Γιώργος Δώνης: Ρεαλιστής και πιστός στο πλάνο τριετίας

13:34 9/4/2019 - Πηγή: Sportime

Οταν ο Γιώργος Δώνης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού το περασμένο καλοκαίρι, το μέλλον προδιαγραφόταν ζοφερό και αβέβαιο.

Ουδείς μπορούσε να προσεγγίσει την έκβαση που θα είχε η εφετινή σεζόν και, ας μην γελιόμαστε, ελάχιστοι πίστευαν ότι αν δεν υπήρχαν οι αφαιρέσεις βαθμών θα διεκδικούσε μέχρι τέλους την 4η θέση.

Εν αντιθέσει με την πάλαι ποτέ αγωνιστική του ιδιότητα, ο Γιώργος Δώνης

δεν… τρέναρε τις φιλοδοξίες του το περασμένο καλοκαίρι. Δηλαδή πίστευε πολύ στη δουλειά που έγινε στην προετοιμασία και στην αξία του ρόστερ του.

Η αλήθεια είναι ότι βάσει βαθμολογικής συγκομιδής, ο έμπειρος προπονητής δεν απείχε ιδιαίτερα από τους στόχους που είχε θέσει, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που σε πέντε ματς δεν έχασε από Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Αρη (εκκρεμεί η απόφαση για το ντέρμπι του β’ γύρου με τους «ερυθρολεύκους»).

Στην τηλεοπτική του παρουσία, όμως, ο Δώνης έδειξε να είναι περισσότερο ρεαλιστής. Χρησιμοποίησε ουκ ολίγες φορές τη φράση «με τα υπάρχοντα δεδομένα».

Είναι πιο συνειδητοποιημένος για την αξία των παικτών του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα τεθούν υψηλότεροι στόχοι τη νέα σεζόν

Μεγάλα λόγια; Όχι, ο Γιώργος Δώνης…

Μιλώντας στην «Αθλητική Κυριακή», ο τεχνικός των «πρασίνων» θέλησε να κάνει… λιανά στον κόσμο σε τι κατάσταση βρίσκεται τώρα η ομάδα. Χωρίς φανφάρες, ωραιοποιημένα σχόλια και μεγάλα λόγια.

Είναι νωπές οι εποχές των υποσχέσεων και των ουτοπικών στόχων (βλ. περίοδος Αντρέα Στραματσόνι), επομένως ο Δώνης προτιμά την επίκληση στη λογική.

«Μέχρι τη διακοπή το είχα δεδομένο, ο στόχος μας ήταν να κυνηγήσουμε την ΑΕΚ την 3η θέση. Η πίστη μας ήταν τέτοια. Το απρόβλεπτο μας επηρέασε. Δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε και μας δημιούργησε πρόβλημα στην πορεία. Δεν είναι εύκολο για νέα παιδιά που μπαίνουν σε ένα πρωτάθλημα χωρίς να έχουν παίξει πολλά ματς. Οι περισσότεροι είναι λογικό να… βαρύνουν».

Το σχετικό απόσπασμα των δηλώσεων μαρτυρά ότι πάντα θα πρέπει να συνυπολογίζεται ο παράγοντας «απρόβλεπτο». Κι όταν συμβαίνει το απρόβλεπτο, είτε αυτό αφορά αφαιρέσεις βαθμών είτε επιδημία, τότε θα πρέπει η ομάδα να είναι γερά δομημένη, προκειμένου να ανταπεξέλθει.

Ενα άλλο συμπέρασμα από την τηλεοπτική εμφάνιση του Δώνη είναι το γεγονός ότι, όπου έχει την ευκαιρία, «ψηλώνει» το όνομα του Παναθηναϊκού.

Εξηγούμεθα: Είπε ότι ο Γιάννης Μπουζούκης θα πρέπει να παραμείνει για να βελτιωθεί. Δηλαδή δεν δείχνει την παραμικρή διάθεση να «ξεπουληθεί» ένας παίκτης, προκειμένου να βρεθούν λίγα χρήματα.

Εν ολίγοις, ο Μπουζούκης (και ο κάθε Μπουζούκης) είτε θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό επειδή είναι μεγάλη ομάδα και οι στόχοι του είναι (πιο σωστά, θα ξαναγίνουν) υψηλοί είτε θα αποχωρήσει αλλά με σημαντικό οικονομικό όφελος για το «τριφύλλι».

Φυσικά, όποιοι δεν ταιριάζουν στη φιλοσοφία του, θα εγκαταλείψουν το «Γ. Καλαφάτης» και στη θέση τους θα έρθουν άλλοι που βρίσκονται πιο κοντά στα «θέλω» του.

Εν κατακλείδι, ο Γιώργος Δώνης έδωσε απαντήσεις με σεβασμό στην ομάδα, άγγιξε τα όρια του κυνισμού αναφορικά με την τωρινή κατάσταση και, παράλληλα, δήλωσε πιστός στο πλάνο τριετίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

The post Γιώργος Δώνης: Ρεαλιστής και πιστός στο πλάνο τριετίας appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα