Γιάννης Οικονόμου: «Πιστοποιητικό εμβολιασμού ανάλογα με τα αντισώματα που έχει ο πολίτης»!

Ακόμα μια ένδειξη της κυβέρνησης πως οδεύουμε για πιστοποιητικά με… ημερομηνία λήξης, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε τηλεοπτική εμφάνιση του σήμερα το πρωί.

Ο κ. Οικονόμου σχολιάζοντας τη συζήτηση που έχει ανοίξει για την αναγκαιότητα της τρίτης δόσης του εμβολίου, είπε πως η προσωπική του θέση είναι πως το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα πρέπει να σχετίζεται με την πληρότητα των αντισωμάτων, καθώς αυτά εξασθενούν με την πάροδο του χρόνου. Πρόσθεσε πως

είναι ένα θέμα που απασχολεί την κυβέρνηση, άλλα αυτοί που θα κάνουν τις προτάσεις είναι οι ειδικοί επιστήμονες.

Έχουμε να κάνουμε λοιπόν επίσημα με μια «κανονικότητα» σε δόσεις. Αφού οι κυβερνητικοί παραδέχονται ευθέως πως το να έχει κάποιος το «ελευθέρας» θα βρίσκεται σε πλήρη εξάρτηση με το αν του έχουν μείνει… αντισώματα.

Οι πολίτες όλους αυτούς τους μήνες άκουσαν τις κυβερνητικές υποσχέσεις πως με τους εμβολιασμούς θα πάρουν τις ζωές τους πίσω. Άλλα όπως αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Το κυβερνητικό αφήγημα αλλάζει, και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού γίνονται προσωρινά αποδεικτικά «ελευθερίας».

Οικονόμου: «Τα νέα μέτρα δεν έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ακόμα πως τα νέα μέτρα δεν έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα και στόχος του είναι να προστατέψουν τους πάντες από τον κορονοϊό και να ασκηθεί μια έμμεση πίεση προς τους πολίτες για να εμβολιαστούν.

Βέβαια μόνο ο κ. Οικονόμου (με την υπόλοιπη κυβέρνηση) δεν βλέπει τιμωρητικό χαρακτήρα σε μέτρα που ασκούν ασφυκτικούς περιορισμούς στους μη εμβολιασμένους πολίτες. Ενώ την ίδια στιγμή αφήνουν εντελώς εκτός κάδρου τους εμβολιασμένους, παρά το ότι νοσούν και μεταδίδουν. Μόνο τιμωρητικό χαρακτήρα μπορούν να έχουν μέτρα που διχάζουν την κοινωνία και χωρίζουν πολίτες σε «προνομιούχους» και «ανεπιθύμητους».

Ο κ. Οικονόμου εμφανίστηκε κατηγορηματικός στο αν θα ξαναβάλει λουκέτο η χώρα, υποστηρίζοντας πως δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο. Ενώ σχετικά με την κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ανέφερε πως γίνονται προσπάθειες για να βελτιωθούν οι μετακινήσεις και ότι ήδη έχουν πυκνώσει κατά πολύ τα δρομολόγια.

Βέβαια απορεί κανείς τι έκανε εδώ και σχεδόν χρόνια η κυβέρνηση για να ενισχύσει τον στόλο των ΜΜΜ, πέραν του να νοικιάζει μέσω leasing οχήματα από ιδιωτικές εταιρείες …

Παντελής Λαμψιώτης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα