Σαν σήμερα στα σπορ: Απεβίωσε η Μαριάννα Ζαχαριάδη

Ήταν σαν σήμερα, 29 Απριλίου του 2011, όταν ο ελληνικός και κυπριακός στίβος, πενθούσε τον χαμό της Μαριάννας Ζαχαριάδη.

Η νεαρή πρωταθλήτρια του επί κοντώ, διαγνώστηκε με λέμφωμα Χότσκινς και στα 23 της χρόνια, «έφυγε» από τη ζωή.

Το 2009 διαγνώστηκε με την ασθένεια και από τότε σταμάτησε να αγωνίζεται. Τους τελευταίους μήνες της ζωής της, τους πέρασε στο νοσοκομείο Αττικό, όπου και νοσηλεύονταν. Έπεσε σε κώμα καθώς ήταν αδύνατον πλέον να την επαναφέρουν οι γιατροί.

Το θάρρος της όμως ενέπνευσε πολλούς, καθώς λίγο πριν αρχίσει να χάνει επαφή με το περιβάλλον,

σε ένα μήνυμά της στα social media, έλεγε πως θα συνεχίσει να παλεύει. Και προέτρεψε τον κόσμο να κάνει το ίδιο πράγμα. Να παλεύει και να ζει…

Η Ζαχαριάδη ήταν από τα κορυφαία ταλέντα παγκοσμίως στην ηλικία της και είχε ρεκόρ 4,45μ., που ήταν και ρεκόρ Κύπρου.

Ακόμη, σαν σήμερα 29 Απριλίου

1998: Ο Πανιώνιος κερδίζει με 1-0 τον Παναθηναϊκό στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας και κατακτά τον πρώτο του επαγγελματικό τίτλο. Σκόρερ, ο Δημήτρης Ναλιτζής στο 53’.

1996: Η αθλήτρια του τάε κβον ντο, Μαρία Γουρουφίδου, χάνει τη ζωή της στο Βέλγιο, όταν το πούλμαν που μετέφερε την Εθνική ομάδα, τρακάρει.

1995: Ο διαιτητής του τελικού του κυπέλλου, μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ (1-0 οι «πράσινοι»), Φίλιππος Μπάκας, δέχεται επίθεση από χούλιγκαν και καταλήγει στο νοσοκομείο.

1993: Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ζάμπια σκοτώνεται, όταν το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε, έπεσε στις ακτές του Λίμπρεβιλ, στη Νότιο Γουινέα.

1970: Η Τσέλσι κερδίζει την Λιντς με 2-1 και κατακτά το κύπελλο. Είναι η πρώτη φορά που το κύπελλο κρίνεται σε επαναληπτικό, καθώς το πρώτο παιχνίδι είχε λήξει ισόπαλο 2-2.

1933: Η Έβερτον κατακτά το κύπελλο Αγγλίας, κερδίζοντας την Μάντσεστερ Σίτι με 3-0. Αυτό είναι το πρώτο ματς που οι παίκτες των ομάδων φορούν φανέλες με νούμερα. Αυτοί της Έβερτον από το 1 ως το 11 και της Σίτι από το 12 ως το 22.

The post Σαν σήμερα στα σπορ: Απεβίωσε η Μαριάννα Ζαχαριάδη appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα