Υπόκλιση Ρικ Σμιτς στον Νίκο Γκάλη (pic)

Ο Ρικ Σμιτς πέρασε όλη την καριέρα του στο ΝΒΑ και στις ΗΠΑ. Ο παλαίμαχος Ολλανδός σέντερ πήγε στην Αμερική το 1984. Αποφοίτησε το 1988 από το Κολέγιο Marist.και μπήκε στα ντραφτ. Σπιλέχθηκε στο Νο2 από τους Ιντιάνα Πέισερς με τους οποίους έπαιξε στο ΝΒΑ ως και το 2000 οπότε και αποσύρθηκε από τα παρκέ.

Στην Ευρώπη ερχόταν για να παίξει με την Εθνική Ολλανδίας.

Εκεί βρήκε πολλές φορές απέναντί του τον Νίκο Γκάλη με την Εθνική Ελλάδας και το ταλέντο του μύθου του ελληνικού μπάσκετ τον άφηνε πάντα με ανοιχτό το στόμα.

Ο 54χρονος βετεράνος παίκτης λέει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί τα καλύτερα λόγια για τον «γκάνγκστερ». Τα είπε και σε ερώτημα που του έγινε μέσω από την επίσημη σελίδα των Ιντιάνα Πέισερς στο twitter.

O Ολλανδός γίγαντας (βλέπει τον κόσμο από τα 2,24μ.) απάντησε στα ερωτήματα των οπαδών των Pacers.

Ένας από τους οπαδούς τον ρώτησε ποιον παίκτη εκτός ΝΒΑ θεωρεί τον κορυφαίο που αντιμετώπισε ποτέ.

Ο Σμιτς δεν το σκέφτηκε πολύ: «Ήταν ο Νίκος Γκάλης, ένας Ελληνας παίκτης. Επαιξε απέναντί σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ήταν πραγματικά απίστευτος»!

Η πορεία του Σμιτς

Ο Ρικ Σμιτς έκανε μια πολύ σπουδαία καριέρα στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη και είχε μέσο όρο 14,8 πόντους,6,1 ριμπάουντ, 1,1 κοψίματα. Ίσως να έκανε ακόμα μεγαλύτερη καριέρα αν δεν είχε θέματα με τους τραυματισμούς, που το οδήγησαν σε απανωτές εγχειρήσεις.

Τα στενά παπούτσια που τον «έκαψαν»

Ο Ολλανδός είχε πρόβλημα σε νεύρα του ποδιού του και έκανε πολλές επεμβάσεις εκεί όπως και στη μέση. Το τρομερό και το απίστευτο είναι ότι οι γιατροί του είπαν ότι το πρόβλημα με τα νεύρα το απέκτησε επειδή φορούσε μικρός πολύ στενά παπούτσια!

ΤΟ POST ΑΠΟΘΕΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΜΙΤΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΑΛΗ

Nikos Galis, a Greek player. I played him in the European Championships and he was just unbelievable.#AskRikSmits https://t.co/sugiaia1Y5

— Indiana Pacers (@Pacers) March 27, 2020

The post Υπόκλιση Ρικ Σμιτς στον Νίκο Γκάλη (pic) appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα