H αλήθεια για το VAR, και το δίκιο του ΠΑΟΚ

05:59 2/10/2019 - Πηγή: To10.gr

Το τραβάει το σχοινί ο ΠΑΟΚ με την ΚΕΔ. Και χάνει και τις εντυπώσεις, διότι κάθε φορά που βρίσκεται σε κατάσταση «ζυγίσματος» με την ΑΕΚ στο παιχνίδι εξουσίας μετριέται «λιγότερος» για εκείνους που ξέρουν και καταλαβαίνουν.

Εκείνος «φαγώθηκε» να ξαναβάλει τους Έλληνες διαιτητές στο κόλπο. Εκείνος είναι τώρα που «φωνάζει» έπειτα από τις δύο βραδιές του Σιδηρόπουλου. Μια στο χορτάρι με τον Άρη, και

άλλη μια με την Ένωση στο ΟΑΚΑ.

Ο Σιδηρόπουλος που ήταν… κύριος στην Τούμπα (με αποκορύφωμα την αποβολή Σάσα), αλλά που ελέγχεται για το περίφημο φάουλ από το οποίο ξεκινά η φάση του 2-2 της ΑΕΚ. Γιατί προφανώς αυτό το γκολ ξεκινά από φάουλ.

«Σημασία έχει ότι οι διαιτητές τώρα δεν έχουν πρόθεση στο λάθος» έσπευσε να λειτουργήσει πυροσβεστικά, ο πολύπειρος Αχιλλέας Μπέος μέσω της «Δίκης» του «Σαγόνια». Αλλά ο Ιβάν απασφάλισε. Γιατί καταλαβαίνει για πολλοστή φορά πως με τον Τίγρη «σύμμαχο» δεν το ελέγχεις το παιχνίδι εσύ.

Τέλος πάντων. Έστειλε ο ΠΑΟΚ μια επιστολή στην ΚΕΔ. Και ζητά τρία πράγματα.

Να έχουν οι ομάδες στα χέρια τους τις ηχογραφημένες συνομιλίες διαιτητών από το VAR, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες που διαθέτουν τη σχετική τεχνολογία.

Στα ντέρμπι να ορίζονται ξένοι διαιτητές και στο VAR

Και να υπάρχει γραμμή οφσάιντ στο Video Assistant Referee.

Στο πρώτο έχει 100% δίκιο. Δεν γίνεται να λένε μεταξύ τους οι διαιτητές ότι γουστάρουν και να μην μαθαίνει κανείς το παραμικρό. Γιατί αν ο Σιδηρόπουλος για παράδειγμα είπε την Κυριακή στον Ελβετό «μην ασχολείσαι δεν υπάρχει κανένα φάουλ» ή αν του είπε «εδώ που είμαστε αν δώσεις φάουλ θα σφυράμε στα τρένα» πρέπει να το γνωρίζουν όλοι. Και οι ομάδες. Και κατ επέκταση ο κόσμος, γιατί καταλαβαίνετε πως κάθε Δευτέρα οι διάλογοι του VAR θα γίνονται ανάρπαστοι.

Στο δεύτερο δεν έχει άδικο, αλλά σε κάνει να νιώθεις πως κοροϊδεύει την κοινωνία. Γιατί ο Μέλο είναι παιδί υπάκουο. Έλληνες του είπαν, Έλληνες βάζει. Γιατί λοιπόν τον βγάζεις έτσι άδικα στη σέντρα;

Και όσο για το τρίτο; Εδώ το πράγμα έχει ζουμί. Πολλά χαιρετίσματα και φιλιά στον Νίκο τον Παππά και τον Γιώργο τον Βασιλειάδη.

Ξέρετε πόσο πλήρωσε η Ελλάδα το VAR; Μόλις 13,5 εκατ ευρώ. Και πήρε τη version τη φτηνιάρικη. Χωρίς γραμμή οφσάιντ και δίχως την τεχνολογία για το αν περνάει η μπάλα τη γραμμή.

Ξέρετε πόσο πλήρωσε το VAR η Ιταλία για παράδειγμα; Μόλις 7 εκατ ευρώ. Και εκείνη πήρε το full πακέτο.

Ξέρετε ποιος πλήρωσε στην Ελλάδα; Ο μ@λ@κ@ς Έλληνας φορολογούμενος. Έτσι αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ξέρετε ποιος πλήρωσε στην Ιταλία; Οι ομάδες. Όπως και σε κάθε κανονικό πρωτάθλημα.

Γιατί εμείς 13,5 εκατ ευρώ και οι Ιταλοί 7; Γιατί η «μάσα» πήγε σύννεφο. Όπως ακριβώς και με την ΕΡΤ.

Αν ο Ιβάν θέλει «γραμμή» στο οφσάιντ να την πληρώσει ο ίδιος. Να την πληρώσει η Σούπερ Λιγκ 1 τέλος πάντων. Αμαρτία είναι και αυτό να το πληρώσει ο φορολογούμενος.

Keywords
Τυχαία Θέματα