Το βράδυ που ο Κιλιάν Εμπαπέ έγινε ο επόμενος μεγάλος σταρ του ποδοσφαίρου

Ήταν λες και ο Κιλιάν Εμπαπέ κρατούσε δυνάμεις για αυτή τη στιγμή. Για τη δικιά του στιγμή. Στο «Καμπ Νόου», έβγαλε όσα ξεχωριστά διαθέτει.  Όλα όσα φωνάζουν ότι δεν είναι απλώς ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, αλλά (ο ποδοσφαιριστής) του μέλλοντος. Ο επόμενος μεγάλος σταρ του αθλήματος.

Δεν ήταν δα ότι ο Κιλιάν Εμπαπέ είχε θέλξει νωρίτερα στη σεζόν. Δεν του έβγαιναν πολλά. Σε ντρίμπλες, τελειώματα, τρεξίματα. Το ρεσιτάλ του κατά το θρίαμβο (4-1) της Παρί Σεν

Ζερμέν στην Μπαρτσελόνα, είναι από αυτά που ορίζουν μία καριέρα, που φτιάχνουν μεταγραφές πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Ήταν το ματς που του έλειπε, στο ανώτερο δυνατό επίπεδο, αυτό που υποσχόταν ότι θα έκανε συνέχεια τότε στα 17 του, όταν έκανε ντεμπούτο στο Champions League με τη Μονακό. Γρήγορος, γεμάτος ενέργεια, διαρκώς επικίνδυνος, ασταμάτητος, υπήρξε απλώς… ακαταμάχητος!

Ο απόλυτος συμβολισμός

Απόντος του Νεϊμάρ, ο νεαρός Γάλλος πήρε στην πλάτη του την Παρί. Τον βοήθησαν βέβαια και άλλοι παράγοντες. Μάρκο Βεράτι και Λεάντρο Παρέδες δεν σταμάτησαν να τον τροφοδοτούν σωστά, ενώ απέναντί του βρήκε μία αστεία άμυνα, μία Μπαρτσελόνα σε πλήρη παρακμή, ιδεών και παρουσίας. Η φάση με τον Ζεράρ Πικέ, να προσπαθεί ξέπνοος και απεγνωσμένος, να τον κρατήσει από τη φανέλα μπας και τον σταματήσει (πόσο μάταιο…) αυτό ακριβώς περιγράφει και συμβολίζει με γλαφυρό τρόπο.

Αυτό το σόου επί ισπανικού εδάφους, ίσως να είναι το πρώτο από τα πολλά που θα έρθουν εκεί για τον Εμπαπέ. Δεν είναι ότι έψαχνε λόγο η Ρεάλ Μαδρίτης να ασχοληθεί, αλλά τώρα απέκτησε αυτό το υλικό που κάνει τη μεταγραφή απαραίτητη στα μάτια των φαν της. Όλοι τους θέλουν να δουν πια στο «Μπερναμπέου» αυτόν που «ταπείνωσε την Μπάρτσα».

Μέχρι τότε όμως, ο 22χρονος Γάλλος άσος έχει μια δουλειά να φέρει εις πέρας. Να οδηγήσει στην ευρωπαϊκή δόξα και καταξίωση την Παρί, την ομάδα δηλαδή της πόλης που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο έχει ήδη φέρει έναν άνεμο φρεσκάδας και ανανέωσης, κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι, αφού – μην κρυβόμαστε – ακόμα έχει περάσει λίγος καιρός με αυτόν επικεφαλής, ώστε να πούμε ότι αφομοιώθηκαν οι διδαχές του. Με τον Εμπαπέ να παίζει έτσι όμως, όλα επιταχύνονται. Καλή ώρα όπως όταν τρέχει με την μπάλα στα πόδια. Αστραπιαία. Ασταμάτητα.



Το άρθρο Το βράδυ που ο Κιλιάν Εμπαπέ έγινε ο επόμενος μεγάλος σταρ του ποδοσφαίρου εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα