Υγειονομικοί – Εμβόλιο: Συγκέντρωση στο Πάρκο Ελευθερίας κατά της υποχρεωτικότητας

Στο Πάρκο Ελευθερίας αναμένεται να συναντηθούν και αυτό το Σάββατο (6/11) οι υγειονομικοί, οι οποίοι λένε «όχι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Οι διαμαρτυρίες για το εμβόλιο και την υποχρεωτικότητα του είναι συνεχείς. Μόλις το περασμένο Σάββατο 30/10, υπήρξε πάλι συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα, καλούν όλους του πολίτες, εμβολιασμένους και μη, να διαδηλώσουν κατά της υποχρεωτικότητας, των green pass, των διαχωρισμών και των αναστολών αλλά και της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας.

Το ραντεβού

έχει δοθεί για τις 16:00, δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής

Οι άνθρωποι της υγείας λοιπόν ζητούν το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και την επιλογή και όχι στην επιβολή με το ζόρι. Όπως κάθε φορά το «παρών» αναμένεται να είναι δυναμικό.

Κεντρικοί ομιλητής στη συνάντηση που θα πραγματοποιήσουν οι υγειονομικοί θα είναι ο Μοριακός Βιολόγος Dr Andrew Rallis και ο Καρδιολόγος και Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Αρβανίτης.

Στο πλευρό τους όπως κάθε φορά, υπάλληλοι και από άλλους κλάδους στους οποίους επιβάλλεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, όπως οι εκπαιδευτικοί που διατράνωσαν και αυτοί για το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση.

Το αίτημα όλων είναι κοινό και δεν είναι άλλο από την προσωπική επιλογή στο εμβόλιο και όχι στα σκληρά μέτρα που εξαναγκάζουν τους πολίτες αυτούς να υποβληθούν σε κάτι που δεν επιθυμούν.

Όλο αυτό το διάστημα, σε πολλά μέρη της χώρας, χιλιάδες υγειονομικοί έχουν βγει στους δρόμους, προκειμένου να διεκδικήσουν την επιστροφή στην εργασία, την επιστροφή στην πραγματικότητα.

Όπως αναγράφεται και στο φυλλάδιο της συγκέντρωσης, σύμφωνα με το ΠΟΕΔΗΝ, η πολιτική της κυβέρνησης έχει οδηγήσει το ΕΣΥ σε κατάρρευση. Την ώρα που τον Απρίλιο υπήρχαν 973 ΜΕΘ, σήμερα υπάρχουν μόνο 500!

Όλα αυτά σε μία περίοδο που η χώρα καταγράφει το ένα ημερήσιο ρεκόρ μετά το άλλο σε κρούσματα, σφίγγοντας περισσότερο τη θηλειά στον λαιμό του εθνικού συστήματος υγείας.

Μάλιστα, όπως διαβάσατε στο Sportime υπάρχουν καταγγελίες για την ακεραιότητα του εμβολίου της Pfizer.

Βαγγέλης Λάσκαρης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα