Ν. Κεραμέως: «Προαιρετική η μάσκα στα σχολικά λεωφορεία, υποχρεωτική στα ΜΜΜ»

10:57 1/5/2020 - Πηγή: Sportime
Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, μίλησε για τη χρήση μάσκας από τους μαθητές και τις αποφάσεις για το άνοιγμα ή μη των δημοτικών και νηπιαγωγείων.

«Από την πρώτη ημέρα ακούμε τους ειδικούς και με βάσει τις δικές τους κρίσεις λαμβάνονται οι αποφάσεις», είπε η Υπ. Παιδείας, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, αναφορικά με το κλείσιμο των σχολείων τον Μάρτιο και την επαναλειτουργία τους, σταδιακά από τον Μάιο.

«Στο

τέλος Απριλίου υπήρξαν νέα δεδομένα αναφορικά με την σχέση των παιδιών με τον κορονοϊό και νέες μελέτες για συγκλονιστικές συνέπειες στην επαγγελματική, κοινωνική και ψυχολογική εξέλιξη των παιδιών, λόγω της διακοπής των σχολείων αυτές τις εβδομάδες», ανέφερε η Νίκη Κεραμέως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Αστυνομία Θεσσαλονίκης ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης – «Δεν είμαστε μπαμπούλες!»

Όπως επεσήμανε η Υπ. Παιδείας, «πήραμε νωρίς μέτρα και σκληρά μέτρα, για να μπορέσουμε να ανοίξουμε ξανά τα σχολεία, σε μια δυναμική διαδικασία που θα επανεξετάζεται διαρκώς από τους ειδικούς και με την λήψη όλων των μέτρων για την προστασία των παιδιών και της δημόσιας υγείας»

Αναφορικά με την χρήση μάσκας από μαθητές, επανέλαβε μια σειρά λόγων για την οποία θα είναι προαιρετική στα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές, ενώ θα είναι υποχρεωτική όταν οι μαθητές χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

«Είναι καθοριστικός αυτό ο μήνας. Αντιλαμβάνομαι τους φόβους και τις ανησυχίες των γονιών, αλλά από την Δευτέρα επιστρέφει η κοινωνία σε μια νέα κανονικότητα. Τον Σεπτέμβριο, που θα είναι και πιο χαμηλές οι θερμοκρασίες, τι θα οδηγήσει τους γονείς να είναι πιο ήσυχοι», είπε η κ. Κεραμέως, σχολιάζοντας αναφορές ότι θα υπάρξει μεγάλο πλήθος γονέων που θα προτιμήσει να κρατήσει τα παιδιά στο σπίτι και εκτός σχολείου.

The post Ν. Κεραμέως: «Προαιρετική η μάσκα στα σχολικά λεωφορεία, υποχρεωτική στα ΜΜΜ» appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα