Στρατιωτική θητεία: Υπάρχει περίπτωση να αυξηθεί-Αυτή είναι η απάντηση

15:21 4/3/2024 - Πηγή: Sportime

Ένοπλες δυνάμεις: Πολύς λόγος γίνεται το τελευταία διάστημα για τη Στρατιωτική θητεία και το φινλανδικό μοντέλο, το οποίο σκοπεύει να εφαρμόσει η Κυβέρνηση στο σύντομο μέλλον.

Ο Σπύρος Μπελεγράτης αντιστράτηγος ε.α. και ο Στέλιος Φενέκος υποναύαρχος ε.α. μίλησαν για τα ελληνοτουρκικά αλλά και τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία πρόθεση να καταστεί χώρα περιορισμένης κυριαρχίας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μπελεγράτης εξήγησε οτι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει ξεκαθαρίσει οτι δεν υπάρχει

περίπτωση η στρατιωτική θητεία να αυξηθεί. Τώρα το αν μπορεί η θητεία να μειωθεί, ο αντιστράτηγος ε.α. είπε πως ακόμη δεν έχουμε το ακριβές πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κινηθεί το «φινλανδικό μοντέλο» που πρόκειται να εφαρμοστεί. Συνεπώς ακόμη δεν μπορούμε να μιλάμε για μείωση. Πάντως αύξηση δεν θα υπάρξει σίγουρα.

Όσον αφορά το αν μπορεί να εφαρμοστεί θητεία για τις γυναίκες, ο κ. Μπελεγράτης εξήγησε πως αν κάτι τέτοιο συμβεί θα αφορά εθελοντική θητεία όπως ακριβώς ισχύει και στο φινλανδικό στράτευμα.

Γενικότερα ο Σπύρος Μπελαγράτης υποστήριξε οτι ήρθε η ώρα η Ελλάδα να πάρει παραδείγματα από κάποια στοιχεία των φινλανδικών ενόπλων δυνάμεων.

Από την πλευρά του ο υποναύαρχος ε.α Στέλιος Φενέκος τόνισε οτι κάποιες εξειδικεύσεις στον στρατό θα μπορούσαν να καλύπτονται και με κάποιου είδους πιστοποίηση.  Οσον αφορά το πολεμικό ναυτικό εξήγησε ότι πλέον έχει αλλάξει αποστολές.

Παρακάτω τα όσα ειπώθηκαν για τη στρατιωτική θητεία και τα ελληνοτουρκικά  

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα