Ναγκόρνο Καραμπάχ: Το τερματίζει η Αρμενία – Απειλεί με τους Ισκαντέρ την Τουρκία

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Σύμφωνα με Αρμένιους αξιωματούχους το Γερεβάν, αν εμπλακεί η Τουρκία υποστηρίζοντας το Αζερμπαϊτζάν με τα F-16 της, θα χρησιμοποιήσει τους Ισκαντέρ.

Οι πύραυλοι αυτοί, βάρους 700 κιλών και εμβέλειας στόχου 500 χλμ, αναπτύχθηκαν στην Αρμενία από την Ρωσία, το 2006 ενώ το 2016 συμμετείχαν επισήμως και σε αρμενική παρέλαση.

Σύμφωνα με τον πρέσβη της Αρμενίας στην Ρωσία,

αν η Τούρκοι στείλουν F-16 στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, η Αρμενία θα πλήξει με τους Ισκαντέρ τουρκικό έδαφος.

Μάλιστα, πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν πως η ύπαρξη των συγκεκριμένων πυραύλων στην Αρμενία έχει οδηγήσει το Αζερμπαϊτζάν στην απόφαση να διεξάγει μικρής κλίμακας πολεμικές επιχειρήσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και όχι να μπει σε γενικό πόλεμο με την Αρμενία.

Ενώ στην Αρμενία υπάρχει γενική επιστράτευση και πολεμικός νόμος, οι Αζέροι έχουν κηρύξει μερική επιστράτευση και στρατιωτικό νόμο, δίνοντας κατά πολλούς την εντύπωση πως δεν θέλουν να προβούν σε μακράς διάρκειας γενική σύρραξη με την Αρμενία.

Να σημειωθεί βέβαια πως το έδαφος στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (σ.σ. ορεινό και δύσβατο) δεν ευνοεί τις ευρείας κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις, ενώ βαρύς χειμώνας που πλησιάζει και δεν θα επιτρέψει την επέκταση των επιχειρήσεων για πολύ καιρό ακόμα.

ΤΩΡΑ

Ο Πρέσβης της Αρμενίας στην Ρωσία, απειλεί την Τουρκία ότι σε περίπτωση που Τουρκικά F-16 επιχειρήσουν εναντίον των στρατευμάτων της στο #ΝαγκόρνοΚαραμπάχ θα απαντήσει με βαλλιστικούς πυραύλους Iskander (βεληνεκές ~400km) στο Τουρκικό έδαφος. https://t.co/244EfEEZk3

— RealPolitik (@machiavelli_gr) September 28, 2020

Islander is a ballistic missile with a 700kg warhead and 500KM range developed by #Russia in 2006. #Azerbaijan https://t.co/L63t2fDxnR pic.twitter.com/JsRzGmKJoQ

— AS-Source News / MILITARY (@ASBMilitary) September 28, 2020

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Ένοπλες Δυνάμεις: Οι ΠΕΠ που έχει και η Ελλάδα διαλύουν τους Αζέρους

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Η Τουρκία έστειλε 4.000 Σύρους μαχητές στο Αζερμπαϊτζάν!

Το άρθρο Ναγκόρνο Καραμπάχ: Το τερματίζει η Αρμενία – Απειλεί με τους Ισκαντέρ την Τουρκία εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα