Αυτά που δε θα κάνει κάποιος που αξίζει τον χρόνο σου

Κανείς δεν είναι τέλειος, αν βρίσκεσαι όμως σε σχέση, είτε άγουρη, είτε ώριμη, υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές που θεωρούνται απαγορευτικές. Ορισμένες φορές είναι καλό να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ποιες είναι αυτές οι συμπεριφορές, οι οποίες κατά βάση σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν πράγματι σε θέλει στη ζωή του/ης.

Δε θα αφήσει το μήνυμά σου απλώς διαβασμένο

Ναι μερικές φορές μπορεί να διαβάσει το μήνυμά σου ενώ είναι απασχολημένος/η και να ξεχάσει πραγματικά να σου απαντήσει. Ωστόσο αυτό είναι λογικό να συμβεί μία-δύο φορές. Γενικά, δεν είναι άθλος να στείλει ένα μήνυμα.

Δε θα

αγνοήσει αυτά που λες

Δεν θα τον βάλουμε στη γωνία με το ένα πόδι όρθιο επειδή ξέχασε ποια είναι η αγαπημένη σου κολόνια. Θα τον/η βάλουμε όμως όταν ξεχνάει ότι ενίοτε υποφέρεις από ημικρανία για παράδειγμα. Ή ότι φοβάσαι τις κατσαρίδες.

Δε θα αποφύγει τις πιο προσωπικές ερωτήσεις

Όταν έρχεσαι πιο κοντά με κάποιον, σημαίνει ότι ρίχνεις τα τείχη που εμποδίζουν την ουσιαστική σας επικοινωνία και ανοίγεσαι πραγματικά. Όταν κάνεις ερωτήσεις για τα παιδικά του/ης χρόνια ή για την/ον πρώην του, κανονικά δεν θα έπρεπε να διστάζει να το συζητήσετε. Εφόσον αλλάζει κουβέντα, δεν είναι και πρόθυμος/η να μοιραστεί περισσότερες πληροφορίες για εκείνον/η –δηλαδή δε θέλει από εσένα κάτι σοβαρό.

Δε θα περιστρέφονται όλα γύρω του

Σε μία ισότιμη σχέση, δεν παίρνει ένας από τους δύο όλες τις αποφάσεις. Προηγείται η συζήτηση και πρέπει να υπάρχει ισορροπία όσον αφορά το ποιος θα επιλέξει, για παράδειγμα, πού θα βγείτε. Αν δεν κάνει ποτέ πίσω, δεν κάνει γενικά.

Ειδοποιεί όταν πρόκειται να αργήσει στο ραντεβού σας

Ναι, υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν καλή αίσθηση του χρόνου. Δε θα τους σταυρώσουμε γι’ αυτό. Ωστόσο για να τα λέμε όλα, δεν είναι φυσιολογικό ούτε να αργούν συνέχεια, ούτε όταν πρόκειται να αργήσουν, να μην ειδοποιούν. Κάπου λίγη ευγένεια δηλαδή.

Δεν τα περιμένουν όλα από εσένα χωρίς να ανταποδίδουν

Είσαι εσύ αυτός/ή που θα υπενθυμίσει το ραντεβού σας. Είσαι εσύ αυτός/ή που θα πάρει ένα δώρο, έτσι από ενδιαφέρον. Είσαι εσύ αυτός/ή που θα κλείσει εισιτήρια για σινεμά. Και εκείνος/η δεν ανταποδίδει ποτέ.

Δεν κατακρίνουν τις επιλογές σου

Δεν είναι απαραίτητο όλοι οι άνθρωποι να συμφωνούμε, αλλιώς αυτός ο κόσμος θα ήταν βαρετός. Καθώς περνάει ο καιρός, αυτή συμπεριφορά μπορεί να σε πληγώσει πολύ. Δε μιλάμε για εκείνες τις συζητήσεις που ζητάς τη γνώμη του άλλου και σου λέει την άποψή του και τις εποφυλάξεις του. Μιλάμε για σκληρή κριτική· αυτή που σου σπάει την αυτοπεποίθηση σε μικρά κομματάκια.

Δε σε κάνουν να νιώσεις άσχημα επειδή ένιωσες άσχημα

Υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που έχει την τάση να μην παραδέχεται το λάθος της και ότι αυτό το λάθος μπορεί να επηρέασε έναν κοντινό πρόσωπο. Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι, μόλις τους εκφράσεις τη δυσαρέσκειά σου για μία πράξη τους που σε πλήγωσε, προσπαθούν να αποδείξουν ότι είσαι τρελός που στεναχωρήθηκες. Σε αυτές τις περιπτώσεις δύο σενάρια μπορούν να ισχύουν. Είτε να σου κάνει gaslighting. Είτε να είσαι αρκετά εύθικτος και να κάπου να έχει δίκιο· όπου και πάλι, ένα από τα παράπονά σου θα είναι λογικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα