Στεφάν Σβαμπ: Ένα σύγχρονο «box to box» χαφ που αγαπάει τα «ασπρόμαυρα» (vids)

20:31 29/7/2020 - Πηγή: To10.gr

Ο Στεφάν Σβαμπ, αποφάσισε να αφήσει για πρώτη φορά στην καριέρα του τα αυστριακά βουνά, το αγαπημένο του Saalfelden Leogang και τις αμέτρητες πίστες για σκι, για την Ελλάδα και τις παραλίες της Χαλκιδικής.

Ο 29χρονος μέσος, αύριο (30/7) θα βγει εκτός Αυστρίας για πρώτη φορά στην ποδοσφαιρική του καριέρα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ θέλοντας να κάνει το μεγάλο άλμα έστω και αργά. Όπως ενημερωθήκατε από «to10», ο Δικέφαλος ήρθε σε προφορική συμφωνία

με τον Σβαμπ για τριετή συνεργασία (2+1 χρόνια) και κατά την διάρκεια της αυριανής ημέρας, παρέα με τον αδελφό του που εκτελεί χρέη μάνατζερ θα έρθει στην Θεσσαλονίκη για να συζητήσει τα διαδικαστικά.

Όσοι μπουν στη διαδικασία να επικοινωνήσουν με Αυστρία για να συλλέξουν πληροφορίες για το ποιόν του Στεφάν Σβαμπ, αυτό που θα ακούσουν πρώτο απ’ όλα είναι «πρόκειται για ένα πολύ καλό παιδί που αγαπάει το ποδόσφαιρο, την οικογένεια του, αλλά και τα αυστριακά βουνά». Ο πρώην αρχηγός της Ραπίντ πριν κατασταλάξει πως το ποδόσφαιρο είναι το άθλημα που τον εκφράζει ήθελε να ασχοληθεί με τα χειμερινά σπορ. Από μικρός έκανε cross-country skiing και ski jumping. «Ήμουν σε αθλητικό σχολείο και πήγα και σε σχολή σκι. Πόσο μακριά θα έφτανα είναι δύσκολο να το πω. Όταν ήμουν 13 αποφάσισα να παίξω ποδόσφαιρο. Ο πατέρας μου, μου πρότεινε να συγκεντρωθώ σε ένα άθλημα και αυτό έκανα».

Τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα έγιναν με την Λουστενάου και την άνοιξη του 2011 παραχωρήθηκε στην Αντμίρα Βάκερ, όπου εξελίχθηκε σε ηγέτη της. Το καλοκαίρι του 2014 η Ραπίντ Βιέννης τον αγόρασε για 400.000 ευρώ από την Αντμίρα Βάκερ, με τη φανέλα της οποίας είχε προλάβει να πετύχει 19 γκολ και να προσφέρει 13 ασίστ σε 102 συμμετοχές. Με την ομάδα της αυστριακής πρωτεύουσας έφτασε τις 241 συμμετοχές (51 γκολ, 51 ασίστ), ενώ την τελευταία τετραετία κατέγραψε 155 αγώνες, 37 γκολ και 38 ασίστ.

Πρόκειται για έναν «box to box» χαφ, που πατάει στην αντίπαλη περιοχή και έχει έφεση στο γκολ. Κατά μ.ο. ανά αγώνα τη φετινή σεζόν είχε: 1,3 σουτ, 76,3 επαφές, 1,4 πάσες κλειδιά, εύστοχες πάσες 40,4 (74%), πάσες στην άμυνα 18 (85%), πάσες στην επίθεση 23,1 (64%), μακρινές μπαλιές ακριβείας 4,7 (56%), επιτυχημένες λόμπες 4 (52%), Σύνολο κερδισμένων μονομαχιών 8.4 (51%), κερδισμένες μονομαχίες 5.2 (48%), κερδισμένες εναέριες μονομαχίες 3.2 (59%), φάουλ 2.1, κερδισμένα φάουλ 1.7, οφσάιντ 0.2.

Ο Στεφάν Σβάμπ, έχει μια αδυναμία στα «ασπρόμαυρα». Στον λογαριασμό του στο instagram ακολουθεί την Γιουβέντους, αλλά και τους περισσότερους ποδοσφαιριστές της «Μεγάλης Κυρίας» του Ιταλικού ποδοσφαίρου. O 29χρονος μέσος μετά από χρόνια θα αφήσει τα «πράσινα», αλλά και τα «κόκκινα» για τα «ασπρόμαυρα» του ΠΑΟΚ που θα είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του για τα επόμενα τρία χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα