Πορεία καλλιτεχνών στο κέντρο της Αθήνας – Τα αιτήματά τους (pics)

Πορεία βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας από τους ανθρώπους των Τεχνών.

Στην απόφαση που εξέδωσε η αστυνομία αναφέρεται αναλυτικά το δρομολόγιο που θα ακολουθήσουν οι διαδηλωτές ενώ, όπως αναγράφεται, επιτρέπεται να καταλάβουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας.

Οι διαδηλωτές σε μια συμβολική κίνηση κάλυψαν τα αγάλματα στα Προπύλαια

με μαύρα πανιά.

Κύρια αιτήματα των συγκεντρωθέντων είναι το μηνιαίο επίδομα 534 ευρώ με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και επιδότηση ενοικίου, η αναστολή πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς και η επιδότηση όλων των μακροχρόνια ανέργων του κλάδου.

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος:

«Μετά από την απόλυτη αδιαφορία που βιώσαμε από το υπουργείο Πολιτισμού τους τελευταίους έξι μήνες, ο χώρος του πολιτισμού απέκτησε μια θλιβερή πρωτιά.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος γίνεται η πρώτη συλλογικότητα που υφίσταται όσους περιορισμούς προβλέπει ο πρόσφατος νόμος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις διαδηλώσεις.

Ενημερωθήκαμε από την Ελληνική Αστυνομία ότι η πορεία από τα Προπύλαια προς το Μέγαρο Μαξίμου, πρέπει να περιοριστεί σε τμήμα του δρόμου.

Φαίνεται ότι τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης που είναι ανύπαρκτα όταν χρειάζεται να φτιάξει προστατευτικό πλαίσιο για τον Πολιτισμό και να θεσπίσει κανόνες λειτουργίας, ενεργοποιούνται ταχύτατα όταν είναι να καταστείλει την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Σας καλούμε όλους δίπλα μας. Σας χρειαζόμαστε για να δείξουμε στην κυβέρνηση ότι ο Πολιτισμός δεν φιμώνεται, δεν περιορίζεται, δεν καταστέλλεται.

Ο Πολιτισμός είναι το οξυγόνο την κοινωνίας και, πολιτισμένα, θα το διεκδικήσουμε μέχρι τέλους. Κι αν κάτι δεν είναι ο Πολιτισμός, σίγουρα δεν είναι το κατάλληλο πεδίο για να πειραματίζεται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Συνάδελφοι, παρακαλούμε να προσέλθετε, φορώντας μάσκες. Η χρήση της μάσκας, όπως άλλωστε και η τήρηση αποστάσεων, είναι απαραίτητη ως μέτρο προφύλαξης της υγείας όλων μας.

Είμαστε αποφασισμένοι να κρατήσουμε τον Πολιτισμό ζωντανό».

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Το άρθρο Πορεία καλλιτεχνών στο κέντρο της Αθήνας – Τα αιτήματά τους (pics) εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα