Πολεμικό Ναυτικό: Νέος ναύσταθμος στην Σούδα με στόχο την Ανατολική Μεσόγειο

Πολεμικό Ναυτικό: Πρόθεση της κυβέρνησης η δημιουργία δεύτερου ενισχυμένου ναυστάθμου στη Σούδα, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής της κύρωσης δύο συμφωνιών μεταξύ των υπουργείων Άμυνας της Ελλάδος και των ΗΠΑ, το θέμα του ναύσταθμου στη Σούδα ήταν αντικείμενο και των συζητήσεων που είχαν στη Θεσσαλονίκη

οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδος – ΗΠΑ, Νίκος Δένδιας και ο Μάικ Πομπέο.

«Αυτός είναι ένας ειλημμένος στόχος της κυβέρνησης. Υπάρχει στο σχεδιασμό μας, και γιατί το επιβάλλουν οι συγκυρίες, και γιατί πρέπει η χώρα μας να έχει παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο. Για να γίνει αυτό, πρέπει να υπάρξει αναβάθμιση και ενίσχυση του Ναυστάθμου στη Κρήτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος, γράφει το onalert.gr.

«Οι Αμερικανοί αποδίδουν τεράστια στρατηγική σημασία στη Σούδα, αλλά και η ελληνική πλευρά αποδίδει τεράστια σημασία στην αναβάθμιση και ενίσχυσή της, κάτι που επιβάλλεται και από τη χρονική συγκυρία. Η χώρα μας θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία της στην Ανατολική Μεσόγειο, και αυτό θα γίνει μέσα από την αναβάθμιση της Σούδας. Ήδη έχουν προβλεφθεί τα κονδύλια για ένα αναβαθμισμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα, με στόχο την σταδιακή αλλά ουσιαστική αναβάθμιση των υποδομών των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε αυτόν το σχεδιασμό μας εντάσσεται και η Σούδα, ώστε να γίνει ένας οργανωμένος και ενισχυμένος ναύσταθμος, για να αποτελέσει, σε μόνιμη βάση πλέον, την υποστήριξη των μονάδων του πολεμικού ναυτικού», ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Ένοπλες Δυνάμεις: Οι ΠΕΠ που έχει και η Ελλάδα διαλύουν τους Αζέρους

Προκλητικός Ερντογάν: «Δεν είμαστε μουσαφίρηδες, αλλά ιδιοκτήτες στη Μεσόγειο»

Το άρθρο Πολεμικό Ναυτικό: Νέος ναύσταθμος στην Σούδα με στόχο την Ανατολική Μεσόγειο εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα