Το πρόγραμμα για το Grand Prix της Καταλονίας MotoGP 2024

Grand Prix Καταλονίας MotoGP: Ανακαλύψτε το πλήρες πρόγραμμα για το Grand Prix της Καταλονίας (24-26 Μαΐου), έκτος γύρος της σεζόν MotoGP 2024 που θα διεξαχθεί στην πίστα της Βαρκελώνης.

Το MotoGP συνεχίζει την ευρωπαϊκή του περιοδεία και σταματά στην Καταλονία για να αγωνιστεί στη δεύτερη από τις τέσσερις αναμετρήσεις που έχουν προγραμματιστεί στην Ισπανία στην πίστα της Βαρκελώνης.

Ένα

νέο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο που θα δει πολλούς οδηγούς να παίζουν στο σπίτι τους, έντεκα από τους είκοσι δύο κατόχους του grid που αγωνίζονται κάτω από το ισπανικό πανό. Θα είναι επίσης ένα είδος δεύτερης συνάντησης στο σπίτι για τον Fabio Quartararo και τον Johann Zarco, που δεν μένουν μακριά από την πίστα.

Αφού έδωσε τη νίκη στον αντίπαλό του στη Χερέθ τον Απρίλιο, ο Χόρχε Μαρτίν θα σκοπεύσει να εκδικηθεί τον Φραντσέσκο Μπαγκνάγια, ενώ ο Μαρκ Μάρκες φαίνεται πιο κοντά από ποτέ στην επιστροφή στην επιτυχία και σίγουρα θα είναι ένας τρομερός αντίπαλος στο τρίποντο που θα μπορούσε να λαμβάνουν χώρα για τη νίκη.

Οι Γάλλοι «στο σπίτι» στην Καταλονία

Grand Prix Καταλονίας MotoGP:  Το MotoGP Grand Prix της Καταλονίας παρουσιάζεται ως δεύτερος εντός έδρας αγώνας για τους Γάλλους, οι οποίοι θα βρουν μέρος του κοινού τους εκεί.

Αν οι Γάλλοι αναβάτες MotoGP δεν έλαμψαν στο Le Mans κατά τη διάρκεια του Γαλλικού Grand Prix για διάφορους λόγους, η επόμενη συνάντηση της σεζόν παρουσιάζεται ως μια νέα ευκαιρία για αυτούς να εμφανιστούν μπροστά στους θαυμαστές τους.

Η πίστα της Βαρκελώνης βρίσκεται πιο κοντά στη νότια Γαλλία από αυτή του Λε Μαν, πολλοί Γάλλοι οπαδοί έχουν συνηθίσει να κατεβαίνουν στα βόρεια της Ισπανίας για να έρθουν να υποστηρίξουν τον Φάμπιο Κουαρτάραρο και τον Γιόχαν Ζάρκο.

Ο οδηγός της Honda πλησιάζει επίσης τον αγώνα με την αίσθηση ότι θα αγωνιστεί σε έναν δεύτερο αγώνα στο σπίτι αυτή τη σεζόν και λέει ότι ανυπομονεί να συναντήσει ξανά τους Γάλλους υποστηρικτές.

«Πάντα μου άρεσε η πίστα στη Βαρκελώνη, ακόμη περισσότερο από αυτή του Λε Μαν», διαβεβαίωσε ο Ζάρκο τα μέσα ενημέρωσης μετά τη δωδέκατη θέση του στο Sarthe. Κέρδισα μερικές νίκες σε αυτό το σιρκουί (δύο στο Moto2. Σημείωση του συντάκτη). Είναι αλήθεια ότι οι άνθρωποι που ζουν στη νότια Γαλλία τείνουν να πάνε στην Καταλονία για να παρακολουθήσουν το Grand Prix και αυτό μας κάνει να ανυπομονούμε να πάμε εκεί.

Έχει γίνει λίγο περισσότερο σαν ένα Grand Prix για μένα από τότε που ζω στην Ανδόρα. Απλώς πρέπει να κατεβώ ελεύθερα το βουνό για να φτάσω στην πίστα, το Νο. 5 και μετά αστειεύεται. Προηγουμένως, δεν χρειαζόταν ποτέ να οδηγήσω δύο ώρες ή λιγότερο για να φτάσω σε έναν αγώνα. »

Για την περίσταση, το Grand Prix της Καταλονίας δημιούργησε επίσης ένα περίπτερο «Allez les Bleus», το οποίο προσφέρεται στο γαλλικό κοινό σε συνεργασία με το γαλλικό Grand Prix του MotoGP.

Grand Prix Καταλονίας MotoGP:  MotoGP – Γαλλικό GP 2024 – Πρόγραμμα

Παρασκευή 24 Μαΐου
Ελεύθερη εξάσκηση 1: 10:45 π.μ. – 11:30 π.μ.
Προπόνηση: 3:00 μ.μ.

Σάββατο 25 Μαΐου:  Δωρεάν Προπόνηση
2: 10:10 π.μ. – 10:40 π.μ.
Προκριματικοί 1: 10:50 π.μ. – 11:05 π.μ.
Προκριματικοί 2: 11:15 π.μ. – 11:30 π.μ.
γύροι: 3:00 μ.μ. (Νικητής: θα έρθει)

Κυριακή 26 Μαΐου
Προθέρμανση: 9:40 π.μ. – 9:50 π.μ.
Αγώνας – 24 γύροι: 14:00 (Νικητής: θα έρθει)

Το πρόγραμμα για το Grand Prix της Καταλονίας MotoGP 2024 ©MotoGP

Πώς να παρακολουθήσετε MotoGP το 2024

Grand Prix Καταλονίας MotoGP:  Οι λάτρεις των αγώνων μοτοσυκλέτας έχουν πολλές επιλογές για να παρακολουθήσουν τη σεζόν 2024 της κορυφαίας κατηγορίας αγώνων με δύο τροχούς.

Το Canal+, όπως και το MotoGP VideoPass , προσφέρει στους συνδρομητές του τη δυνατότητα να παρακολουθούν ζωντανά όλες τις συνεδρίες των πρωταθλημάτων MotoGP, Moto 2 και Moto 3.

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα