Σπανούλης: Σαν σήμερα ανέβηκε στη κορυφή των σκόρερ της Euroleague!

05:50 2/2/2021 - Πηγή: Sportime
Σπανούλης: Σαν σήμερα ανέβηκε στη κορυφή των σκόρερ της Euroleague!

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από τη στιγμή που ο Βασίλης Σπανούλης σκαρφάλωσε στη πρώτη θέση των σκόρερ για τη διοργάνωση της Ευρωλίγκα κάνοντας περήφανους όλους τους Έλληνες με αυτό το επίτευγμα!

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Φενερμπαχτσέ στο ΣΕΦ θα μείνει στην ιστορία της Ευρωλίγκα, γιατί η σκυτάλη στην κορυφή των πρώτων σκόρερ της διοργάνωσης άλλαξε χέρια μετά από πολλά χρόνια.

Ο Βασίλης Σπανούλης με τρίποντο

2 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα έφτασε τους 10 πόντους και κατάφερε να ρίξει τον αξέχαστο Χουάν Κάρλος Ναβάρο από την κορυφή της λίστας των πρώτων σκόρερ της Ευρωλίγκα φτάνοντας τους 4.153 πόντους σε 318 αναμετρήσεις με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ενώ ο Ισπανός σούτινγκ γκαρντ έχει μείνει στους 4.152 σε 341 ματς με την Μπαρτσελόνα.

Την υπόλοιπη πεντάδα των κορυφαίων σκόρερ της διοργάνωσης συμπληρώνουν οι: Γιώργος Πρίντεζης (Ολυμπιακός), Παούλιους Γιανκούνας (Ζαλγκίρις Κάουνας) και Φελίπε Ρέγες (Ρεάλ Μαδρίτης). 

Πάντως αυτή δεν είναι η πρώτη κορυφή στην Ευρωλίγκα που κατακτάει ο αρχηγός του Ολυμπιακού και θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αφού είναι ήδη πρώτος σε ασίστ, στους βαθμούς αξιολόγησης, στα κερδισμένα φάουλ, στις εκτελεσμένες και εύστοχες βολές, αλλά και στα λεπτά συμμετοχής!

Μετά και από αυτό το τρομερό κατόρθωμα ο 38χρονος γκαρντ αφήνει ανεξίτηλο το αποτύπωμα του στην Ευρωλίγκα και γενικά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και φυσικά συνεχίζει την ασύλληπτη πορεία του με στόχο ακόμα περισσότερες κορυφές.

Μάλιστα αυτό που συνέβη κατά την διάρκεια του “σπασίματος” του ρεκόρ από τον Βασίλη Σπανούλη, θα μείνει στην ιστορία της διοργάνωσης, αφού  όλοι αποθέωσαν τον αρχηγό του Ολυμπιακού σε ένα γεμάτο ΣΕΦ όπου ο “V-Span” βίωσε ίσως την πιο ξεχωριστή στιγμή της καριέρας του η οποία θα αποτελεί και ένα αλησμόνητο highlight της Ευρωλίγκα!

Zeljko Obradovic applauds his former player Vassilis Spanoulis for becoming the All-Time #EuroLeague top scorer pic.twitter.com/EOMzH8AuXm

— Eurohoops (@Eurohoopsnet) January 2, 2020



Το άρθρο Σπανούλης: Σαν σήμερα ανέβηκε στη κορυφή των σκόρερ της Euroleague! εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα