Τσιτσιπάς: «Αισθανόμουν πιο αργός σε σχέση με χθες»

15:35 1/6/2019 - Πηγή: Sportime

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον 4ο γύρο του Roland Garros και πλέον βλέπει ακόμη πιο ψηλά στη διοργάνωση.

Μπορεί το παιχνίδι να ολοκληρώθηκε σε δύο δόσεις, αφού διακόπηκε χθες στο 2-0 (5-5) υπέρ του Έλληνα τενίστα και συνεχίστηκε σήμερα (1/6), ωστόσο ο Τσιτσιπάς ανταποκρίθηκε στην πρόκληση.

Αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Στέφανος Τσιτσιπάς είπε: «Είναι περίεργο όταν επιστρέφεις να παίξει μία ημέρα μετά. Δεν είναι

κάτι που συμβαίνει συχνά.

Είναι σημαντικές οι αλλαγές στο ψυχολογικό κομμάτι. Δεν είναι μία εύκολη κατάσταση για τα νεύρα και την υπομονή. Είμαι χαρούμενος που τελείωσα τη δουλειά με την υποστήριξη του κοινού.

Νομίζω ότι αισθανόμουν πιο αργός σε σχέση με χθες. Είναι σημαντικό να παραμένεις συγκεντρωμένος και παρά τις δυσκολίες που είχα, ανταπεξήλθα.

Δεν ήμουν πολύ ενεργητικός, ενώ μου έλειψε και η ταχύτητα. Είναι σημαντικό που έσβησα σετ πόιντ, γιατί θα είχαμε ένα δραματικό φινάλε.

Ο αντίπαλός μου είχε παίξει ένα μεγάλο ματς τις προηγούμενες μέρες. Χρειάζεται μεγάλη ενέργεια και καλή φυσική κατάσταση σε ένα Grand Slam. Είναι σαν ένας μαραθώνιος».

Από τη στιγμή που ξεπέρασε τον Φιλίπ Κραΐνοβιτς, ο Έλληνας τενίστας θα έχει πολύ πιο δύσκολο έργο για τη φάση των «16» του Γαλλικού Όπεν.

Απέναντι του θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης του Σταν Βαβρίνκα με τον Ιγκόρ Ντιμιτρόφ.

Προφανώς λοιπόν θα έχει πολύ δύσκολη αποστολή και θα πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικός ώστε να αποφύγει τα λάθη και να συνεχίσει στο τουρνουά.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι είναι ο πρώτος Έλληνας τενίστας που φτάνει στον 4ο γύρο του Rolland Garros μετά το πολύ μακρινό 1936!

The post Τσιτσιπάς: «Αισθανόμουν πιο αργός σε σχέση με χθες» appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα