Πρωτομαγιά: Συγκεντρώσεις με αποστάσεις ασφαλείας στο Σύνταγμα (pics & vids)

11:23 1/5/2020 - Πηγή: Sportime
Σε εξέλιξη βρίσκονται από το πρωί στο κέντρο της Αθήνας δυο συγκεντρώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά.

Από νωρίς, στο Σύνταγμα στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ τηρούνται αυστηρά οι αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των διαδηλωτών.

Χαρακτηριστικό

παράδειγμα «οι πράσινες βούλες» ζωγραφισμένες στο δρόμο για να υπενθυμίζουν τις απαραίτητες αποστάσεις.

Έχοντας ως κεντρικό σύνθημα «τα καλυμμένα πρόσωπα έχουν φωνή», το σύνολο των διαδηλωτών φοράει μάσκες και τηρεί τις αποστάσεις ασφαλείας όπως φαίνεται στα βίντεο.

Η πορεία των συλλογικοτήτων και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς κινείται επίσης σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας, αφού τα μέτρα περιορισμού λόγω κορονοϊού παραμένουν σε ισχύ, σήμερα Πρωτομαγιά απεργούν οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ και στα τρένα, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν οι γραμμές 2 και 3 του Μετρό, το Τραμ, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρωτομαγιά όπως… Πάσχα: Μπλόκα και πρόστιμα στις εθνικές οδούς!

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του Ηλεκτρικού και τα τρένα σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ για την ημέρα της Πρωτομαγιάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας. Στο πλαίσιο της απεργίας δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

Λόγω της απεργίας καταργούνται όλες οι επιβατικές αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς και τα λεωφορεία που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του Δικτύου.

Το Σάββατο 2 Μαΐου στο τμήμα γραμμής μεταξύ Σερρών-Θεσσαλονίκης δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 3631.

Δείτε τα βίντεο:

Κουτσούμπας: Το βλέμμα όλων μας στην επόμενη μέρα

«Αυτή την Εργατική Πρωτομαγιά του 2020 τη γιορτάζουμε μέσα στις ειδικές δύσκολες συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά με το βλέμμα όλων μας στραμμένο στην επόμενη μέρα, κατά την οποία θα έρχεται στην επικαιρότητα όλο και πιο επιτακτικά το βασικό δίλημμα, το βασικό ερώτημα που χρειάζεται απάντηση: «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα;», ανέφερε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε δήλωσή του, με αφορμή τις συμβολικές συγκεντρώσεις των σωματείων για την Εργατική Πρωτομαγιά.

«Εμείς απαντάμε Σοσιαλισμός» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας και προσέθεσε: «Χρειάζεται μια νέα κοινωνία δίκαιη, με την εργατική τάξη, τον λαό πραγματικά στην εξουσία. Για να προστατεύει την υγεία του λαού, για να υπάρχει ευημερία στον ελληνικό λαό. Καλή δύναμη! Καλό κουράγιο σε όλους και όλες. Χρόνια πολλά!».

The post Πρωτομαγιά: Συγκεντρώσεις με αποστάσεις ασφαλείας στο Σύνταγμα (pics & vids) appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα