Συρία: Αδιάκοπο το τουρκικό «σφυροκόπημα» – Πάνω από 400 οι νεκροί (vid)

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι τουρκικές επιχειρήσεις στη Συρία με τον αριθμό των νεκρών και γενικότερα των πληγέντων (μεταξύ των οποίων και άμαχοι) μεγαλώνει συνεχώς. Η «Πηγή της Ειρήνης», όπως έχουν βαπτίσει οι Τούρκοι την επιχείρησή τους ανατολικά του Ευφράτη, βάφτηκε με αίμα με τους νεκρούς να έχουν ξεπεράσει τους 400.

Οι φρικαλεότητας της Τουρκίας παίρνουν όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, με το τελευταίο περιστατικό που ήρθε στη δημοσιότητα να αφορά περιστατικό στη Βόρεια Συρία. Βίντεο δείχνει αντάρτες –  συμμάχους των Τούρκων να

εκτελούν εννέα άμαχους Κούρδους αμάχους εν ψυχρώ! Οι άνδρες, πριν τους σκοτώσουν, φωνάζουν «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος», όπως ακριβώς και οι μαχητές του ISIS.

Επιπλέον, στην ίδια περιοχή είχε εκτελεστεί και η αρχηγός ενός κουρδικού κόμματος. Μπλόκαραν το αυτοκίνητό της, έσυραν τους επιβάτες έξω και τους σκότωσαν. Οι άνδρες πριν τους σκοτώσουν φωνάζουν «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος», όπως ακριβώς και οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Στο μεταξύ δραματική έκκληση προς τις ΗΠΑ κάνει ο ηγέτης των Κούρδων στη Συρία: «Mας αφήνετε να μας σφάξουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Ιαπωνία: «Φονικός» ο τυφώνας Χαγκίμπις, τουλάχιστον 14 οι νεκροί (vids+pics)

Εκτός από τους νεκρούς οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία αναγκάζουν χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Συγκεκριμένα οι εκτοπισμένοι μέχρι στιγμής υπολογίζονται σε 200 χιλιάδες.

Στο μεταξύ ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μετά την επίθεση κοντά σε αμερικανική βάση στο Κομπάνι και τις απειλές αυστηρών οικονομικών μέτρων κατά της Τουρκίας δηλώνει τώρα ότι η Συρία είναι «ένα μοναχικό νησί» και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να διεξάγουν ατελείωτους πολέμους.

Γαλλία, Γερμανία και Ολλανδία έχουν ήδη εξαγγείλει εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία ενώ συνολική πρόταση για το θέμα προσανατολίζεται να φέρει στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Σουηδία.

«Ας κρατήσουν εκείνοι τα σύνορά τους. Δεν νομίζω ότι οι στρατιώτες μας πρέπει να παραμείνουν εκεί για τα επόμενα 50 χρόνια, φυλάσσοντας τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, τη στιγμή που δεν μπορούμε καν να προστατέψουμε τα δικά μας σύνορα στην πατρίδα», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στην εκδήλωση Value Voters Summit στην Ουάσινγκτον.

Συρία: Δείτε παρακάτω αναλυτικό ρεπορτάζ από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post Συρία: Αδιάκοπο το τουρκικό «σφυροκόπημα» –  Πάνω από 400 οι νεκροί (vid) appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα