Πόνσε: Που να «δάγκωνε» και στα ντέρμπι…

Μόλις τέσσερα λεπτά χρειάστηκε για να αναδειχθεί σε απόλυτο πρωταγωνιστή της ΑΕΚ στο ματς με τον ΠΑΣ. Ο Εσεκιέλ Πόνσε επιβεβαίωσε τα επιθετικά του χαρακτηριστικά με δυο γκολ στους «Ζωσιμάδες». Παράλληλα, συνεχίζει να εγείρει τις απορίες σχετικά με την παρουσία του στα μεγάλα ματς.

Ο Αργεντίνος επιθετικός της Ένωσης αποτελεί έναν επιθετικό που δεν θα αρχίζει μια φαντεζί ενέργεια εκτός περιοχής και θα την ολοκληρώσει στέλνοντας την μπάλα στο πλεκτό. Δεν

είναι τέτοιας φύσης φορ ο «Εσε».

Κυρίως, ο 22χρονος αποτελεί έναν ποδοσφαιριστή που χρειάζεται… τάισμα. Να δημιουργηθούν δηλαδή οι κατάλληλες προϋποθέσεις από τους συμπαίκτες του, ώστε εκείνος, εφόσον έχει βρεθεί στο σωστό σημείο, να σκοράρει. Δύο ορθολογικές μεταβιβάσεις με τους Γιαννιώτες προς εκείνον και… μάνι- μάνι δύο γκολ. Επίσης, στους «Ζωσιμάδες» έδειξε για πρώτη φορά φέτος, τόσο μεγάλα ποσοστά αποτελεσματικότητας ο Λατινοαμερικάνος.

Σύγχρονο φορ περιοχής θα χαρακτήριζε κανείς τον νεαρό, ο οποίος αθόρυβα έχει φτάσει τα δέκα γκολ στη σεζόν. Ταυτόχρονα δε, μπορεί και δημιουργεί και για την υπόλοιπη ομάδα.

Με εννιά τέρματα στο πρωτάθλημα, ένα στο Κύπελλο και δύο ασίστ, οι επιδόσεις του Πόνσε αρχίζουν να βαδίζουν στον δρόμο των αριθμών του Αραούχο την περσινή χρονιά. Συγκεκριμένα, ο «Τσίνο»έκλεισε την περσινή σεζόν με 14 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις (11 στη Super League, 1 Europa League, 1 στο Κύπελλο) και πέντε ασίστ.

Ομολογουμένως, με 15 αγωνιστικές για τη λήξη του πρωταθλήματος και τουλάχιστον… ένα ματς στο Κύπελλο, ο «Εσε» δείχνει ικανός να φτάσει ή/και να ξεπεράσει τον συμπατριώτη του.

TI TOΝ ΧΩΡΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ «ΤΣΙΝΟ»

Ωστόσο, ο 22χρονος επιθετικός, εκτός από τα παιχνίδια με μεσαίας ή χαμηλής δυναμικότητας αντιπάλους, θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να «δαγκώσει» και στα ντέρμπι. Αυτή κυρίως είναι η διαφορά που χωρίζει τους δυο παίκτες στη συνείδηση του κόσμου, αλλά και της ιδιαίτερης στατιστικής.

Με μηδέν γκολ σε μεγάλα παιχνίδια, καθώς και σε αυτά κόντρα στους άλλους τρεις του «Big 4», ο Πόνσε έχει μια ξεκάθαρη πρόκληση και έναν προσωπικό στόχο στο δεύτερο μισό της χρονιάς.

Εφόσον αυτός επιτευχθεί, τότε για τον Λατινοαμερικάνο η συζήτηση μπαίνει σε μια διαφορετική βάση, η οποία θα έχει ως κύριο αντικείμενο τα έξι εκατ. που χρειάζονται για να αποκτηθεί από την Ρόμα και αν τελικώς εκείνα θα πρέπει να καταβληθούν για να μείνει στην ΑΕΚ. Μέχρι τότε, η συνέχεια θα γράφεται στο γήπεδο…

ΑΕΚ: Ήθελε 3-5-2 και Μπακασέτα

The post Πόνσε: Που να «δάγκωνε» και στα ντέρμπι… appeared first on SportimeGreece.

Keywords
Τυχαία Θέματα