Ρομπότ Tesla επιτέθηκε και τραυμάτισε έναν μηχανικό σε εργοστάσιο της Tesla, σαν σκήνη από τον Terminator

Το σενάριο του εξολοθρευτή μετά από 30 χρόνια γίνεται πραγματικότητα και κυριολεκτικά μας κόβει την ανάσα. Η ταινία φαντασίας παίρνει σάρκα και oστά στο εργοστάσιο της Tesla με ενα ανθρωποειδές ρομπότ Optimus της Tesla

Ρομπότ Tesla:  Μια νέα έκθεση τραυματισμού που εμφανίστηκε στην επιφάνεια αποκάλυψε ότι ένα ρομπότ Tesla επιτέθηκε και τραυμάτισε έναν άνθρωπο μηχανικό

σε ένα γιγαεργοστάσιο της Tesla το 2021, με αποτέλεσμα ο μηχανικός να υποστεί μια «ανοιχτή πληγή».

Σύμφωνα με μια αναφορά τραυματισμών του 2021 που εξετάστηκε από την Daily Mail, η έκθεση τραυματισμών του 2021, η οποία κατατέθηκε στις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές και στις ρυθμιστικές αρχές της κομητείας Travis, περιγράφει λεπτομερώς πώς το άγνωστο θύμα δέχθηκε επίθεση από το ρομπότ Tesla στο εργοστάσιο της εταιρείας που βρίσκεται κοντά στο Όστιν του Τέξας.

Σύμφωνα με τη Mail Online, το ρομπότ είχε καρφώσει τον άνδρα, ο οποίος προγραμματίζει λογισμικό για δύο ρομπότ Tesla με ειδικές ανάγκες, πριν βυθίσει τα μεταλλικά του νύχια στην πλάτη και το χέρι του εργάτη, αφήνοντας  « αίματα » κατά μήκος της επιφάνειας του εργοστασίου.

Το περιστατικό – το οποίο άφησε το θύμα με μια «ανοιχτή πληγή» στο αριστερό του χέρι – αποκαλύφθηκε σε μια αναφορά τραυματισμού του 2021 που κατατέθηκε στην κομητεία Travis και στις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές, η οποία εξετάστηκε από την DailyMail.

Το περιστατικό έρχεται εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για χρόνια σχετικά με τους κινδύνους των αυτοματοποιημένων ρομπότ στο χώρο εργασίας.

Αναφορές για αυξημένους τραυματισμούς λόγω ρομποτικών συναδέλφων σε κέντρα αποστολής της Amazon, δολοφόνους χειρουργούς, αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα, ακόμη και βία από εκπαιδευτές ρομποτικού σκακιού, οδήγησαν ορισμένους να αμφισβητήσουν την ενσωμάτωση της νέας τεχνολογίας.  

Η αναφορά τραυματισμού, την οποία η Tesla πρέπει να υποβάλει στις αρχές βάσει νόμου για να διατηρήσει τις κερδοφόρες φορολογικές της ελαφρύνσεις στο Τέξας, ισχυρίστηκε ότι ο μηχανικός δεν χρειαζόταν άδεια από την εργασία.

Όμως, μια δικηγόρος που εκπροσωπεί τους συμβασιούχους εργαζομένους της Tesla Giga Texas είπε στην DailyMail.com ότι πιστεύει, με βάση τις συνομιλίες της με τους εργάτες εκεί, ότι ο αριθμός των τραυματισμών που υπέστησαν στο εργοστάσιο υποδηλώνεται. 

Αυτή η ελλιπής αναφορά, είπε ο δικηγόρος, περιελάμβανε ακόμη και τον θάνατο ενός εργάτη οικοδομών στις 28 Σεπτεμβρίου 2021, ο οποίος είχε ανατεθεί να βοηθήσει στην κατασκευή του ίδιου του εργοστασίου.

«Η συμβουλή μου θα ήταν να διαβάσετε αυτή την έκθεση με λίγο αλάτι», είπε η δικηγόρος, Hannah Alexander του μη κερδοσκοπικού Workers Defense Project, στην DailyMail. 

«Είχαμε πολλούς εργάτες που τραυματίστηκαν», είπε ο Alexander, «και έναν εργαζόμενο που πέθανε, του οποίου οι τραυματισμοί ή ο θάνατος δεν περιλαμβάνονται σε αυτές τις αναφορές που υποτίθεται ότι η Tesla ολοκληρώνει με ακρίβεια και υποβάλλει στην κομητεία προκειμένου να λάβει φορολογικά κίνητρα. .’ 

Η νέα εφαρμογή ταξί που τα σπάει… Taxi.gr με τρία κλικ, έχεις ταξί! Γιατί η υδροβολή πλοίων αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο στη συντήρηση; Ποιοι οι22th Motor Festival The Real Game 23-25 Μαρτίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠαιανίαςO Superman Φάνης Λαμπρόπουλος θα παρουσιάσει τους εκθέτες του 22ου Motor Festival

Αυτός ο οικοδόμος, ένας εργολάβος ονόματι Antelmo Ramírez, πέθανε από θερμοπληξία ενώ βοηθούσε να χτιστεί το εργοστάσιο Giga Texas μήκους άνω των 2.000 στρεμμάτων της Tesla, σύμφωνα με έκθεση του ιατροδικαστή της κομητείας Travis. 

Πέρυσι, το Workers Defense Project υπέβαλε καταγγελία εκ μέρους των εργαζομένων στη Giga Texas στην Υπηρεσία Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία των ΗΠΑ (OSHA), ισχυριζόμενη ότι οι εργολάβοι και οι υπεργολάβοι της Tesla έδωσαν σε ορισμένους προσλήψεις πλαστά πιστοποιητικά ασφάλειας.

«Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι όταν χρειάζονταν εκπαίδευση, τους εστάλησαν απλώς αρχεία PDF ή εικόνες πιστοποιητικών μέσω κειμένου ή WhatsApp μέσα σε λίγες μέρες», είπε ο Alexander στην τοπική θυγατρική του NBC KXAN. «Δεν υπάρχει κανένας πιθανός τρόπος για τους εργαζόμενους να έχουν λάβει την απαιτούμενη εκπαίδευση». 

Η Tesla θα κατασκευάσει τη μεγάλης κλίμακας μονάδα αποθήκευσης ενέργειας Megapack σε μια νέα εγκατάσταση στη Σαγκάη.

Η έκθεση ισχυρίζεται ότι ένα ρομπότ που χρησιμοποιείται συνήθως για το χειρισμό νέων ανταλλακτικών αυτοκινήτων από αλουμίνιο στο εργοστάσιο της Tesla, κάρφωσε και έξυσε τον μηχανικό με τα μεταλλικά του νύχια προτού οι συνάδελφοί του προλάβουν να πατήσουν ένα κουμπί διακοπής έκτακτης ανάγκης. Ενώ ο μηχανικός κατάφερε να ξεφύγει από το ρομπότ, ο άνδρας έχασε την ισορροπία του κατά τη διάρκεια της επίθεσης και έπεσε προς τα πίσω σε ένα μεταλλικό αγωγό που χρησιμοποιήθηκε για τη συλλογή αλουμινίου.

Εργαζόμενος που επιτέθηκε ρομπότ Tesla λέει ότι η έκθεση, ο Elon Musk την χαρακτηρίζει «παράλογη»

Ο Έλον Μασκ επέκρινε τις πρόσφατες αναφορές των μέσων ενημέρωσης για «επίθεση» ρομπότ σε εργοστάσιο της Tesla στο Όστιν.

«Πραγματικά ντροπή για τα μέσα ενημέρωσης να σκαρφαλώνουν έναν τραυματισμό πριν από δύο χρόνια λόγω ενός απλού βιομηχανικού βραχίονα ρομπότ Kuka (που βρίσκεται σε όλα τα εργοστάσια) και υπονοούν ότι οφείλεται τώρα στην Optimus», έγραψε ο Μασκ σε μια ανάρτηση X την Τετάρτη.

Ρομπότ Tesla: Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla απάντησε σε έναν χρήστη X που είχε κοινοποιήσει μια αναφορά της Daily Mail από την Τρίτη σχετικά με ένα περιστατικό ρομπότ στο εργοστάσιο το 2021.

Οι Πληροφορίες είχαν επίσης καλύψει το περιστατικό σε μια ιστορία που δημοσιεύτηκε τον περασμένο μήνα. Σύμφωνα με το πρακτορείο, δύο μάρτυρες είπαν ότι ένας μηχανικός εκτελούσε ενημερώσεις λογισμικού στα ρομπότ του εργοστασίου όταν τον έπιασε και τον καρφώθηκε στην επιφάνεια από ένα από τα μηχανήματα.

Δύο άλλοι υπάλληλοι φέρεται να έγιναν μάρτυρες της τρομοκρατικής επίθεσης καθώς ο συνάδελφός τους δέχτηκε επίθεση από το μηχάνημα που είχε σχεδιαστεί για να αρπάζει και να μετακινεί φρεσκοκομμένα εξαρτήματα αυτοκινήτου από αλουμίνιο.

Οι μάρτυρες είπαν επίσης ότι ο μηχανικός έμεινε αιμορραγικός αφού το ρομπότ είχε βυθίσει τα νύχια του στο σώμα του. Ο μηχανικός τελικά ξέφυγε από τους συμπλέκτες του ρομπότ όταν ένας άλλος εργαζόμενος πάτησε το κουμπί διακοπής έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Η οργή του Μασκ για την ανάρτηση της Daily Mail, ωστόσο, φαίνεται να είναι στο πλαίσιο του ατυχήματος. Η ιστορία της Daily Mail χρησιμοποίησε μια μικρογραφία με τα ανθρωποειδή ρομπότ Optimus του Tesla — όχι τον βραχίονα ρομπότ Kuka που ενεπλάκη στο περιστατικό του 2021.

Ρομπότ Tesla: Η υπεράσπιση του Μασκ στα ρομπότ Optimus δεν θα προκαλέσει έκπληξη, καθώς έχει μεγάλες ελπίδες για αυτά. Όταν τα αποκάλυψε πέρυσι, είπε ότι η οικονομία θα μπορούσε να γίνει «οιονεί άπειρη» εάν τα ρομπότ Optimus ήταν ικανά για χειρωνακτική εργασία.

“Αυτό σημαίνει ένα μέλλον αφθονίας. Ένα μέλλον όπου δεν υπάρχει φτώχεια, όπου θα μπορούσες να έχεις ό,τι θέλεις όσον αφορά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες”, είπε τότε ο Μασκ.

Τα παράπονα για την ασφάλεια, ωστόσο, ασκούν εδώ και καιρό τα εργοστάσια Tesla του Μασκ . Το 2020, οι ρυθμιστικές αρχές της Καλιφόρνια είπαν ότι η Tesla τους είχε στείλει ελλιπείς αναφορές εργοστασιακών τραυματισμών .

Και δεν είναι μόνο οι ΗΠΑ. Πρόσφατα, τον Απρίλιο, Κινέζοι επιθεωρητές είπαν ότι ήθελαν να τιμωρήσουν την εταιρεία για αδυναμίες ασφάλειας, σύμφωνα με την Caixin Global . Σύμφωνα με την έκθεση, ένας εργάτης στο εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη πέθανε αφού καταπλακώθηκε από εργοστασιακό εξοπλισμό.

Τον Οκτώβριο, η Tesla απέρριψε τους ισχυρισμούς ενός γερμανικού συνδικάτου και των μέσων ενημέρωσης της χώρας ότι το Gigfactory του Βερολίνου δεν είχε κατάλληλες διατάξεις ασφαλείας.

Οι εκπρόσωποι της Tesla και της Kuka δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχόλια από το Business Insider που στάλθηκαν εκτός του κανονικού ωραρίου.

Η Tesla δεν έχει ακόμη απαντήσει σε αίτημα για σχόλιο από το The Information, το Fortune και άλλα μέσα ενημέρωσης, αλλά ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Elon Musk, σχολίασε την ιστορία μέσω του X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter.

«Πραγματικά ντροπή για τα μέσα ενημέρωσης να ανακαλύψουν έναν τραυματισμό πριν από δύο χρόνια λόγω ενός απλού βιομηχανικού βραχίονα ρομπότ Kuka (που βρίσκεται σε όλα τα εργοστάσια) και υπονοούν ότι οφείλεται τώρα στην Optimus», έγραψε ο Μασκ στο X post την Τετάρτη .

Ρομπότ Tesla: Το Optimus είναι το ανθρωποειδές ρομπότ του Tesla. Το ατύχημα στο Τέξας αφορούσε ένα βραχίονα ρομπότ Kuka που χρησιμοποιείται για την κατασκευή αυτοκινήτων εκεί.

Το περιστατικό συνέβη στις 10 Νοεμβρίου 2021, σύμφωνα με την αναφορά Form 300 της Tesla προς τη Διοίκηση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία. Η εταιρεία υποχρεούται νομικά να αναφέρει τυχόν τραυματισμούς στο πάτωμα στα εργοστάσια παραγωγής της.

Σύμφωνα με το Fortune , ο OSHA επιθεωρούσε το εργοστάσιο της Tesla στο Austin μία φορά το χρόνο το 2021 και το 2022. Το εργοστάσιο της Tesla στο Fremont της Καλιφόρνια ελέγχονταν εννέα φορές κάθε χρόνο το 2021 και το 2022 και τέσσερις μέχρι στιγμής το 2023, ανέφερε το κατάστημα.

Η Tesla έχει δει άλλα περιστατικά στο χώρο εργασίας τα τελευταία χρόνια και το 2020, οι ρυθμιστικές αρχές της Καλιφόρνια είπαν ότι η Tesla τους είχε στείλει ελλιπείς αναφορές εργοστασιακών τραυματισμών .

Ρομπότ Tesla: Σε ένα σημείωμα που εστάλη στην Tesla εκείνη την εποχή, η Cal/OSHA προειδοποίησε την εταιρεία ότι διαπίστωσε ότι είχε επανειλημμένα αποτύχει να αναφέρει τραυματισμούς στο κύριο εργοστάσιο συναρμολόγησης σε αναφορές προς το κράτος. Τουλάχιστον 36 τραυματισμοί έμειναν εκτός των αρχείων της Tesla μόνο το 2018, έδειξε το σημείωμα, που αναθεωρήθηκε από το Business Insider .

Το Workers Defense Project, ένας μη κερδοσκοπικός εργατικός οργανισμός, κατέθεσε μήνυση κατά της Tesla το 2022 ισχυριζόμενος ότι η εταιρεία δεν έκανε αρκετά για να παρέχει επαρκή εκπαίδευση σε θέματα ασφάλειας στους εργαζόμενους.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Γνωρίζουμε τον μπόμπιρα Zayn Sofuoglu, τον πιο μικρό influencer που ότι κινείτε, οδηγείτεAMA Supercross 2024 οσα πρέπει να ξέρεις γιατί ξεκινάμεΦόρμουλα 1 Desiré Wilson : Η πρώτη και μοναδική γυναίκα που κέρδισε έναν αγώνα F1

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
tesla, terminator, ρομποτ, σκηνη, terminator, tesla, daily mail, νέα, mail, online, amazon, συμβασιουχοι, texas, alexander, project, ταξι, taxi, motor, festival, real, game, superman, ηπα, pdf, whatsapp, θυγατρική, nbc, οφείλεται, οιονεί, σημαίνει, εταιρεία, business, insider, twitter, wilson, σταση εργασιας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, θεμα εκθεσης 2012, εκλογες ηπα, whatsapp, αδεια, αυτοκινητα, γυναικα, εικονες, εργασια, ηπα, θανατος, νυχια, πλαισιο, φτωχεια, amazon, daily mail, game, mail, nbc, pdf, real, αρθρο, αλουμινιο, ατυχημα, βρισκεται, γινει, γινεται, διοικηση, ειπαν, ειπε, υπαρχει, εκθεση, εκπαιδευση, εμειναν, εποχη, ερχεται, εταιρεία, υπηρεσια, θυγατρική, ισορροπια, μηκος, μηχανικος, μικρο, μηνυση, ντροπη, οφείλεται, πεθανε, προσληψεις, σαγκαη, σεναριο, σωμα, σχολια, τεξας, τρια, τριτη, φορα, χερι, αγνωστο, αιματα, alexander, ασφαλεια, business, εφαρμογη, εννεα, festival, project, μια φορα, taxi, οργη, πληροφοριες, σημαίνει, superman, texas, online, θεματα, υγειας, motor, wilson, insider
Τυχαία Θέματα