. Στην Ευρώπη ο Παναθηναϊκός επί των ημερών του δεν είχε επιτυχίες και στην Ελλάδα το πρωτάθλημα αποτελεί εδώ και μια δεκαετία όνειρο θερινής νυκτός.

2.Το όνομά του. Ο Αλαφούζος είναι ένας από τους μεγαλύτερους εφοπλιστές της χώρας, με μεγάλες διασυνδέσεις και φυσικά ένας άνθρωπος των media με επιτυχία στον χώρο. Ξαφνικά βρέθηκε σε αφίσες, πανό και συνθήματα υβριστικά από μεγάλη μερίδα του κόσμου. Κόσμου που στο ξεκίνημα τον είχε με το μέρος του, αλλά τα λάθη στην πορεία έφεραν μια μεγάλη κόντρα.

3.Το ποδόσφαιρο που δεν γνωρίζει. Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού δε θεωρείται από εκείνους που γνώριζαν πως λειτουργεί το ποδόσφαιρο πριν μπλέξουν με αυτό. Προσπάθησε να τα βάλει με όλους και με όλα, τα έβαλε κατά δικαίων και αδίκων, άλλαξε «στρατόπεδα», έψαξε να βρει λύσεις, αλλά έμεινε μόνος τις περισσότερες φορές. Το κυριότερο; Ο Παναθηναϊκός από διεκδικητής του τίτλου, έγινε κομπάρσος. Είναι πολύ μακριά από ΠΑΟκ, Ολυμπιακό, ΑΕΚ. Και χωρίς προοπτική άμεση για να μπει ανάμεσά τους.

4.Η εμπιστοσύνη σε ανθρώπους που τελικά αποδείχτηκε πως δεν την άξιζαν. Υπήρξαν προπονητές όπως ο Στραματσόνι και τεχνικοί διευθυντές όπως ο Ρόκα που ο Αλαφούζος τους παρείχε όλα όσα ήθελαν, αλλά το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό από το αναμενόμενο. Με αποτέλεσμα να την… πληρώνουν κι άλλοι (βλ. Ουζουνίδης, Δώνης) που δεν άξιζαν να τύχουν τέτοιας συμπεριφοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα