Ζαγοράκης: Αξιέπαινη κίνηση και δώρο… ζωής (vid)

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης προχώρησε σε μία αξιέπαινη κίνηση, δωρίζοντας έναν αυτόματο απινιδωτή για το γήπεδο της Καρδίας.

Η διοίκηση του ΑΟ Καρδίας δέχθηκε την προσφορά και δεσμεύτηκε πως θα εκπαιδεύσει άτομα για να τον χρησιμοποιούν.

Έτσι, ο Θοδωρής Ζαγοράκης δείχνει την ευαισθητοποίησή του σε κοινωνικά θέματα ενώ παραμένει πάντα δίπλα στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Τι είναι ο απινιδωτής

Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής (Automated External

Defibrillator – AED) είναι μια φορητή συσκευή που αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και αν διαγνώσει κάποιο πρόβλημα το οποίο χρίζει απινίδωσης, τότε προχωράει στην απινίδωση για να επαναφέρει τον καρδιακό ρυθμό στην σωστή συχνότητά του.

Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής αποτελείται από έναν μικρό υπολογιστή (μικροεπεξεργαστή), ηλεκτρικά κυκλώματα και αυτοκόλλητα επιθέματα ηλεκτροδίων. Τα ηλεκτρόδια που επικολλούνται στο στέρνο του ασθενή, συλλέγουν πληροφορίες για τον καρδιακό ρυθμό. Ο μικροεπεξεργαστής με την φιλοσοφία ενός κλασικού καρδιογράφου αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και αν απαιτείται συνιστά απινίδωση.

Η απινίδωση (ηλεκτρικό ερέθισμα) χορηγείται μέσω των επικολλημένων στο στήθος ηλεκτροδίων, στην καρδιά. Η απινίδωση στιγμιαία αδρανοποιεί την καρδιά που σταματά κάθε δραστηριότητα και της δίνει την ευκαιρία να ξαναρχίσει με φυσιολογική ηλεκτρική δραστηριότητα και να συνεχίσει να χτυπά αποτελεσματικά.

Πηγή: insport.gr

The post Ζαγοράκης: Αξιέπαινη κίνηση και δώρο… ζωής (vid) appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα