FIFA : Εγκρίνει 1.5 δις ευρώ για την ενίσχυση του ποδοσφαίρου

20:31 29/7/2020 - Πηγή: To10.gr

Με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της FIFA εγκρίθηκαν 1.5 δις ευρώ με απώτερο σκοπό την ανακούφιση του ανδρικού, του γυναικείου και του επαγγελματικού πρωταθλήματος νέων στις… πληγές που έχουν «ανοίξει» λόγω του κορωνοϊού, κάτω από ένα σύστημα δανείων και επιχορηγήσεων της FIFA.

Κάθε ομοσπονδία θα έχει στη διάθεση της ένα εκατομμύριο δολάρια για να τα αξιοποιήσει προκειμένου να έρθει το ποδόσφαιρο

στα «κανονικά» του επίπεδα. Το ποσό θα καταβληθεί στα «ταμεία» μέχρι τον Γενάρη του 2021. Ενώ για τα δάνεια κάθε μέλος της FIFA θα μπορεί να… διεκδικήσει το 35% των εσόδων του και ακόμα 500 χιλ δολάρια.

Αυτή είναι και η τρίτη φάση «οικονομικής ελάφρυνσης» που διαμορφώνει η FIFA μετά τα αρχικά ποσά που έδωσε με στόχο την κάλυψη των άμεσων αναγκών.

Για τις κινήσεις αυτές ο Τζάνι Ινφαντίνο, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό το σχέδιο ανακούφισης είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της αλληλεγγύης και της δέσμευσης του ποδοσφαίρου σε πρωτοφανείς στιγμές.

Θέλω να ευχαριστήσω του συνεργάτες μου στο Γραφείο του Συμβουλίου για την έγκριση της απόφασης να προχωρήσουν σε μία σημαντική πρωτοβουλία προς όφελος όλων των ομοσπονδιών και συνομοσπονδιών».

Keywords
Τυχαία Θέματα