Θάνος Μικρούτσικος: To τραγούδι στο νοσοκομείο λίγο πριν «φύγει»

Θάνος Μικρούτσικος: Η οικογένειά του με θλίψη ανακοίνωσε το θάνατό του και την ημερομηνία που φίλοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο αντίο.

Συγγενείς και φίλοι βρέθηκαν στο πλευρό του καθ’ όλη τη διάρκεια της σκληρής μάχης που έδινε, όσο και στις τελευταίες του στιγμές στο νοσοκομείο.

Όπως γνωρίζουν καλά τόσο οι ίδιοι, όσο και ο κόσμος που ακολουθούσε όλα αυτά τα χρόνια τη μουσική διαδρομή του Θάνου Μικρούτσικου, ο σπουδαίος συνθέτης συνήθιζε να κλείνει τις συναυλίες του με ένα συγκεκριμένο

τραγούδι.

Το αγαπημένο του «Sultans of Swing» των Dire Straits, που είχε χαρακτηρίσει ως ένα από τα εξαιρετικότερα της διεθνούς ροκ σκηνής και, όπως είχε εξομολογηθεί, ήταν το γούρι του.

Αυτό το τραγούδι έβαλαν να ακουστεί στο νοσοκομείο οι συγγενείς και φίλοι του, όταν πια «έφυγε» από τη ζωή, θέλοντας να τον αποχαιρετήσουν με αυτόν τον τρόπο.



Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Θάνος Μικρούτσικος: Λίγα λόγια για το έργο του

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1947. Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του σε μικρή ηλικία στη Φιλαρμονική Εταιρεία Πατρών και στο Ελληνικό Ωδείο (πιάνο, θεωρία, αρμονία). Ακολούθησαν οι σπουδές και η αποφοίτηση του από το Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα μελέτησε αρμονία , αντίστιξη, φούγκα και σύνθεση με τον καθηγητή-συνθέτη Γ.Α. Παπαϊωάννου.

Ασχολήθηκε με όλα σχεδόν τα είδη της μουσικής. Έχει γράψει όπερες, συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο, πειραματική μουσική. Παράλληλα ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς του κινείται στο χώρο του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού συνθέτοντας εκατοντάδες τραγούδια σε κείμενα ελλήνων και ξένων ποιητών.

Έχει ηχογραφήσει δεκάδες LP και Cd συνεργαζόμενος με τις δισκογραφικές εταιρίες EMI- Classics, Blue Note, Polydor, Sony (CBS), Minos- Emi, Agora, Lyra, HMV, κ.α.

Έχει γράψει μουσική για 100 περίπου θεατρικά έργα. Δεκαπέντε παραγωγές του αρχαίου δράματος (Επίδαυρος- Ηρώδειο) και δεκαέξι παραγωγές στο εξωτερικό (Βέλγιο, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Ελβετία κ.α)

The post Θάνος Μικρούτσικος: To τραγούδι στο νοσοκομείο λίγο πριν «φύγει» appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα