Σαν σήμερα 10 Δεκεμβρίου: Γιουβέντους – Ολυμπιακός 7-0 (vid)

Σαν σήμερα πριν από 16 χρόνια ο Ολυμπιακός έζησε την χειρότερη ευρωπαϊκή του βραδιά στο «Ντέλε Άλπι», καθώς γνώρισε τη συντριβή από τη Γιουβέντους με 7-0!

Στις 10 Δεκεμβρίου του 2003 γράφτηκε η πιο ντροπιαστική νύχτα του Ολυμπιακού στο Champions League.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Όλεγκ Προτάσοφ ήθελαν

τη νίκη ώστε να συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία στο Κύπελλο UEFA, ενώ από την άλλη η Γιουβέντους ήταν αδιάφορη βαθμολογικά, έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση.

Ωστόσο, το παιχνίδι έμελλε να πάρει δραματική εξέλιξη. Τον χορό των γκολ άνοιξε ο Τρεζεγκέ στο 14′ και συνέχισε ο Μίκολι στο 19΄ για να κάνει και πάλι ο Γάλλος το 3-0 στο 25′. Το ημίχρονο έληξε με σκορ 4-0 χάρη στον Μαρέσκα (28′).

Η Γηραιά Κυρία δεν κατέβασε ταχύτητα στο 2ο ημίχρονο, καθώς ο Ντι Βάιο έκανε το 5-0 στο 62′ , ο Ντελ Πιέρο ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο 67′ έκανε το 6-0, για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα ο Μαρτσέλο Ζαλαγέτα, που με κεφαλιά έγραψε το τελικό 7-0, στο 79′.

Το σκορ αυτό είναι η μεγαλύτερη ήττα του Ολυμπιακού τα ευρωπαϊκά γήπεδα και τότε ήταν το μεγαλύτερο σκορ ήττας σε αγώνα Champions League, καθώς μερικά χρόνια αργότερα το ρεκόρ έσπασε η Λίβερπουλ στις 6 Νοεμβρίου 2007 απέναντι στη Μπεσίκτας νικώντας την με 8-0 στο Άνφιλντ.

Οι Πειραιώτες τερμάτισαν τελευταίοι στον 4ο όμιλο με 4 βαθμούς, πίσω από τις Γαλατασαράι (7), Ρεάλ Σοσιεδάδ (9) και Γιουβέντους (13).



Γιουβέντους (Λίπι): Κιμέντι, Μοντέρο, Τούντορ, Πεσότο, Ιουλιάνο (84′ Ζαμπρότα), Μπιριντέλι, Κόντε, Μαρέσκα, Μίκολι (66′ Ντελ Πιέρο), Ζαλαγέτα, Τρεζεγκέ (58′ Ντι Βάιο).

Ολυμπιακός (Προτάσοφ): Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Πάντος, Ανατολάκης (68′ Γ.Χ. Γεωργιάδης), Κωστούλας, Πάντος, Καφές (61′ Γκώνιας), Καρεμπέ, Τζόρτζεβιτς, Καστίγιο, Τζιοβάνι (77′ Νινιάδης).

Σαν σήμερα 10/12

1998: Ο Παναθηναϊκός κερδίζει τη Μανρέσα με 63-58 στο ΟΑΚΑ και συμπληρώνει 9 στις 9 νίκες στην Eυρωλίγκα, σπάζοντας το ρεκόρ της Μπαρτσελόνα (8 στις 8). Ο ΠΑΟ θα ανεβάσει τον πήχυ στα 14/14.

1997: Τελευταία εμφάνιση του Τάσου Μητρόπουλου με τον Ολυμπιακό εναντίον της Ρόζενμποργκ στο ΟΑΚΑ. Ο απολογισμός του είναι 459 αγώνες και 51 γκολ στην Α’ Εθνική με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ (είναι ο μόνος που έπαιξε και στους 3 μεγάλους του κέντρου), Ηρακλή, Απόλλωνα Αθηνών και Βέροια, 15 αγώνες και 1 γκολ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και 77 συμμετοχές με 8 γκολ με την Εθνική ομάδα.

1979: Ο Αργεντινός Juan Ramon Rocha μεταγράφεται στην περίοδο του Δεκεμβρίου στον Παναθηναϊκό ως Γιάννης Μπουμπλής κατά παράβαση της νομοθεσίας που απαγορεύει τις μεταγραφές αλλοδαπών. Το 1982 στις 29/9 θα αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια από τους “παράνομα” ελληνοποιημένους ποδοσφαιριστές Αλφρέντο Γκλασμάνη, Νόνι Λίμα, Χουάν Λίσα, Νέτο Γκουερίνο, Χουάν Μοντέζ, Εντουάρντο Κοντογεωργάκη και Ρομπέρτο Χιλ.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post Σαν σήμερα 10 Δεκεμβρίου: Γιουβέντους – Ολυμπιακός 7-0 (vid) appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα