Στίβος: Ειδήσεις από όλο τον κόσμο (4/11/2021)

Πολλοί αγώνες διεξάγονται σε όλο τον κόσμο, καθώς και διάφορα νέα που αφορούν τον Στίβο και σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Πέθανε σε ηλικία 94 ετών η Βρετανίδα Ντόροθι Μάνλεϊ, η οποία είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στα 100μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1948 στο Λονδίνο. Είχε τερματίσει πίσω από τη θρυλική «ιπτάμενη νοικοκυρά», την Ολλανδή Φάνι Μπλάνκερς- Κουν. Επίσης, ήταν μέλος

(ως Ντόροθι Χολ) της βρετανικής ομάδας που είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1950 στις Βρυξέλλες σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ (47.4).

ΓΑΛΛΙΑ: Η Γαλλική Ομοσπονδία Στίβου βρίσκεται σε αναζήτηση νέου τεχνικού διευθυντή.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η Γερμανική ομοσπονδία στίβου έκανε μία λίστα από 477 κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες της χώρας που θα είναι μέρος της Εθνικής ομάδας του χρόνου. «Με αυτό το ραντεβού, βρισκόμαστε επίσης, σε ένα νέο ολυμπιακό κύκλο και θα κάνουμε τα πάντα στην προπονητική για να προετοιμαστούν οι αθλητές μας για τις επερχόμενες διοργανώσεις. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο σπίτι μας στο Μόναχο», δήλωσε η Ανέτ Στάιν, επικεφαλής προπονήτρια της DLV.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Η Ελβετική ομοσπονδία στίβου είχε 10.766 εγγραφές αθλητών μέσα στο 2021, σε σχέση με πέρσι η αύξηση ήταν περίπου 900 άτομα.

ΗΠΑ: Την επόμενη Τρίτη ανοίγουν οι εγγραφές για τους εθελοντές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Γιουτζίν.

ΙΑΠΩΝΙΑ: Σε αγώνες στη Νάρα ο Ιάπωνας Ναόκι Ουεμότο έτρεξε τα 200μ. σε 20.70 (+1,2) και ο συμπατριώτης του ο νεαρός Ατσούσι Χαραγκούτσι πέρασε τα 5,35μ. στο επί κοντώ.

ΣΙΖΟΥΟΚΑ: Η ομάδα του πανεπιστημίου Κινίκι κέρδισε τα 4×100μ. με 38.82 σε αγώνα στη Σιζουόκα.

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου στο Φίνγκαλ-Δουβλίνο θα πραγματοποιηθεί στην ειδική διαδρομή ανωμάλου δρόμου που κατασκευάστηκε για τη διοργάνωση στην πανεπιστημιούπολη Αθλητισμού Ιρλανδίας στο Δουβλίνο. Η εγκατάσταση αναπτύχθηκε από την Sport Ireland σε συνεννόηση με την ομοσπονδία στίβου της Ιρλανδίας, για να παρέχει την πρώτη μόνιμη πίστα ανωμάλου δρόμου στη χώρα, τόσο για προπόνηση, όσο και για αγώνες.  Ο σκοπός της κατασκευής της πίστας ανωμάλου δρόμου στην πανεπιστημιούπολη είναι μοναδική σε χαρακτήρα και ανέσεις και προσφέρει έναν συναρπαστικό χώρο παγκόσμιας κλάσης για αθλητές, θεατές και ΜΜΕ.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Οι διοργανωτές του διεθνή αγώνα ανωμάλου δρόμου στο Σαν Σεμπαστιάν πήραν το βραβείο World Athletics Heritage Plaque.

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Στο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου της Λευκορωσίας που έγινε στο Γκρόντνο νικήτρια στα 6χλμ. ήταν η Νίνα Σαβίνα με 21.29 και στα 8χλμ. ο Σεργκέι Κραφτσένια σε 24.54.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Κρακοβίας Γιάτσεκ Μαϊχρόφσκι αποκάλυψε πως δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία με την πολωνική κυβέρνηση για τις οικονομικές εγγυήσεις για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2023. Η επόμενη ενημέρωση σχετικά θα γίνει στις 11 Νοεμβρίου.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ο «χάλκινος» ολυμπιονίκης στα 10.000μ. και κορυφαίος φέτος Τζέικομπ Κιπλίμο από την Ουγκάντα θα πάρει μέρος στον ημιμαραθώνιο στη Λισσαβώνα στις 21 Νοεμβρίου. Επίσης, θα τρέξουν οι Κενυάτες Κένεντι Κιμουτάι και Κέλβιν Κίπτουμ και ο Τούρκος Αράς Κάγια. Στις γυναίκες ξεχωρίζει η συμμετοχή της Τσεχάι Γκεμέτσου από την Αιθιοπία που έχει ατομικό ρεκόρ 65.08.

ΣΕΡΒΙΑ: Ο επικεφαλής προπονητής της Σερβίας, Έντιν Ζούκοβιτς επιβεβαίωσε πως η ομάδα που θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι, θα έχει επικεφαλής την Ιβάνα Σπάνοβιτς- Βουλέτα. Ακόμη θα πάρουν μέρος και έχουν τα όρια οι σφαιροβόλοι Άρμιν Σινάντσεβιτς, Ασμίρ Κολάσινατς και ο Ελζάν Μπίμπιτς στα 3.000μ.

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ: Ανακοινώθηκε ότι ο μαραθώνιος στη Σιγκαπούρη θα επιστρέψει με την υβριδική του μορφή για δεύτερη συνεχή χρονιά το 2021 και θα έχει και σειρά virtual. Θα γίνουν δύο, ο πρώτος από 1 ως 12 Δεκεμβρίου και ένας μεγάλος τελικός 4 και 5 Δεκεμβρίου.

ΤΑΪΛΑΝΔΗ: Το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βουνού και τρεξίματος trail που ήταν να γίνει του χρόνου τον Φεβρουάριο στην πόλη Τσιάνγκ Μάι, αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας και μεταφέρθηκε για τον Νοέμβριο.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Η Φινλανδή πρωταθλήτρια στα 100μ. εμπόδια Ανιμαρί Κόρτε έλυσε τη συνεργασία της με τον προπονητή της Ράφαελ Μπλάνκερ και συνεχίζει με τον Ολλανδό Μπαρτ Μπένεμα σε συνεργασία με τον Φινλανδό Μίκαελ Ιλόσταλο.

Τόλης Λελεκίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στίβος, Ειδήσεις, 4112021,stivos, eidiseis, 4112021