Κορονοϊός: Αγωνία στην κυβέρνηση για τη μη τήρηση των μέτρων

Προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση μετά την μαζική «έφοδο» σε αγορές και εκκλησίες κατά τη χθεσινή ημέρα, με 5.000 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός, προκειμένου να μη «σπάσουν» τα μέτρα.

Προκειμένου να μην βγει η χώρα από το σωστό δρόμο που έχει πάρει αναφορικά με τον κορονοϊό και να κρατηθούν κρούσματα και θάνατοι σε χαμηλά επίπεδα, 5.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Τότε ξεκινά η σταδιακή άρση απαγορεύσεων και καταργείται το sms

στο 13033

Έντονος προβληματισμός υπάρχει στις τάξεις της κυβέρνησης, καθώς κατά τη χθεσινή (17/4) ημέρα, παρατηρήθηκαν εικόνες συνωστισμού και κοσμοσυρροής σε διάφορα μέρη, περισσότερο από κάθε άλλη φορά στις ημέρες της καραντίνας. Έτσι, υπάρχει ο φόβος να μην υπάρξει έξαρση του ιού και ξεφύγουμε από την πορεία αποκλιμάκωσης της επιδημιολογικής καμπύλης του κορωνοϊού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σχολίασε σχετικά πως: «Σε όσες περιπτώσεις βλέπουμε ότι υπάρχει κάτι που μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στη δημόσια υγεία, κάνουμε διορθωτικές παρεμβάσεις. Aν υπάρξει κάτι μαζικό, φυσικά θα παρέμβουμε, αλλά δεν έχουν δείξει μέχρι σήμερα οι Έλληνες ότι είναι αντίθετοι στα μέτρα».

Παράλληλα, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων από σήμερα (18/4) το βράδυ, προκειμένου να αποφευκτούν οι άσκοπες μετακινήσεις για τα πασχαλινά γλέντια σε σπίτια συγγενών και φίλων.

Μολονότι τα μέτρα προστασίας εφαρμόστηκαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως και όλες τις προηγούμενες ημέρες, φαινόμενα συνωστισμού που εμφανίστηκαν αρχικά χθες το πρωί στις λαϊκές και τις κεντρικές αγορές (Βαρβάκειος), πολλαπλασιάστηκαν τις επόμενες ώρες σε σούπερ μάρκετ και ανοιχτούς δημόσιους χώρους, όπως στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, που «ξεχείλισε» από κόσμο ξανά, μετά την εφαρμογή απαγόρευσης κυκλοφορίας στο παραλιακό μέτωπο της συμπρωτεύουσας.

Η αθρόα προσέλευση για τις αγορές των ημερών του Πάσχα αποτυπώθηκε πιο έντονα έξω από τα σούπερ μάρκετ σε όλη την επικράτεια, με την κυβέρνηση να προχωρεί σε παράταση του ωραρίου λειτουργίας τους κατά 1,5 ώρα χθες, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την πιθανότητα έντονου συγχρωτισμού, ώστε να διατηρηθεί αλώβητο το εθνικό κεκτημένο της επιβράδυνσης στη διάδοση του ιού.

Παράλληλα, παρόμοιες εικόνες καταγράφηκαν και σε πολλές πόλεις, με κατοίκους να προσπαθούν να μπουν στις εκκλησίες, ώστε να προσκυνήσουν τον επιτάφιο.

The post Κορονοϊός: Αγωνία στην κυβέρνηση για τη μη τήρηση των μέτρων appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα