Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Βαφτίστηκε ορθόδοξος (pic)

14:42 6/9/2020 - Πηγή: Sportime
Χριστιανός Ορθόδοξος κι επίσημα έγινε ο Ζεράρ Ντεπεραντιέ, ο οποίος ασπάστηκε την Ορθοδοξία σε ρωσική εκκλησία στο Παρίσι.

Μάλιστα Φωτογραφία από την τελετή στην οποία συμμετείχε ο Ντεπαρντιέ, δημοσίευσε στο Twitter δημοσιογράφος της επικοινωνιακής ομάδας του Κρεμλίνου.

Ο Ντμίτριι Σμιρνόφ μάλιστα μετέφερε τα λόγια του Ντεπαρντιέ ο οποίος δήλωσε ότι του αρέσει η ορθόδοξη λατρεία.

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης η βάπτιση έγινε την περασμένη Παρασκευή στην εκκλησία του Αγίου Αλέξανδρου Νιέφσκι στο Παρίσι. Οι καλεσμένοι

ήταν περίπου 30.

Η σχέση του με την ορθοδοξία φαίνεται πως δεν ξεκίνησε τώρα καθώς ο ίδιος ο Ντεπαρντιέ έχει δηλώσει ότι έχει τον ίδιο πνευματικό πατέρα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, 71 ετών σήμερα και έχοντας συμμετάσχει σε πάνω από 200 ταινίες συνδέεται με στενή φιλική σχέση με τον Πούτιν ενώ από το 2013 έχει πάρει και ρωσική ιθαγένεια.

«Мне нравится православное богослужение»: Жерар Депардье принял православие, крестившись в Александро-Невском соборе Парижа pic.twitter.com/cfUbNjvs5W

— Дмитрий Смирнов (@dimsmirnov175) September 5, 2020

Ντεπαρντιέ: Άρνηση της γαλλικής υπηκοότητας λόγω φορολογίας

Θυμίζουμε οτι το 2012, ο Ντεπαρντιέ κατέφυγε στο Βέλγιο, μετά από μέτρα που πήρε η κυβέρνηση του Φρανσουά Ολλάντ για την υψηλή φορολόγηση των πλουσίων. Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Αιρώ χαρακτήρισε την ενέργειά του αυτή αξιοθρήνητη και ο ηθοποιός, αντιδρώντας, απαρνήθηκε τη γαλλική υπηκοότητα, με τις ηθοποιούς Κατρίν Ντενέβ και Μπριζίτ Μπαρντό να στηρίζουν την απόφασή του (η πρώτη έστειλε ανοιχτή επιστολή προς τους επικριτές του), ενώ ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι, δεν θα έφερε αντίρρηση εάν ο Ντεπαρντιέ ζητούσε ρωσικό διαβατήριο.

Τελικά, στις 3 Ιανουαρίου του 2013, ο Πούτιν υπέγραψε διάταγμα, το οποίο παρείχε στον Ντεπαρντιέ τη ρωσική υπηκοότητα.

Το άρθρο Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Βαφτίστηκε ορθόδοξος (pic) εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα