Τουρκία: Δείτε γιατί αναγκάστηκε ο Μακρόν να στείλει το Σαρλ Ντε Γκωλ στην Ανατολική Μεσόγειο

14:22 5/9/2020 - Πηγή: Sportime

Τουρκία: Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Μανουέλ Μακρόν, έχει σηκώσει πολύ ψηλά την ένταση της αντιπαράθεσης με την Τουρκία, με φόντο τις παράνομές κινήσεις της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο και τις έρευνες της για φυσικό αέριο και πετρέλαιο.

Γιατί όμως ο Μανουέλ Μακρόν δείχνει τέτοια… ζέση για την Ελλάδα; Πώς έχει εξελιχθεί στον μοναδικό Ευρωπαίο σύμμαχο της Αθήνας;

Η

αλήθεια βρίσκεται κάπου στο εσωτερικό της Γαλλίας.

Ο Μακρόν αναγκάζεται να κινείται πιο… δεξιά από το κέντρο, όπου τοποθετείται ιδεολογικά, και να ξεκινά εκστρατεία κατά του φιλοισλαμιστή Ερντογάν, αφού νιώθει ζεστή την ανάσα της ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πέν (σ.σ. με ισχυρή παρουσία πια σε πόλεις άνω των 100.000 στη Γαλλία), προέδρου του κόμματος του Εθνικού Συναγερμού (σ.σ. πρώην Εθνικό Μέτωπο).

Η Μαρίν Λεπέν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για πρόεδρος στις εκλογές το 2022 και με την δυναμική που έχει φαίνεται πως θα αποτελέσει έναν δύσκολο αντίπαλο για τον Μακρόν.

Ο Μακρόν βρήκε στην περίπτωση της Τουρκία τον τέλειο εχθρό για να ανεβάσει τις μετοχές του. Και στο εσωτερικό της Γαλλίας και στο εσωτερικό της Ε.Ε. όπου μετά την αποχώρηση της Αγγλίας η Γαλλία έμεινε ως η μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη της Ευρώπης.

H Mαρίν Λεπέν έχει εκφραστεί υπέρ των κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας για την πολιτική της στην Αναταλική Μεσόγειο.

Anybody interested in understanding why #Macron’s stance on #Turkey has been much more about rhetoric, ideology & posturing than genuine Realpolitik should read this NYT piece.

Macron is moving farther from the center to the right so as not to be completely outflanked by Le Pen. https://t.co/0281eS652s

— Jalel Harchaoui (@JMJalel_H) September 5, 2020

Το άρθρο Τουρκία: Δείτε γιατί αναγκάστηκε ο Μακρόν να στείλει το Σαρλ Ντε Γκωλ στην Ανατολική Μεσόγειο εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα