Εγκλήματα κάτω από το ραντάρ του VAR στη Ξάνθη εναντίον του Ολυμπιακού(vid)

01:17 3/11/2019 - Πηγή: To10.gr

Μια καθαρή παράβαση πέναλτι (61΄) με θύμα τον Ελ Αραμπί και θύτη τον τερματοφύλακα Αμπάντ.

Με διαφορά δευτερολέπτων, ένα κραυγαλέο φάουλ στα όρια της περιοχής της Ξάνθης με θύμα τον Μαντί Καμαρά (60΄).

Και μια σειρά από «φάσεις» που όλες έληξαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Με τον Ολυμπιακό να ψάχνει το δίκιο του.

Το χέρι του Σόσα έξω από την περιοχή στη σέντρα του Ομάρ Ελαμπντελαουί.

Το χέρι του Μουλέν στο οποίο βρήκε η μπάλα ακριβώς στην γραμμή της εστίας της Ξάνθης έπειτα από την κεφαλιά

του Κοβάσεβιτς που παρολίγο να ντυθεί «αυτόχειρας» για την ομάδα του.

Κάπως έτσι, η απορία: Άραγε το VAR ήταν απόψε στην «πρίζα»;

Υπήρχε η βοήθεια της τεχνολογίας στην αναμέτρηση Ξάνθη-Ολυμπιακός που δημιούργησε νέα δεδικασμένα για τον βαθμολογικό πίνακα; Ή συνέβη κάτι άλλο; Γιατί για παράδειγμα, την περασμένη εβδομάδα, στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ ακυρώθηκε ένα γκολ των Ερυθρόλευκων γυρίζοντας το παιχνίδι πίσω «στη μεσαία γραμμή».

Απόψε ούτε καν σε ξεκάθαρες «φάσεις» πέναλτι δεν χρειάστηκε η τεχνολογία;

Απορία που διατυπώθηκε από τον ίδιο τον προπονητή του Ολυμπιακού. «Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο υπάρχει το VAR…» αναρωτήθηκε ο Πέδρο Μαρτίνς. Καλό θα ήταν όμως να προσέχει τι λέει. Διότι το πιθανότερο είναι να κερδίσει και εκείνος μια «κλήση» από τα πειθαρχικά όργανα. Όπως οι περισσότεροι στην ομάδα του.

Για παράδειγμα ο Κώστας Καραπαπάς. Θεωρήστε δεδομένη την –μία ακόμη- «απολογία» του. «Ξέρετε εσείς ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης; Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του Βόλου; Δεν ξέρετε; Γιατί όλη η Ελλάδα λέει και γράφει ότι έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη. Όλη η Ελλάδα λέει ότι αυτές οι δύο ομάδες έχουν εξαγοραστεί από τον ΠΑΟΚ. Γιατί δεν το λέτε με το όνομά του. Να βγουν να μας πουν, ποιος είναι αυτός που βάζει τα χρήματα στην Ξάνθη και ποιος στον Βόλο. Πόσο αγόρασαν τις μετοχές; Σε ποια εταιρία ανήκουν;» αναρωτήθηκε απόψε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού. Και μιας και η δήλωση του έφτασε αναπόφευκτα σε κοινή θέα μέσω των ΜΜΕ. Τα υπόλοιπα εννοούνται.

Το «όλη η Ελλάδα λέει και γράφει ότι έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη» δεν θα απασχολήσει. Όπως δεν απασχόλησε όταν ο πρόεδρος του Απόλλωνα Σμύρνης, Γιώργος Γεωργίου δήλωσε τον Μάη πως «Δεν υπάρχει Πανόπουλος στην Ξάνθη, την έχει αγοράσει ο Σαββίδης. Το άλλο δεν το ξέρεις, ότι αγόρασε και τον Παναιτωλικό. Εφτά εκατομμύρια. Την Ξάνθη την έχει αγοράσει από πέρυσι, ενώ τον Παναιτωλικό τον πήρε πριν από είκοσι ημέρες. Βαρέθηκε ο Κωστούλας, κουράστηκε». Όπως δεν απασχόλησε ότι την προηγούμενη εβδομάδα στο ματς Βόλος-ΠΑΟΚ έξι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων έμειναν στην κερκίδα, καθότι «δανεικοί» από τον ΠΑΟΚ. Έξι στους 24. Δηλαδή το 25% του ρόστερ.

Ο Γιώργος Γεωργίου παραιτήθηκε. Ο ΠΑΟΚ απείλησε με μια μήνυση που δεν έγινε ποτέ. Αλλά για την ουσία δεν αναρωτήθηκε κανείς.

Όπως δεν αναρωτήθηκε γιατί το αποτέλεσμα στο ματς Βόλος-ΠΑΟΚ οι «στοιχηματικές εταιρίες» το… αντιμετώπισαν ως «αναπόφευκτο»: 1,18 απόδοση τη μέρα του ματς το «διπλό».

Όπως δεν αναρωτιέται γιατί ο Ολυμπιακός είχε για άλλη μια φορά μια τέτοια «αντιμετώπιση» από τους διαιτητές.

Έτοιμος για «κλήση» λοιπόν ο Κώστας Καραπαπάς. Που εν τω μεταξύ πρόσθεσε: «Σήμερα χάθηκε το VAR, όλως περιέργως δεν υπήρχε πουθενά. Υπήρχε μια φάση με τον Ελ Αραμπί και δεν είδαμε κανένα VAR να ασχολείται, σε άλλα παιχνίδια για να μετρήσει ένα δικό μας γκολ βλέπουνε πέντε και έξι φορές το VAR.

Η ουσία είναι μία. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε αληθινά και να μην υπάρχουν πια μισόλογα. Η αλήθεια πως ζούμε σε ένα ποδόσφαιρο που έχει ξεφτιλιστεί παντελώς, έχουν φέρει οι άνθρωποι της ΕΠΟ και συγκεκριμένα ο κ. Γραμμένος, ο οποίος κατά δήλωση του προέδρου του ΠΑΟΚ είναι υπάλληλός του, έχουν φέρει έναν άνθρωπο που λέγεται Περέιρα, μπορείτε να ρωτήσετε εμάς που έχουμε πορτογαλική παροικία, ξέρουμε πολύ καλά ποιος είναι ο Περέιρα και τι έχει κάνει στην Πορτογαλία σαν διαιτητής και τι εξυπηρετούσε εκεί.

Πρέπει και η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Αθλητισμού και οι υπόλοιποι, η ΕΕΑ, να ασχοληθούν σοβαρά. Κυρίως με το φαινόμενο που όλη η Ελλάδα ξέρει και κανείς δεν μιλά για αυτό.

Από εδώ και πέρα θα τα λέμε με το όνομά τους και ας κάνουν όσες διώξεις θέλουν, έχουν ξεφτιλίσει το ποδόσφαιρο. Βλέπετε πρώτα απ’ όλα ότι διώκονται μόνο οι άνθρωποι του Ολυμπιακού. Γιατί; Γιατί λέμε την αλήθεια, λέμε κάθε Κυριακή αυτό που συμβαίνει. Και πρέπει να μας διώκουν. Κανείς άλλος δεν διώκεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δυστυχώς και η διοίκηση της ΕΠΟ με τον κ. Γραμμένο και ο κ. Περέιρα, όλοι αυτοί οι άνθρωποι λειτουργούν υπό την ασπίδα της UEFA που πρέπει να καταλάβει τι γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή τη στιγμή έχουμε μία ομοσπονδία η οποία είναι όνειδος και πρέπει η καινούρια Κυβέρνηση, να μη συνεχίσει αυτά που γίνονταν πριν για να δούμε τι θα κάνουμε.

Πείτε το στον κόσμο να το ακούσει. Το ελληνικό ποδόσφαιρο το έχουν ξεφτιλίσει κι αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά… Εμείς κάθε Τετάρτη πηγαίνουμε σε μια γιορτή του ποδοσφαίρου, παίζουμε Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπάγερν είναι ο αντίπαλός μας και η Τότεναμ, αλλά δεν μπορούμε και να μη μιλάμε.

Σας τα λέω και θα τρέχουμε πάλι στα δικαστήρια, ας τρέχουμε. Αυτή είναι η αλήθεια, να μας πει η ΕΕΑ και το Υπουργείο Αθλητισμού που ανήκουν αυτές είναι οι ομάδες. Που είναι όλοι αυτοί οι Εισαγγελείς; Εδώ γράφουν τα Μέσα της Θεσσαλονίκης, ότι ο Βόλος ανήκει στον ΠΑΟΚ. Που είναι οι Εισαγγελείς; Εδώ περνάγαμε τυχαία στο Χίλτον κάποτε και έκαναν διώξεις, που είναι τώρα; Έφυγαν; Παραιτήθηκαν; Τώρα δεν υπάρχουν; Και θα ζούμε αυτό κάθε Κυριακή; Η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα κάνει μηνύσεις επειδή θεωρεί πως υπάρχει μεγάλη ζημιά, δεν θα το αφήσουμε έτσι. Αλλά αρχίστε όλοι να λέτε τα πράγματα με το όνομά τους. Εμείς δεν φοβόμαστε διώξεις. Είμαστε Ολυμπιακός. Ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα, εκπροσωπούμε τη μισή Ελλάδα. Δεν μας φοβίζει κανένας, θα τα λέμε με το όνομά τους. Ας ξεκινήσουν να μας πουν σε ποιον ανήκουν αυτές οι δύο ομάδες».

Πριν από λίγες ημέρες σε παγκόσμια πρωτοτυπία κλήθηκε από τα θεσμικά όργανα και ο Σάββας Θεοδωρίδης. Δίχως θεσμική θέση. Επίτιμος πρόεδρος.  Την επόμενη φορά μπορεί να κληθούν οι φίλαθλοι που κάθονται στην κερκίδα. Ή και εκείνοι που απορούν με όσα βλέπουν από τον τηλεοπτικό τους δέκτη. Ας είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Μέχρι την Άνοιξη άλλωστε είναι μήνες μπροστά.

ΥΓ. Εξέδωσε ανακοίνωση μεσοβδόμαδα η Ξάνθη για μια διαιτησία της. Δεν κλήθηκε από κανέναν. Βομβαρδίζει σε καθημερινή βάση με «εμπρηστικά» μηνύματα ο Γιώργος Σαββίδης –μέλος του Δ.Σ του ΠΑΟΚ πέρα από γιος του ιδιοκτήτη Ιβάν- στα social media, αλλά επίσης δεν ενοχλείτε κανείς. Ποιος ξέρει. Ίσως να… έτυχε!

Keywords
Τυχαία Θέματα